Uitgebreide audio faciliteiten voor Terra College in Emmen
23 februari 2022 
3 min. leestijd

Uitgebreide audio faciliteiten voor Terra College in Emmen

In de zomer van 2019 werd in Emmen begonnen aan de nieuwbouw van het Terra Voortgezet Onderwijs. In juli werd de eerste steen gelegd na een lange periode van voorbereiding. Het team van Business Audio Systems werd al in vroeg stadium betrokken bij de nieuwbouw. De vraag was om in verschillende ruimtes audio faciliteiten te realiseren die passen bij de moderne manier van lesgeven. Het advies van ons team werd opgenomen in het Partij van Eisen. Na een lange periode van bouwen werd dit prachtige installatieproject onlangs opgeleverd. Tot volle tevredenheid van het schoolbestuur.

Audio faciliteiten aula

De aula is het centrum van alle activiteiten binnen het Terra VO. Het is plek waar scholieren samenkomen in de pauzes en voor de lessen, maar ook de ruimte waar voorstellingen georganiseerd worden en diploma uitreikingen plaatsvinden. Een allesomvattende ruimte dus, waar een audiosysteem is aangelegd dat mee kan bewegen met die veelzijdige activiteiten.

Geluidsinstallatie aula Terra College

Audio gekoppeld aan presentatiescherm

Uiteraard is het audiosysteem gekoppeld aan het presentatiescherm. Zodra het scherm uit het plafond naar beneden komt stelt het audiosysteem zichzelf in dat het geluid vanaf de beamer te horen is over de luidsprekers.

Speakers aula Terra College

De speakers zijn zorgvuldig uitgekozen om voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kan er echt een feestje gevierd worden, waarbij de muziek op hard volume afgespeeld kan worden. Zodra een microfoon gebruikt wordt is de spreker perfect verstaanbaar. En ook bij videoprojecties ontstaat er een ware beleving op het gebied van audio.

Achtergrondmuziek

Gedurende de dag is er muziek te horen in de aula. Heel rustig op de achtergrond. De muziek komt uit een groot aantal inbouwspeakers die subtiel in het systeemplafond gemonteerd zijn. De muziek staat niet hard, maar zorgt op deze manier wel voor een goede vibe bij de scholieren.

muziekinstallatie aula Terra College

De speakers zijn goed verdeeld over de ruimte, zodat er geen 'gaten' vallen. Het geluid van de ene speaker gaat perfect over naar de volgende speaker. In het geval van presentaties zorgen deze speakers ook langs de zijdes van de aula voor spraakversterking. Een dubbele functie dus!

Simpel te bedienen

Het is natuurlijk wel relevant dat het audiosysteem op simpele wijze door leerlingen, leerkrachten en ondersteunende medewerkers bediend kan worden. Dit kan op de centrale apparatuur zelf. Er is bewust niet gekozen voor bedienpanelen aan de wanden, want hiermee bestaat de kans dat scholieren hiermee gaan klooien.

De apparatuur kan afgesloten worden met een slot.

Audio faciliteiten in de sporthallen

Het Terra VO heeft een aantal sporthallen laten meenemen in het ontwerp. Het is de bedoeling dat muziek een belangrijk deel gaat uitmaken van de lessen. Eventueel kunnen de sporthallen ook individueel gebruikt worden voor evenementen of bijeenkomsten. Reden genoeg om ook hier te kiezen voor hele goede en degelijke audio faciliteiten.

De witte luidsprekers vallen moeiteloos weg in de kleurstelling van de sporthal. Ze zien er stijlvol uit en klinken als een klok. Ze zijn bovendien balbestendig en kunnen dus wel tegen een stootje.

Ook hier zijn de audiosystemen makkelijk te bedienen via de centrale audio apparatuur.

Dankzij een compact aantal knoppen kan het audiosysteem door elke leerkracht bediend worden.

Daarbij heeft men de mogelijkheid om een eigen telefoon aan te sluiten voor het afspelen van een Spotify playlist bijvoorbeeld.

Audio faciliteiten voor jullie schoolgebouw?

Overwegen jullie een renovatie of een nieuwbouw en zoeken jullie meer informatie over de mogelijkheden met audio? Bekijk dan onze speciale informatie over geluidsinstallaties in scholen. Bellen kan natuurlijk ook! Wij zijn te bereiken op 085-2500917. Mailen kan op info@business-audiosystems.com. Wij werken met alle plezier samen met uw aannemer, elektrotechnisch installateur, IT leveranciers of gebouwbeheerder.

Reactie plaatsen