Muziek- en omroepsysteem voor De Baan Alkmaar
10 oktober 2023 
3 min. leestijd

Muziek- en omroepsysteem voor De Baan Alkmaar

“Dé andere locatie voor uw evenement in de Alkmaar ZEturf Arena”

De Baan Alkmaar kent een rijke historie in de drafsport maar biedt daarnaast nog veel meer.
Sinds mei 2022 kunt u bij De Baan Alkmaar terecht voor uw bedrijfsontvangst, beurspresentatie, training, verjaardagsdiner, workshop of netwerkborrel.
De Baan biedt ruimte aan events tot wel 700 personen verdeeld over twee etages, op het buitenterrein is zelfs plaats voor events tot wel 1.000 personen.

Na de officiële overname hebben Kees en Andrea ons benaderd voor advies en een prijsopgave voor een geavanceerd muziek- en omroepsysteem voor hun uitgestrekte locatie.
Het bestaande systeem was gedateerd en de kwaliteit liet te wensen over.


Nu, een aantal weken later nadat ons nieuwe systeem operationeel is, stelde ik Kees de vraag; "Kun je het nieuwe systeem en hoe jij het ervaart in één zin omschrijven?".Zijn antwoord: "Een openbaring", "Dat het verschil zo groot zou zijn had ik niet durven hopen"


De locatie is opgedeeld in 8 verschillende ruimtes, en de wens was om elk van deze ruimtes te voorzien van muziek en individuele bedieningsmogelijkheden.
Onze regio partner, Van Brienen AV uit IJmuiden, is op locatie geweest om de wensen en de mogelijkheden in kaart te brengen, en heeft gelijk de luidsprekers kunnen demonstreren.

Om de wens van: elke ruimte te voorzien van muziek en individuele bedieningsmogelijkheden is er gebruik gemaakt van een AZM8 audio processor van AtlasIED.

De weergave in geluid en de styling van de luidsprekers waren binnen dit project zeer belangrijk.
Bij de weergave, en dan zeker bij de drafraces, is het van groot belang dat de omroeper helder en goed verstaanbaar is voor het aanwezige publiek.
Maar daarbij zal bij andere evenementen de weergave van muziek van hoog niveau moeten zijn.
Een combinatie van beide met de uitdaging dat dit zowel in de binnen- en buitenruimtes gelijkwaardig is.
Dankzij onze weersbestendige luidsprekers (IP-66) is nu een waanzinnige eenheid ontstaan in zowel geluidskwaliteit als design.De meest opvallende zone, genaamd De Baan, heeft 19 masten rondom het ovale circuit.
De luidsprekers op de aangrenzende tribunes kunnen in volume afzonderlijk worden geregeld ten opzichte van de luidsprekers rondom De Baan.
Het systeem is zorgvuldig afgesteld met behulp van een vertraging (DELAY) om ervoor te zorgen dat er geen echo optreedt tussen de luidsprekers van De Baan en die van de tribunes.

Het gehele systeem is zeer flexibel en ruimtes kunnen eenvoudig geïsoleerd worden wanneer er afzonderlijke evenementen plaatsvinden in de verschillende ruimtes.
Van Brienen AV heeft een multifunctioneel wandpaneel geïntegreerd, waarmee de eindgebruiker het systeem kan bedienen zonder tussenkomst van de hoofdprocessor. Met slechts één druk op de knop kan er worden geschakeld tussen de algemene muziek/omroep en aansluitingen in de ruimte. Het wandpaneel biedt de gebruiker een combinatie van: Bluetooth, mini-jack en XLR voor microfoontechniek.

Kortom, De Baan Alkmaar is niet alleen een locatie met geavanceerde audio- en omroepfaciliteiten, maar biedt ook een breed scala aan evenementen en ervaringen voor bedrijven en particulieren. Deze historische locatie, gelegen in de ZEturf Arena, staat klaar om aan verschillende behoeften te voldoen, of het nu gaat om zakelijke bijeenkomsten, feesten, educatie of de spannende wereld van paardenraces.

Contactgegevens:

DE BAAN ALKMAAR BV
Koning Willem Alexanderlaan 4
1815 LV Alkmaar
info@debaanalkmaar.nl
www.debaanalkmaar.nl

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bij nieuwbouw kunnen wij op basis van de tekeningen een plan maken en anders komen wij met alle plezier eens op locatie kijken, waarna wij een uitgedacht voorstel op papier kunnen zetten.
Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Reactie plaatsen