3 decentrale audiosystemen voor LOGIQS BV in Maasdijk
20 mei 2021 
3 min. leestijd

3 decentrale audiosystemen voor LOGIQS BV in Maasdijk

LOGIQS BV uit Maasdijk heeft al meer dan 45 jaar ervaring en kennis opgedaan met logistieke oplossingen voor kassen in de tuinbouw, geautomatiseerde magazijnen en verticale kwekerijen op water. Logistics Quality Systems heeft op een perceel van 6250 m2 een nieuw hoofdkantoor gebouwd op het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Het gebouw huivest productiefaciliteiten en kantoor. Business Audio Systems Installatie Partner Prodjex mocht een jaar na oplevering van het bedrijfspand 3 decentrale audiosystemen aanleggen in de productie, op kantoor en in de multifunctionele ruimte. 


Waarom decentrale audiosystemen?

Vaak wordt er binnen een gebouw gekozen voor een volledig geïntegreerd audiosysteem waarin alle verschillende ruimtes worden meegenomen. Zo’n compleet systeem kan worden gebruikt voor omroep, radioweergave, achtergrondmuziek en een koppeling met de brandmeldcentrale.

Maar stel nu dat je geen omroep gebruikt en dat de brandmeldcentrale al perfect geregeld is? En dat je flexibeler wilt zijn in het gebruik van muziek en presentatie faciliteiten? Dan is het zinvol om te kiezen voor verschillende decentrale audiosystemen.

Een decentraal audiosysteem betekent niets meer dan een geluidsinstallatie op maat voor een bepaalde ruimte zonder dat deze is gekoppeld aan ruimtes in de rest van het pand.

De audioweergave en de bediening staat volledig op zichzelf. Het grote voordeel is bovendien dat er geen bekabeling door het hele pand aangelegd hoeft te worden en dat de audiosystemen niet heel complex hoeven te zijn.

Dit maakt een decentraal audiosysteem budgettair gezien heel interessant!


Decentraal audiosysteem in de productieruimte


Eigen radio klimaat in de productieruimte

Een groot voordeel van een decentraal audiosysteem is dus dat er in elke ruimte naar eigen muziek geluisterd kan worden. De medewerkers op kantoor en in de productieruimte verschillen nu eenmaal van mening wanneer het aankomt op het kiezen van de radiozender.

Het volume in de productieruimte is met één knop in te stellen en kan dus ook snel worden uitgedraaid wanneer de directie een rondleiding geeft aan relaties. Of wanneer er kort teamoverleg gevoerd moet worden. Op vrijdagmiddag kan het volume wel eens omhoog gaan.


Ook op kantoor is een eigen audiosysteem aanwezig met radioweergave op het looppad.


Op kantoor functionele muziek op de looppaden

Op kantoor is heel doeltreffend gebruik gemaakt van de functionele werking van muziek. Door de luidsprekers alleen in het plafond te plaatsen boven de looppaden worden de kantoorruimtes links en rechts door muziek van elkaar gescheiden. Perfect uitgedacht door onze installatiepartner Prodjex.

Dit heeft als groot voordeel dat er minder overlast is van elkaar en dat er meer privacy is op kantoor, terwijl de muziek op erg laag volume staat.

Ook is de muziek te vinden in de koffiehoek en de plekken waar de medewerkers samenkomen.


In de multifunctionele kan muziek geluisterd worden en kraakhelder worden gepresenteerd.


Audiosysteem in de multifunctionele ruimte

De bedrijfskantine wordt tegenwoordig steeds vaker multifunctioneel gebruikt. Natuurlijk wordt er gegeten, maar steeds vaker wordt deze ruimte ingezet als ruimte voor events, bijeenkomsten of trainingen.

Het is dan ook zaak dat het audiosysteem hierop kan anticiperen. Dat houdt in dat deze via een simpele handeling door één van de medewerkers klaargezet kan worden.

Bij Logiqs hebben ze dit begrepen, want hier is het decentrale audiosysteem uitgerust met microfoontechniek en een simpele bediening. De geselecteerde luidsprekers zijn geschikt voor achtergrondmuziek tijdens de pauze, voor disco muziek tijdens feesten en partijen, maar ook voor kraakheldere spraakweergave tijdens een presentatie.


De luidsprekers zijn geselecteerd en gepositioneerd voor multifunctioneel gebruik.


Ook een decentraal audiosysteem in uw bedrijf?

Wilt u net als bij Logiqs in Maasdijk muziek, radio of presentatie faciliteiten gebruiken binnen uw bedrijf? Dan gaan we graag met u in gesprek.

Onze uitgangspunten zijn de antwoorden die u geeft op de vragen die wij stellen. Aan de hand hiervan ontwerpen wij decentrale audiosystemen of natuurlijk een centraal systeem, dat past bij de activiteiten binnen uw bedrijf.

Lees meer op onze speciale pagina over geluidsinstallaties in bedrijfshallen, in kantoren, bedrijfskantines of presentatieruimtes. U kunt ook direct bellen op het nummer 085-2500917. Wij staan graag voor u klaar!

Reactie plaatsen