Energiekosten lager door inzetten van Powersoft versterkers
05 december 2023 
3 min. leestijd

Energiekosten lager door inzetten van Powersoft versterkers

In veel van onze referenties lees je over een lager energieverbruik wanneer er gekozen word voor de versterkers van Powersoft. Maar hoe zit dat dan? En klopt dat wel?

Green Audio Power

Green audio powerPowersoft versterkers

Al sinds de oprichting van Powersoft is energiebesparing één van de pilaren binnen het bedrijfs-DNA.

Een missie die gericht is op het ontwerpen en produceren van werkelijk energiezuinige producten.

Deze benadering beperkt niet alleen de impact van de apparatuur op het milieu, maar biedt ook aanzienlijke economische voordelen, en dit was hun visie in 1995, nagaan wat voor effect het brengt met de huidige energie tarieven.

Powersoft-versterkers bieden de beste vermogens-grootteverhouding, waardoor minder en kleinere versterkers nodig zijn om hetzelfde PA-systeem te laten werken.
Iets wat natuurlijk een directe invloed heeft op de CO2-uitstoot.

Klasse D

De Klasse D Pulse Wide Modulation-technologie, geïntroduceerd door Powersoft in 1995, is nu de standaard voor zowel fabrikanten als eindgebruikers.
Het kernaspect van deze technologie berust op een buitengewoon hoog rendement, waardoor alle energie uit het elektriciteitsnet wordt omgezet in bruikbare energie.

een klasse D versterker

Het recyclen van reactieve energie, wat doorgaans schadelijk is voor traditionele lineaire versterkers, is ook een belangrijk kenmerk.
Deze technologie biedt functionaliteit voor zowel touring- als vaste installatieapparatuur.

energie hergebruiken

Belangrijke voordelen van Powersoft-producten zijn het ultrahoge rendement (0,95-0,99%) en de resulterende vermindering van de benodigde energie voor hetzelfde uitgangsvermogen.
In Jip en Janneke taal, met minder stroom toch hetzelfde resultaat uit je luidsprekers!

Power Factor Correction

Power Factor Correction (PFC) is een technologie die wordt toegepast in Powersoft-versterkers om het efficiënte gebruik van elektrische energie te optimaliseren.

Het doel van PFC is om de verhouding tussen het werkelijke vermogen (het vermogen dat nuttig wordt gebruikt) en het schijnbare vermogen (de totale stroom die wordt geleverd) te verbeteren. Traditionele apparaten hebben vaak een lagere vermogensfactor, wat betekent dat een deel van de geleverde energie niet efficiënt wordt benut. Powersoft gebruikt PFC om deze inefficiënties aan te pakken.

Door de vermogensfactor te corrigeren, wordt de elektrische stroom efficiënter omgezet in bruikbare vermogens, waardoor er minder verspilling is.
Voordelen van PFC in Powersoft-versterkers zijn onder andere een hogere efficiëntie, lagere energiekosten, verminderde warmteontwikkeling en naleving van regelgeving met betrekking tot energie-efficiëntie.

Het resultaat is een duurzamere en milieuvriendelijkere werking van audioapparatuur.

Power Factor Correction (PFC)PFC

De voordelen van de PFC technologie zijn onder andere:

  • Stabiele prestaties en onafhankelijk van het elektriciteitsnet (zeer nuttig in landen waar de netkwaliteit onder de normen ligt)
  • Hogere betrouwbaarheid
  • Verminderde belasting van circuitcomponenten door goed geregelde gelijkstroom te leveren
  • Werking over het hele wereldbereik (van 90 tot 265 Vac, 50/60 Hz)
  • Hogere efficiëntie
  • Aanzienlijke besparing op de energiekostenenergiebesparing
  • Een lagere CO2-voetafdruk (met een reductie van ongeveer 40% in vergelijking met versterkers zonder powerfactor-correctie),
  • Koelere werking dus minder werk voor de airconditioning in serverruimtes bij vaste installaties
  • Minder brom en geïnduceerde vervorming bij verstoorde netspanning

Maar ze doen meer

De belangrijkste fabriek van Powersoft in Italië is zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen op het dak. Niet alleen wordt voldoende stroom opgewekt voor de fabrieksbehoeften, maar overtollige energie wordt ook verkocht aan energieleveranciers.

Verzending gebeurt in geoptimaliseerde verpakkingen om de hoeveelheid wegwerpplastic te verminderen, en binnen het bedrijf is het gebruik van single-use plastic beperkt.
Powersoft werkt samen met 2C Ecologie om materialen binnen de toeleveringsketen te recyclen.

Alle producten voldoen aan REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen) en voldoen aan de strenge RoHS-normen (Restriction of Hazardous Substances) met betrekking tot het gebruik van gevaarlijke materialen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid.

Wil jij deze versterkers gaan inzetten in jouw situatie? Wij sparren graag met jou over de mogelijkheden!

Stuur direct je vraag in via ons contactformulier. Liever bellen? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Reactie plaatsen