Geluidsinstallatie bedrijfshal

Business Audio Systems is gespecialiseerd in bedrijfshal geluidsinstallaties
en is de grootste in radio op de werkvloer.

500 installaties per jaar

Jaarlijks plaatsen wij meer dan 500 geluidsinstallaties in bedrijfshallen.

25 jaar ervaring

Onze producten worden al meer dan 25 jaar verkocht in een zakelijke omgeving.

5 jaar garantie

Op onze geludisinstallaties krijgt elk bedrijf maar liefst 5 jaar garantie.

De grootste voordelen van een centrale geluidsinstallatie in uw bedrijfshal:

Bouwradio die wordt vervangen door geluidsinstallatie bedrijfshal

Geen overlast meer van losse radio’s

Losse radio’s in uw bedrijfshal zijn een ARBO-nachtmerrie, omdat het volume niet beheerst kan worden. Bovendien storen ze vaak en staan er veelal meer radio’s tegelijk aan, waardoor er een chaotische werksfeer ontstaat. 

U voldoet aan de officiële ARBO geluidsnormen

Teveel geluid op het werk kan het gehoor beschadigen. Met een centrale bedrijfshal geluidsinstallatie kan het geluidsniveau worden gereguleerd conform de richtlijnen van de ARBO.

Meting geluidsinstallatie bedrijfshal
NEN keuring geluidsinstallatie bedrijfshal

U voorkomt onnodige NEN3140 keuringen op losse radio’s

Verzekeraars kunnen u verplichten om de losse elektrische apparaten in uw bedrijfspand periodiek te keuren. Met een centrale radio installatie voorkomt u deze onnodige keuringen op losse radio´s. 

Het risico op brandgevaar vermindert sterk

Losse radio´s vormen een risico op brandgevaar en steeds vaker verbiedt de verzekeraar deze in een bedrijfshal. 

brandveiligheid door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal
Blije medewerkers door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal

Positieve werksfeer voor uw medewerkers

De radio hoort in Nederland bij het werk. Zodra we binnenkomen pakken we koffie en zetten we de radio aan. Omarm muziek en zorg er met een centrale geluidsinstallatie voor dat muziek meewerkt in uw werkplaats, fabriek, productieruimte of magazijn.

"Breng de rust terug in uw bedrijfshal"

Radio zorgt voor sfeer op de werkvloer, wanneer dit goed is georganiseerd. Een bende van losse radio’s met allerlei verschillende zenders die ook nog eens veel te hard staan werkt averechts.

Wij hebben 25 jaar ervaring met het plaatsen van geluidsinstallaties binnen bedrijven. En ik heb al zoveel bedrijven gehoord dat ze blij zijn dat ze deze stap gezet hebben. 

Wij hebben al duizenden ondernemers geadviseerd over de radio, maar ook hoe de installatie het beste gebruikt kan worden en hoe deze bijdraagt aan een veilige werkomgeving. 

We hebben gezien hoe onze oplossingen bij dragen aan een positieve vibe op de werkvloer en dat het personeel ontzettend blij is dat het het geluid overal goed te horen is. Zonder ruis. Zonder storingen. Op veilige wijze. 

Mogen we dit ook bij jullie realiseren?


Overleg over een geluidsinstallatie in een bedrijfshal

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

"Alles is ons nieuwe pand is op elkaar afgestemd, dus ook de centrale radio voor onze medewerkers."
Louis Vosters Wilvo Yamaha
Bergeijk
"Verzekeringstechnisch zijn losse radio's geen optie meer. Wij luisteren in alle hallen naar 1 zender en dat zorgt voor rust."
Tim Oosterbaan Machinefabriek Bolsward
Bolsward
"Het bevalt goed. Werknemers hebben echt goede muziek en goed geluid op de werkvloer. Daar zijn ze heel blij mee."
Michael Gale Pan Oston
Raalte

Business Audio Systems Nederland op RTLZ

Elke bedrijfshal is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling van de hal, alsook de aard van de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Waar in de ene werkplaats gewerkt wordt aan het bewerken van staal vinden in een magazijn veelal logistieke processen plaats. Omdat het lawaai van deze processen veel van elkaar verschilt werken wij in elke bedrijfshal met andere geluidsinstallaties om de beste verstaanbaarheid te garanderen.

Geluidsinstallatie voor uw bedrijfshal op maat

Geen enkel bedrijf is hetzelfde en dus is ook geen enkele bedrijfshal hetzelfde. In een werkplaats van een autogarage worden andere eisen gesteld aan de geluidsinstallatie dan in de voedingsmiddelenindustrie.

Wij bekijken elke ruimte op zichzelf en rekenen voor u uit hoeveel speakers nodig zijn, hoe hard deze moeten staan en hoe deze bekabeld moeten worden om de geluidsinstallatie zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Onopvallende speakers binnen een geluidsinstallatie voor een bedrijfshal

Specifieke luidsprekers

We zetten verschillende type luidsprekers in om de gewenste geluidskwaliteit te realiseren.
De 'bol luidspreker' heeft een bereik van 300 vierkante meter.

Speciaal gecalculeerd

Elke luidspreker heeft een ander bereik. Wij selecteren de juiste modellen na uitgebreide calculatie.

Op-de-juiste-posities

Op de juiste posities

Door deze op de juiste posities te monteren wordt een optimale verstaanbaarheid behaald.
Aanzetten van de geluidsinstallatie in de bedrijfshal

Simpele bediening

Overzichtelijke, centrale bediening voor uw personeel 

Geluidsinstallatie werkplaats bedienen via bedieningspaneel

Volume regelen per zone

Pas het volume snel aan per bedrijfshal of per zone.

Omroepen via geluidsinstallatie

Doeltreffend omroepen

Omroepfunctionaliteit eenvoudig combineren met uw radio.

Internet radio geïnstalleerd in 19

Stabiele internetradio

Duizenden radiozenders luisteren zonder ruis en storingen.

Internet radio bedienen met app

Bedien met een app

Pas het volume aan of stel de zender in via je telefoon.

600 x 600 Halve pagina (1)

Gecertificeerde installatie

Al onze installateurs zijn getraind en gecertificeerd.

Geluidsinstallatie in jullie bedrijfshal?

Vraag jouw gratis offerte voor een geluidsinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de radio (of Spotify). Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in bedrijfshallen zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de activiteiten die plaatsvinden in de hal, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw werkplaats, productieruimte, magazijn, distributiecentrum of fabriek. 

Lees meer…

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, kantines en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het plezier van radio op de werkvloer. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.