Geluidsinstallatie kantoor

Wij realiseren een muziekklimaat dat past bij uw bedrijf
en zijn de grootste in muziek op de werkvloer.

500 installaties

Jaarlijks helpen wij 500 ondernemers met de
inzet van muziek binnen hun bedrijf.

25 jaar

Onze producten worden al meer dan 25 jaar verkocht in een zakelijke omgeving.

1.000.000 tracks

Wij hebben toegang tot miljoenen muziektracks voor de perfecte office moods

Muzieksysteem

Muziekklimaat op maat

Zorgvuldig geselecteerde muziek per kantoor of afdeling met een positieve uitwerking op het welzijn en productiviteit van de medewerkers.

Geluidsinstallatie kantoor (1)

Perfecte geluidskwaliteit

Een uitgekiende, technische audio-infrastructuur zorgt voor een fantastische weergave van de muziek in alle ruimtes.

Vakkundige-installatie

Vakkundige installatie

Onze installateurs werken met de grootste precisie, dubbelchecken elke aansluiting en stellen elke speaker nauwkeurig af.

Van discussies en overlast naar een positief muziekbeleid

Mijn naam is Ferdi van den Berg en ik ben de initiatiefnemer van Business Audio Systems Nederland. 

Sinds 2014 adviseer ik ondernemers hoe zij muziek functioneel kunnen inzetten binnen hun bedrijf. Zodat muziek bijdraagt aan een opgewekte werksfeer en zorgt voor meer productiviteit en ontspanning.

Sindsdien heb ik talloze ondernemers, HR-afdelingen en managers geholpen met het maken van de juiste keuzes, honderden waanzinnige muziekinstallaties in allerlei bedrijven mogen aanleggen en een fantastisch service-apparaat opgezet met specialisten uit het hele land.

Mijn kennis is volledig beschikbaar voor jullie organisatie en ik help je dan ook met alle plezier bij het maken van de juiste keuzes.

 

Ferdi van den Berg (2)

Onze opdrachtgevers

'Investering in werkplezier'

Binnen KLM bestaan er speciale Team Spirit Teams die bekijken hoe ze het werkklimaat kunnen verbeteren. 

“Business Audio Systems heeft met de installatie van een waanzinnige audio installatie een flinke injectie gegeven aan het werkplezier van onze mensen in Hangar 12. De muziek geeft ons dagelijks een enorme, positieve vibe.”

Team Spirit Team Hangar 12, Schiphol

Onze uitgangspunten

Oog voor een open communicatie cultuur

Het is niet altijd handig wanneer uw medewerkers met oortjes op aan het werk zijn. Bovendien kan langdurig luisteren naar een te hoog volume zorgen voor gehoorbeschadiging. Samen overleggen we welke keuzes verstandig zijn.

Hoofdtelefoon muziek kantoor
Via moderne technologie kunnen medewerkers op de afdeling zelf bepalen welke muziek wordt geluisterd op kantoor.

Omarm de diversiteit

Elke afdeling kent een eigen karakter. Wij omarmen de diversiteit binnen de organisatie door het toepassen van kleine muzikale ecosystemen die passen bij de ruimte, de mensen op de afdeling en de werkzaamheden die hier worden uitgevoerd. 

Workplace wellbeing

Van jouw organisatie een plek maken waar getalenteerde mensen graag willen zijn en waar zij op gemotiveerd wijze uitmuntende prestaties neerzetten. Prettige ruimtes waar een opgewekte sfeer bijdraagt aan maximale productiviteit. 

Workplace wellbeing
Multifunctioneel gebruik van ruimtes

Hospitality combineren met multifunctioneel gebruik

Dankzij een goede audiotechnische infrastructuur kunnen ruimtes multifunctioneel gebruikt worden. Dit geeft jullie organisatie een ongekende vrijheid, waarbij er geen technische belemmeringen zijn.

Employee branding

Goede, getalenteerde, gemotiveerde mensen zijn schaars en wij weten zeker dat jullie organisatie er alles aan doen om talent binnen te houden. Wij zorgen ervoor dat muziek deel uit gaat maken van de winnende ’employee branding’ formule.

Employee branding

Onze oplossingen

Decentraal muziekklimaat

Muziek op maat per afdeling
Vanaf € 1950,-
  • Per afdeling of ruimte een eigen muziekklimaat
  • Afgestemd op de behoeftes van uw werknemers
  • Geluidsinstallatie op maat
  • Mogelijkheid om gefaseerd door te voeren
  • Niet goed, geld terug
KANTOOR

Centraal muziekklimaat

1 geluid door uw hele bedrijf
Vanaf € 4950,-
  • Een muziekklimaat door uw hele bedrijf
  • Afgestemd op het imago van uw organisatie
  • Centrale geluidsinstallatie op maat
  • Omroepmogelijkheden mogelijk
  • Niet goed, geld terug
BEDRIJF

Waarom Business Audio Systems?

Waarom Business Audio Systems

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de muziekdienst of radio. Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. Maar kan er ook een koppeling gemaakt worden met andere audiovisuele apparatuur, zoals televisies, beamers of draadloze presentatiesystemen.

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze centrale muziekinstallaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Zeker weten, alleen bieden wij deze oplossing niet. Voor kantoren tot 20 vierkante meter is dit een uitstekende oplossing. Denk dan aan producten zoals Sonos. Zodra de ruimtes groter worden dan kan er met Sonos geen egaal muziekklimaat gerealiseerd worden en loopt de investering bovendien snel op.

Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek op kantoor.

Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de indeling van de ruimte, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw kantoor, kantoortuin, etage, bedrijfspand, receptie of bedrijfsrestaurant.

Wij zullen elke ruimte individueel bekijken om hier de juiste speaker te selecteren die het juiste geluid weet over te brengen.

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Er zijn wereldwijd talloze onderzoeken gedaan naar welke muziek het meeste invloed heeft op productiviteit, werksfeer en gemoedstoestand.

Wij zijn van mening dat voor de muziek voor elke afdeling, voor elke ruimte of voor elk bedrijf anders kan zijn om tot het beste eindresultaat te komen.

In het artikel ‘Muziek op kantoor – alle do’s en dont’s’ vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Jaarlijks plaatsen wij installaties bij meer dan 500 bedrijven. Denk hierbij aan geluidsinstallaties voor op kantoor, in een bedrijfsrestaurant, coworking spaces, ontvangstruimtes, maar ook in showrooms en winkels. 

Deze installaties variëren van klein tot groot.

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.