Business Audio Systems Geluidsinstallatie Oplossingen

Omroepinstallatie met optimale verstaanbaarheid

Business Audio Systems levert de beste omroepinstallaties en omroepsystemen voor scholen, retail, kantoorpanden, industrie, gezondheidszorg, overheidsinstellingen, sportacccomodaties en openbare ruimtes.

Omroepinstallatie met optimale verstaanbaarheid

Business Audio Systems levert de beste omroepinstallaties en omroepsystemen voor scholen, retail, kantoorpanden, industrie, gezondheidszorg, overheidsinstellingen, sportacccomodaties en openbare ruimtes.

Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit (achtergrond) muziek
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Simpel te bedienen

Onderhoudsvrije installaties

Business Audio Systems Geluidsinstallatie Horeca

Niet goed, geld terug

5 jaar garantie

Waarom een omroepinstallatie?

Interne communicatie

Een omroepinstallatie biedt een effectieve manier voor interne communicatie binnen een bedrijf. Medewerkers kunnen op de hoogte worden gehouden van belangrijke aankondigingen, nieuws en operationele updates

Nood-communicatie

In geval van nood, zoals brand, evacuatie of andere noodsituaties, kan een omroepinstallatie snel en duidelijk instructies geven aan medewerkers en bezoekers. Het kan een belangrijk onderdeel zijn van het noodprotocol

Sfeer en achtergrondmuziek

Een omroepinstallatie kan worden gebruikt om een aangename sfeer te creëren.

Bijvoorbeeld in winkels, restaurants, hotels of andere bedrijfsruimten door achtergrondmuziek af te spelen

Aankondigingen voor klanten

In winkels of openbare ruimten kan een omroepinstallatie worden gebruikt om klanten op de hoogte te stellen van aanbiedingen, speciale evenementen of andere belangrijke informatie

Omroep voor evenementen

Bij bedrijfsevenementen, vergaderingen of conferenties kan een omroepinstallatie worden gebruikt om sprekers te introduceren, aankondigingen te doen en algemene informatie te verstrekken aan deelnemers

Begeleiding openbare ruimten

In grote bedrijfsgebouwen, winkelcentra of luchthavens kan een omroepinstallatie worden gebruikt om mensen te begeleiden, instructies te geven over locaties en diensten, en algemene informatie te verstrekken

Efficiëntie en tijdsbesparing

In plaats van individuele medewerkers of afdelingen te moeten informeren, kan een omroepsysteem snel informatie verspreiden naar alle relevante personen, wat de efficiëntie en tijdsbesparing ten goede komt

Professionele uitstraling

Het gebruik van een omroepinstallatie kan ook bijdragen aan een professionele uitstraling van het bedrijf, vooral in sectoren waar communicatie van groot belang is, zoals de detailhandel, horeca, gezondheidszorg en meer

Gratis advies vragen

Gespecialiseerd in omroepinstallaties voor:

Industrie

Luidsprekers met een hoog rendement, brandbestendige bekabeling en een redundante audio installatie maken samen een perfecte omroepinstallatie voor de industriële sector.
Geluidsinstallatie onderwijs

Onderwijs

Omroepinstallaties met lestijdensignalering of een schoolbel zijn natuurlijk niet weg te denken uit het onderwijs. Wij maken alle signalering luid en duidelijk verstaanbaar.

Sportaccommodaties

Omroepweergave in de buitenlucht of in sporthallen vereist heel veel expertise. In de loop der jaren hebben wij meer dan honderd omroepinstallaties in sportaccommodaties aangelegd.
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Hotel

Hospitality

Het welzijn en de belangen van uw gasten mogen nooit op het spel staan. Wij koppelen verstaanbare omroepmededelingen aan uw ontruimingsinstallatie.
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Retail Winkels

Retail

Warenhuizen, supermarkten, winkelcentra of woonwinkels. Allemaal voorbeelden waar sluitingstijden, commerciële berichtgeving of algemene mededelingen duidelijk hoorbaar moeten zijn.
geluidsinstallatie Gemeentehuis

Overheid

Binnen overheidsgebouwen zijn gemiddeld gezien veel mensen aan het werk. Door een uitgekristalliseerd centraal omroepsysteem kan elke medewerker perfect bereikt worden.

Zorg

In zorgcentra, ziekenhuizen en verpleeginstellingen is centrale omroep een handige tool om iedereen binnen het pand met één centrale boodschap te bereiken.

Openbare ruimte

Openbare ruimtes zoals winkelcentra, bibliotheken, stations of een vliegveld moeten worden uitgerust met een uitmuntende omroepinstallatie ten behoeve van de communicatie.

Kantoorpand

In een groot kantoorpand werken veel mensen. Een uitgekiende omroepinstallatie kan een boodschap duidelijk communiceren en bijdragen aan de veiligheid van alle medewerkers.

Geen handleiding bij nodig!

Met een boodschap iedereen bereiken, of juist specifiek één gebied of ruimte? Met de huidige technologie is dit eenvoudiger dan ooit!


Onze systemen worden ingericht en afgesteld op jullie specifieke wensen. Met ons moderne omroepstation heb jij de volledige controle.


Altijd overzichtelijk en eenvoudig te bedienen.

Omroepinstallatie microfoon

De grootste voordelen van onze centrale omroepinstallaties:

Groot bereik, één boodschap

Middels een zorgvuldig uitgedachte omroepinstallatie bereikt je met één boodschap een grote groep mensen. Heel doeltreffend.

Optimale verstaanbaarheid

Onze omroepinstallaties worden zorgvuldig ontworpen en afgesteld zodat je verzekerd bent van maximale verstaanbaarheid door het gehele bedrijfspand of openbare ruimte.

Geautomatiseerde mededelingen

Onze systemen kunnen dusdanig geprogrammeerd worden zodat mededelingen geautomatiseerd weergegeven worden, zoals pauzesignalering, evacuatieberichten of openingstijden.

Koppeling met uw brandmeldsysteem

Onze omroepinstallaties kunnen op verschillende manieren gekoppeld worden aan het aanwezige brandmeldsysteem.

Opties als een Slow Whoop, of evacuatiebericht afspelen via het muzieksysteem behoren tot de opties.

Indien verplicht EN54 gecertificeerd.

Uitstekende kwaliteit achtergrondmuziek

Naast omroep kan het systeem ook ingezet worden als muziekinstallatie.

Wij combineren muziek en omroep op hoogwaardige wijze binnen 1 installatie.

Referenties waar we trots op zijn!

Jaarlijks leveren wij meer dan 500 geluidsinstallaties op in het bedrijfsleven, Deze installaties worden geplaatst door onze eigen installatie partners. Daarbij werken wij graag samen met uw e-installateur, ICT-partner of facilitaire dienst.

Centrale geluidsinstallatie in Hangar 12 van KLM

In Hangar 12 bij KLM op Schiphol stond voorheen 1 speaker op een plateau. Zo’n grote zwarte kast die je ook wel eens in cafés ziet. Deze speaker moest 13.000 m² oppervlakte van muziek voorzien. Dat ging natuurlijk niet. KLM benaderde ons om een oplossing te vinden om een prettige werksfeer door muziek te creëren, omroep mogelijk te maken en rondleidingen te kunnen geven.

Omroepinstallatie De Baan Alkmaar

Naast installaties in zakelijke omgevingen leveren wij ook omroepinstallaties met een uitmuntende spraakverstaanbaarheid voor evenementen en sportlocaties. In Alkmaar hebben wij bij De Baan een prachtig en multifunctioneel systeem mogen aanleggen.

Met een rijke historie binnen de drafsport is deze locatie ook een waanzinnige plek voor elk wenselijk evenement.

Elke ruimte een eigen omroepinstallatie

Elke locatie is anders. En dat heeft te maken met het formaat en de indeling, alsook de aard van de werkzaamheden of activiteiten die daar plaatsvinden. Waar in een supermarkt vakken worden gevuld vinden in een openbare ruimte wellicht bijeenkomsten plaats. Omdat het bestaande geluid van deze ruimtes veel van elkaar verschilt werken wij in elke ruimte met andere omroepinstallaties om de beste spraakverstaanbaarheid te garanderen.

Specifieke luidsprekers

We zetten verschillende type luidsprekers in om de gewenste geluidskwaliteit te realiseren.

Speciaal gecalculeerd

Elke luidspreker is anders. Wij selecteren de juiste modellen na uitgebreide calculatie.

Op de juiste posities

Door deze op de juiste posities te monteren wordt een optimale verstaanbaarheid behaald.

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

Business Audio Systems Audiosystemen voor kantoor

Veelgestelde vragen

Geluidsinstallatie Omroepinstallatie 1

Waaruit bestaat een centraleomroepinstallatie?

Een omroepinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de microfoon. Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een internetradio of koppeling met een smartphone worden gemaakt voor het afspelen van muziek.

Kan de omroepinstallatie gekoppeld worden met de ontruiming?

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een koppeling met de ontruimingsinstallatie, indien aanwezig. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact het gewenste gedrag vertonen. Meestal is dat een algehele mute zodat het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar is. Het is ook mogelijk om via een audioprocessor een slow-whoop of een gesproken bericht af te spelen.

Bestaat er een draadloze omroepinstallatie?

Een omroepsysteem dat draadloos is... de techniek is zeker binnen bereik vandaag de dag, maar wij zetten er niet op in.
De reden hiervoor is dat draadloze verbindingen hun dipjes kunnen hebben. In geval van noodomroep zou een dipje in de verbinding meer dan vervelend zijn. Om deze reden hebben al onze systemen fysieke bekabeling. Wel kan er tegenwoordig draadloos gestreamd worden, medewerkers kunnen vanaf een telefoon muziek afspelen over de centrale omroepinstallatie.
Als er sprake is van omroep, dan zal de muziek weggedrukt worden.

Kan muziek en omroep in 1 installatie gecombineerd worden?

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee.

Geluidsinstallatie Omroepinstallatie 2

Is een centrale omroepinstallatie alleen bedoeld voor grote bedrijven?

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij omroepinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, warenhuizen, meubelzaken en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch de mogelijkheden van centrale communicatie. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af.

Kan ik zelf een centrale omroepinstallatie plaatsen?

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wie komt de centrale omroepinstallatie plaatsen?

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling.

Hoeveel jaar garantie krijg ik op mijn omroepinstallatie?

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model.

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.

Wat kost een omroepinstallatie?

Je zult begrijpen dat dit maatwerk is en dat daar dus geen vast bedrag aan te koppelen is.. Er zijn verschillende oplossingen die wij aanbieden. De grootte van het project is heel bepalend.
Om je toch een indicatie te geven kijken we even naar de hardware die nodig is om omroep mogelijk te maken:
Stel, een situatie met maximaal 4 ruimtes/zones, de hardware die dan nodig is om je muzieksysteem ook geschikt voor omroep te maken kost €395 excl. BTW, de omroepmicrofoon kost €150,-, dus een totaal van €545,- excl. BTW. Dit is dan een instap.

Wanneer je meer functionaliteit wilt, (denk aan pauzesignalering, berichtenspelers en automatisering) dan heb je processoren vanaf €1.595,- excl. BTW, i.c.m. een omroepmicrofoon zit je dan al snel rond een €2.500,- -€3.000,- euro excl. BTW.

Omroepinstallatie in uw locatie?

Vraag jouw gratis advies voor een geluidsinstallatie aan!
Business Audio Systems Geluidsinstallatie Oplossingen

Omroepinstallatie in uw locatie?

Vraag jouw gratis advies voor een geluidsinstallatie aan!