Geluidsinstallatie aula De Rooi Pannen
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie aula De Rooi Pannen

Projectomschrijving

De Rooi Pannen is een scholengemeenschap met vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van handel, horeca, toerisme, vormgeving, marketing en evenementen. De school beschikt over vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. In januari van dit jaar neemt De Rooi Pannen haar intrek op een nieuwe locatie in Breda. De voormalig Seeligkazerne wordt het nieuwe onderkomen. Installatiepartner Prodjex mocht de audiovisuele installaties realiseren. Op het moment van schrijven is nog niet alles af, maar is de nieuwe geluidsinstallatie voor de aula inmiddels in gebruik genomen.

De Seeligkazerne is gelegen in hartje Breda en bestaat uit gebouwen uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Jarenlang werd deze locatie gebruikt door defensie totdat De Rooi Pannen al in 2014 overeenstemming bereikte over de aankoop. De renovatie werd een flink karwei, waarbij de verschillende betrokken partijen flink werden uitgedaagd. Denk aan het vervangen van in totaal 377 deuren, waarvan geen deur hetzelfde is.

Geluidsinstallatie aula voor muziek en presentatie

In januari mocht Prodjex starten met het installeren van de eerste audiovisuele oplossingen in de aula en brasserie. In de komende maanden zullen hier meer oplossingen bij gaan komen, omdat alle ruimtes gefaseerd opgeleverd worden. De geluidsinstallatie in de aula bestaat uit een flink aantal Design inbouwluidsprekers. Deze zijn verspreid over de hele aula geplaatst in het nieuwe systeemplafond. Deze spreiding is heel belangrijk in verband met een gelijke weergave van het geluid door de hele ruimte.

Verstaanbaar presenteren

In de aula kan via een projectiescherm beelden vertoond worden. Met een enkele druk op de knop wordt de bijbehorende audio afgespeeld over de inbouwluidsprekers in het systeemplafond. Een draadloze microfoon is geïntegreerd om presentaties met spraak te kunnen ondersteunen. Door de uitstekende verdeling van de luidsprekers in het plafond hoeft het volume niet hard gezet te worden. De spreker kan door iedereen worden verstaan, waar men zich ook bevindt in de aula.

Achtergrondmuziek in aula en koffie corners

De aula wordt de hele dag intensief gebruikt door de scholieren. In de pauzes natuurlijk, maar ook in tussenuren. Gedurende de dag speelt er rustige achtergrondmuziek door de aula. De muziek is afkomstig van een stabiele internetradio, die radiozenders laat horen zonder dat het stoort. Er kunnen meer dan 1.000 zender geselecteerd worden, maar bij De Rooi Pannen staat de radio altijd op één en dezelfde zender. De achtergrondmuziek wordt in de school doorgetrokken naar de koffie corners. Opnieuw een plek waar veel scholieren bij elkaar komen voor- of na schooltijd en tijdens de pauzes.

De komende maanden zal er hard worden verder gewerkt aan het opleveren van de overige ruimtes. Zo zullen onder andere het hotel, twee restaurants en een theater audiovisueel ingericht gaan worden.

Geluidsinstallatie in uw aula?

Zoals u hebt gelezen kan een geluidsinstallatie multifunctioneel worden ingezet. Vooral in het geval van aula’s is dit belangrijk, omdat de aula zelf natuurlijk ook een multifunctionele ruimte is. Van presentaties tot bijeenkomsten, van feestjes tot aan tussenuren. Wij kunnen uw geluidsinstallatie laten mee bewegen met uw activiteiten. Bekijkt u meer informatie op onze speciale informatiepagina voor scholen of vraag direct een gratis offerte aan van onze vaklui.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen