Geluidsinstallatie bar Urban Hotel Fitz Roy
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie bar Urban Hotel Fitz Roy

Projectomschrijving

Een wandeling door Urban Hotel Fitz Roy is een ware beleving. Fitz Roy zet in op gasten die net iets extra´s willen en leent zich dan ook voor gasten die ervoor kiezen om een dag in of rondom het hotel te verblijven. Installatiepartner Next Level Audiovisueel mocht in de bar een geluidsinstallatie aanleggen die past bij de kenmerken van dit fantastische hotel, dat is vernoemd naar een wereldreiziger uit de 19e eeuw. Een geluidsinstallatie met warme klanken, fijne bassen en eenvoudige bediening voor het personeel.

Geluidsinstallatie bar voor huiselijk gevoel

De bar in het Fitz Roy is de plek waar gasten zich even lekker kunnen ontspannen. Relaxed een verse sap drinken of in de avond genieten van gin-tonic. De Het urban interieur, ontworpen door een Maastrichtse interieurarchitect, is strak en gezellig. De geluidsinstallatie zorgt voor een muziekweergave die als een deken over de bar heen ligt. Warme klanken met rijke, volle basweergave zorgen voor een huiselijk gevoel. De klanken zijn afkomstig van een op maat gemaakte playlist, wiens oorsprong ligt op het Spaanse eiland Mallorca.

Samenstelling geluidsinstallatie bar

De complete geluidsinstallatie is samengesteld uit een aantal verschillende producten. In het voorste deel van de bar is de muziek afkomstig van 8” fullrange luidsprekers. In totaal zorgen 4 stuks MASK8F luidsprekers voor een perfecte dekking. In het achterste deel zijn enkele 8” inbouwluidsprekers geplaatst. Dit had met name een praktische reden, omdat er al luidsprekers te vinden waren in het oorspronkelijke design. Deze zijn vervangen door krachtige design luidsprekers met dezelfde sound signature als de fullrange opbouwluidsprekers voorin de zaak.

Beveiligd tegen opblazen luidsprekers

De versterkers die zijn geplaatst om de luidsprekers aan te sturen zijn optimaal beveiligd tegen overbelasting. Dit betekent dat de luidsprekers nagenoeg niet opgeblazen kunnen worden, omdat ze niet voldoende vermogen toegewezen krijgen. Een prettig gevoel voor de eigenaar, die de bar nog wel eens wil gebruiken voor een partijtje. Een DJ kan de installatie op deze wijze zonder problemen gebruiken. Het audiorack met alle apparatuur is beneden in de kelder geplaatst. De bediening is natuurlijk wel in de bar te vinden.

Overzichtelijke bediening geluidsinstallatie

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de geluidsinstallatie in de bar heeft installatiepartner Next Level Audiovisueel ervoor gekozen om met wandbedieningspanelen te werken. Elke ruimte heeft hiermee een eigen bedienpaneel, welke van achter de bar kan worden ingesteld. Het terras voor, het terras achter, de bar en de serre hebben elk hun eigen volumeregeling en bronkeuze. Op het display is heel duidelijk af te lezen welke instelling is gemaakt. Het personeel kan niet bij de apparatuur zelf komen. Deze staat afgesloten in de kelder. Het bedienpaneel geeft ze alle bedienmogelijkheden die ze nodig hebben. Er zijn natuurlijk meer bedienopties!

Een geluidsinstallatie in de bar van uw hotel?

Bekijk de mogelijkheden op onze speciale pagina die uitlegt welke voordelen een doordachte geluidsinstallatie heeft in de horeca.

 

Reactie plaatsen