Centraal geluid bij Madison in Almelo
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Centraal geluid bij Madison in Almelo

Projectomschrijving

Madison is al sinds 1977 producent van tuinkussens. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de productie en distributie van kussens. Onlangs is een nieuw bedrijfspand met kantoor en bedrijfshal gebouwd op het Businesspark XL in Almelo. In het nieuwe pand heeft Niehoff Sound & Light in samenwerking met Reefman Electro een nieuwe, centrale radio geluidsinstallatie geplaatst om muziek op de werkvloer te kunnen luisteren in de productie ruimtes, magazijn en kantine.

Muziek op de werkvloer zorgt voor positief effect

De directie van Madison werd overtuigd dat radio zorgt voor de nodige arbeidsvitaminen op de werkvloer. Hun medewerkers werken tenslotte met meer plezier tijdens het luisteren naar zonnige hits in de zomer, kerstmuziek in december of bijvoorbeeld de 90’s week. Radio is te horen in 4 verschillende ruimtes. In het magazijn, de productieruimte, de assemblagehal en in de kantine zorgt muziek op de werkvloer voor een uitstekende sfeer.

Volume wordt bediend vanaf kantoor

Op kantoor kan het volume van de muziek in de ruimtes worden ingesteld. Via enkele eenvoudige knoppen op de wand kan het geluid harder of zachter worden gezet. Bovendien kan vanaf kantoor worden omgeroepen. Een efficiënte toevoeging op het dagelijks werkproces, want alle medewerkers worden in één keer bereikt. De planner hoeft vanaf nu niet meer de ruimtes in te lopen om te zoeken naar de juiste personen.

Storingsvrije internetradio

De muziek op de werkvloer is afkomstig van een internetradio. Een internetradio heeft als voordeel dat deze in het bestaande netwerk van het bedrijf geplaatst kan worden. Hierdoor is de ontvangst niet meer afhankelijk van FM frequenties en is ook binnen betonnen muren een goed bereik mogelijk. Bovendien is de keuze voor zenders vele malen groter. Ook lokale zenders kunnen goed worden weergegeven.

Een prettig, centraal muziekklimaat

Over de plaatsing van de luidsprekers is goed nagedacht. Bovendien is ervoor gekozen om met meer luidsprekers te werken, zodat deze een betere spreiding door de ruimte geven. Het grote voordeel hiervan is dat deze niet extreem hard gezet hoeven te worden om toch overal hoorbaar te zijn. Het perfecte voorbeeld van een mooi, egaal muziekklimaat door het hele bedrijf.

Positief effect op de werksfeer

In de kantine is gewerkt met inbouwluidsprekers, die in het systeemplafond zijn geïnstalleerd. In het magazijn en in de productieruimte is gekozen voor speciale IP65 luidsprekers. Deze zijn bestand tegen stof en vocht, waardoor ze zeer lang mee gaan. Deze radio installatie is een typisch voorbeeld waar een geringe, maar doordachte investering elke dag een positief effect heeft op de sfeer binnen het bedrijf.

Muziek op de werkvloer in uw bedrijf?

Bent u ook benieuwd hoe muziek op de werkvloer de sfeer op uw kantoor, productieruimte of magazijn kan verbeteren? Vraag direct een gratis offerte aan of bekijk onze talloze referenties op onze projectenpagina.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen