Unique - Muziek op de winkelvloer in Rijssen
02 april 2024 
3 min. leestijd

Unique - Muziek op de winkelvloer in Rijssen


Unique is een trendy modewinkel gelegen in het schilderachtige stadje Rijssen.
Met een uitnodigende etalage en een stijlvol interieur biedt Unique een onvergetelijke winkelervaring voor modebewuste klanten.
Het assortiment omvat eigentijdse kleding voor zowel dames als heren, met zorgvuldig geselecteerde items van bekende merken en opkomende designers. Van casual chic tot elegant en edgy, Unique heeft voor elk wat wils.

De vriendelijke en deskundige medewerkers staan altijd klaar om klanten te helpen bij het vinden van de perfecte outfit die past bij hun stijl en persoonlijkheid. Met een passie voor mode en een focus op kwaliteit en service, is Unique een geliefde bestemming voor modezoekers in Rijssen en ver daarbuiten.


Stijl en sfeer komen samen in dit prachtige pand, waarbij muziek een belangrijke rol speelt in het creëren van de gewenste ambiance.
Het moderne muzieksysteem, ontworpen door onze installatiepartner MMconcept, draagt bij aan de luxe en warme beleving van Unique.

Stijlvolle luidsprekers en 12 inch subwoofers

Als je muziek wilt beleven dan moet alle frequenties (toonhoogtes) vertegenwoordigd worden.
Om dit te realiseren zijn er maar liefst zeventien 6 inch 2 weg luidsprekers gebruikt in combinatie met vier 12 inch subwoofers.
Het systeem omvat 4 zones, elke zone heeft ook zijn eigen bronkeuze, volume afstelling en subwoofer.


De witte SONORA luidsprekers leenden zich perfect door hun strakke design en uitstekende geluidskwaliteit, dankzij de aantallen wordt de muziek als een deken over de winkelvloer verspreid.


Slim en efficiënt

Het hele systeem wordt aangestuurd door 2 compacte Powersoft MEZZO versterkers.
Met behulp van DANTE (audio over IP) worden de bronnen zonder kwaliteitsverlies en vertraging tussen de versterkers gedeeld.

De 2 versterkers hebben een dichte behuizing en genereren minimale warmte, hierdoor kunnen ze aan de wand of zelfs boven systeemplafonds geplaatst worden.
De versterkers hebben een ingebouwde processor met geavanceerde functies, door toevoeging van een touch scherm voor bediening is het systeem voor Unique compleet.
Het touch scherm geeft de gebruiker een eenvoudig overzicht en bediening voor de 4 zones, met één paneel worden de twee versterkers aangestuurd.
Bijzonder aan deze set-up is dat op de ene versterker alle subwoofers zitten en op de andere alle luidsprekers. Door middel van de ingebouwde matrix zijn de luidspreker-sub combinaties gemaakt.

Een belangrijke kernwaarde van het merk Powersoft is energiebesparing, dit wordt behaald door middel van technieken als SRM, PFC en Recycling Energy.

Waarom muziek in winkels?

1. Sfeercreatie: Muziek kan de sfeer in een winkel beïnvloeden en helpen bij het creëren van de gewenste ambiance. Het juiste muziekgenre kan bijdragen aan een ontspannen, vrolijke of zelfs luxueuze sfeer, afhankelijk van het imago van de winkel en de doelgroep.

2. Klantenervaring: De juiste muziek kan de algehele ervaring van klanten verbeteren tijdens het winkelen. Het kan helpen bij het creëren van een aangename en stimulerende omgeving, waardoor klanten langer in de winkel willen blijven en mogelijk meer geneigd zijn om aankopen te doen.

3. Emoties en associaties: Muziek kan emoties oproepen en sterke associaties creëren. Door de juiste muziek te kiezen, kan een winkel positieve gevoelens opwekken bij klanten, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen en een positiever beeld krijgen van het merk.

4. Merkimago: Het type muziek dat in een winkel wordt gespeeld, kan het merkimago versterken en bijdragen aan de positionering van het merk. Consistente muziekkeuzes die passen bij het merk kunnen helpen bij het opbouwen van een herkenbare identiteit en het versterken van de merkloyaliteit.

5. Verkoopstimulans: Studies hebben aangetoond dat muziek de koopintentie van klanten kan beïnvloeden en zelfs de omzet kan verhogen. Het juiste tempo en volume van muziek kunnen de stemming van klanten beïnvloeden en hen subtiel aanzetten tot aankoopbeslissingen.

Radio op de werkvloer in jullie winkel?

Willen jullie ook een perfect gebalanceerde ambiance in jullie winkel? Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina. Lees gerust wat meer over onze oplossingen op de pagina of stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Reactie plaatsen