Perfect geluid voor maximale sfeerbeleving bij Achouffe Valley, BELGIE
15 mei 2024 
3 min. leestijd

Perfect geluid voor maximale sfeerbeleving bij Achouffe Valley, BELGIE

 Hotel Restaurant & Brasserie Achouffe Valley is een charmante locatie gelegen bovenop een heuvel in de prachtige vallei van Achouffe, België.


Het hotel biedt een adembenemend uitzicht over de omringende natuur en is de ideale plek voor een ontspannen en gezellig verblijf. Het restaurant en de brasserie bestaan uit een warm ingericht binnen restaurant en een sfeervolle veranda waar ook honden welkom zijn. Gasten kunnen hier genieten van een gevarieerd menu met snacks, lunchgerechten, hamburgers en tapasplanken.
Daarnaast is er het buitenchalet Terras & Bar “Cheers & Chill”, perfect voor het proeven van lokale biertjes en huisgemaakte cocktails terwijl je geniet van het panoramische uitzicht.


Bij een concept als dit kan een gedegen geluidsinstallatie natuurlijk niet ontbreken, dit is toch één van de laatste ingrediënten om de sfeerbeleving compleet te maken.

De wens was om het bestaande muzieksysteem te koppelen aan de nieuwe geluidsinstallatie, deze verdeeld in twee zones:

  1. Restaurant 
  2. en Veranda/Terras.

Onze installatiepartner BACKLINE leverde een op maat gemaakte oplossing, zodat de gasten van Achouffe Valley zich kunnen onderdompelen in een warme, aangename en uiterst relaxte sfeer in iedere zone.De keuze in luidsprekers per zone:

Zoals je zult begrijpen, gelden er voor het buitenterras andere criteria en eisen aan luidsprekers dan voor het restaurant binnen.

In het restaurant is gekozen voor inbouwluidsprekers. Specifiek voor een 2-weg design variant welke garant staat voor warme en diepe klanken.
Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor zowel muziek als spraak.
Dankzij het moderne design en de dunne grill past deze luidspreker in vrijwel ieder interieur.

 In de veranda/terras-zone is gekozen voor een weersbestendige opbouwluidspreker, de Sonora4TN.


Deze moderne luidspreker is volledig voorbereid op buitengebruik dankzij een aluminium grille en waterbescherming (IP-66).
De luidspreker biedt een helder, compleet geluid en word standaard geleverd met een weersbestendige montage-set, draaibaar en kantelbaar en voorzien van roestvrijstalen schroeven en een stalen veiligheidskabel.


De luidsprekers zijn bevestigd aan de veranda en aan de palen rondom het terras, die ook gebruikt worden voor de sfeervolle verlichting.

Gebruiksvriendelijke bediening

De centrale installatie bestaat uit de energiezuinige, compacte maar krachtige versterker van Powersoft, de Mezzo 602A.

MEZZO

De volledige bediening verloopt via een gebruiksvriendelijke stereo voorversterker met 2-zone volumeregeling.
De combinatie van deze apparaten zorgt voor een kwalitatieve geluidsverdeling over de twee zones en de verschillende luidsprekers, met een zeer eenvoudige bediening.
Zo kunnen de medewerkers van Hotel Restaurant & Brasserie Achouffe Valley de installatie gemakkelijk zelf bedienen, zonder dat er enige technische kennis vereist is.

Ook een geluidsinstallatie in jouw Hotel, Restaurant of Brasserie?

Wil je ook dat wij meedenken over nieuw geluid in jouw restaurant? Check dan onze speciale informatiepagina over geluidsinstallaties in de horeca voor meer informatie. Je kunt ons ook bellen op het nummer 085-2500917 of mailen op info@business-audio-systems.com. Direct advies aanvragen kan ook via deze pagina. Wij komen dan vrijblijvend bij jou op de zaak kijken, waarna een uitgebreid advies volgt.

We komen met alle plezier naar je toe!

Reactie plaatsen