Omroepinstallatie met optimale verstaanbaarheid

Business Audio Systems levert de beste omroepinstallaties en omroepsystemen voor scholen, retail, kantoorpanden, industrie, gezondheidszorg, overheidsinstellingen, sportacccomodaties en openbare ruimtes.

Waarom een omroepinstallatie?

Goede communicatie is essentieel. 

Middels een goed uitgedachte omroepinstallatie kunt u een grote groep mensen ineens bereiken. Dit komt uitstekend van pas in een industriële omgeving of fabriek. Maar ook in een warenhuis of winkelcentrum zijn omroepinstallaties doeltreffend om het winkelend publiek te bereiken. Wij hebben in de loop der jaren een specialisme opgebouwd op het gebied van omroepsystemen. 

Voor binnen- en buiten!

Gespecialiseerd in omroepinstallaties voor:

Industrie

Luidsprekers met een hoog rendement, brandbestendige bekabeling en een redundante audio installatie maken samen een perfecte omroepinstallatie voor de industriële sector.

Omroepinstallatie onderwijs

Onderwijs

Omroepinstallaties met lestijdensignalering of een schoolbel zijn natuurlijk niet weg te denken uit het onderwijs. Wij maken alle signalering luid en duidelijk verstaanbaar.

Omroepinstallatie sportaccommodatie

Sportaccommodaties

Omroepweergave in de buitenlucht of in sporthallen vereist heel veel expertise. In de loop der jaren hebben wij meer dan honderd omroepinstallaties in sportaccommodaties aangelegd.

Omroepinstallatie hospitality

Hospitality

Het welzijn en de belangen van uw gasten mogen nooit op het spel staan. Wij koppelen verstaanbare omroepmededelingen aan uw ontruimingsinstallatie.

Omroepinstallatie retail

Retail

Warenhuizen, supermarkten, winkelcentra of woonwinkels. Allemaal voorbeelden waar sluitingstijden, commerciële berichtgeving of algemene mededelingen duidelijk hoorbaar moeten zijn.

Omroepinstallatie overheidsinstelling

Overheid

Binnen overheidsgebouwen zijn gemiddeld gezien veel mensen aan het werk. Door een uitgekristalliseerd centraal omroepsysteem kan elke medewerker perfect bereikt worden.

Omroepinstallatie gezondheidszorg

Zorg

In zorgcentra, ziekenhuizen en verpleeginstellingen is centrale omroep een handige tool om iedereen binnen het pand met één centrale boodschap te bereiken.

Omroepinstallatie openbare ruimte

Openbare ruimte

Openbare ruimtes zoals winkelcentra, bibliotheken, stations of een vliegveld moeten worden uitgerust met een uitmuntende omroepinstallatie ten behoeve van de communicatie.

Omroepinstallatie kantoorpand

Kantoorpand

In een groot kantoorpand werken veel mensen. Een uitgekiende omroepinstallatie kan een boodschap duidelijk communiceren en bijdragen aan de veiligheid van alle medewerkers.

De grootste voordelen van onze
centrale omroepinstallaties:

Omroepinstallatie_vrouw

Groot bereik met slechts één boodschap

Middels een zorgvuldig uitgedachte omroepinstallatie bereikt u met één boodschap een grote groep mensen. Heel doeltreffend.

Optimale verstaanbaarheid

Onze omroepinstallaties worden zorgvuldig berekend en geconfigureerd, zodat u verzekerd bent van maximale verstaanbaarheid door uw bedrijfspand of openbare ruimte.

Via omroepmededelingen kan er gecommuniceerd worden met de sporters.
Geluidsinstallatie magazijn onderaan-1

Geautomatiseerde mededelingen

Onze systemen kunnen dusdanig geprogrammeerd worden zodat mededelingen geautomatiseerd weergegeven worden, zoals pauzesignalering of openingstijden.

Koppeling met uw brandmeldsysteem

Onze omroepinstallaties kunnen op verschillende wijzen geïntegreerd worden met uw brandmeldsysteem. Indien verplicht EN54 gecertificeerd.

brandveiligheid door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal
Blije medewerkers door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal

Uitstekende kwaliteit achtergrondmuziek

Ook muziek spelen over uw omroepinstallatie? Dat kan. Wij combineren muziek en omroep op hoogwaardige wijze binnen 1 installatie. 

Elke ruimte een eigen omroepinstallatie

Elke locatie is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling, alsook de aard van de werkzaamheden of activiteiten die daar plaatsvinden. Waar in een supermarkt vakken worden gevuld vinden in een openbare ruimte wellicht bijeenkomsten plaats. Omdat het bestaande geluid van deze ruimtes veel van elkaar verschilt werken wij in elke ruimte met andere omroepinstallaties om de beste spraakverstaanbaarheid te garanderen.

Onopvallende speakers binnen een geluidsinstallatie voor een bedrijfshal

Specifieke luidsprekers

We zetten verschillende type luidsprekers in om de gewenste geluidskwaliteit te realiseren.
De 'bol luidspreker' heeft een bereik van 300 vierkante meter.

Speciaal gecalculeerd

Elke luidspreker is anders. Wij selecteren de juiste modellen na uitgebreide calculatie.

Op-de-juiste-posities

Op de juiste posities

Door deze op de juiste posities te monteren wordt een optimale verstaanbaarheid behaald.

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Referenties waar we trots op zijn!

Centrale geluidsinstallatie in Hangar 12 van KLM

In Hangar 12 bij KLM op Schiphol stond voorheen 1 speaker op een plateau. Zo’n grote zwarte kast die je ook wel eens in cafés ziet. Deze speaker moest 13.000 m² oppervlakte van muziek voorzien. Dat ging natuurlijk niet. KLM benaderde ons om een oplossing te vinden om een prettige werksfeer door muziek te creëren, omroep mogelijk te maken en rondleidingen te kunnen geven. 

In Hangar 12 van KLM zijn recent nieuwe speakers geplaatst

Omroepinstallatie Stadkamer Zwolle

De Stadkamer is een begrip in Zwolle. Elke blauwvinger kent de hoofdlocatie van Stadkamer Centrum aan de Zeven Aleetjes. Tijdens de verhuizing mochten wij de omroepinstallatie vernieuwen. Het resultaat is dat men vanaf nu weer luid en duidelijk te verstaan is en dat het personeel makkelijk kan omroepen. Bovendien is een koppeling met de brandmeldcentrale gemaakt. 

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

Business Audio Systems Nederland op RTLZ

Elke ruimte is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling, alsook de aard van de activiteiten die daar plaatsvinden. Het is onze kracht om elke ruimte individueel te bekijken en hier een perfect verstaanbaar systeem voor te realiseeren.

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een omroepinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de microfoon. Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een internetradio of koppeling met een smartphone worden gemaakt voor het afspelen van muziek. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale omroepinstallatie. 

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij omroepinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, warenhuizen, meubelzaken en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch de mogelijkheden van centrale communicatie. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.  

Omroepinstallatie in uw locatie?

Vraag jouw gratis offerte voor een omroepinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917