Nieuwe geluidsinstallatie voor Kanteen25 in Amsterdam
01 maart 2022 
3 min. leestijd

Nieuwe geluidsinstallatie voor Kanteen25 in Amsterdam

Kanteen25 is een uniek plekje in Amsterdam, gelegen op het Marineterrein in de buurt van het NEMO Science Museum en het Centraal Station. 'Een culinaire speelplaats' noemen ze zichzelf. Een plek waar goed eten, verbondenheid, jong talent en kwaliteit gevierd wordt. Omdat Kanteen25 de nadrukkelijke focus heeft op lokale sourcing zijn wij er dan ook trots op dat wij met ons Amsterdamse team mochten meedenken over een veelzijdige geluidsinstallatie. Een geluidsinstallatie die past bij het multifunctionele karakter van Kanteen25.

Geluidsinstallatie met achtergrondmuziek zorgt mede voor goede vibe bij Kanteen 25

Legaal achtergrondmuziek afspelen

Assistent General Manager Merle Slendebroek was duidelijk tijdens onze eerste kennismaking: "We zijn op zoek naar een geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek en presentatie doeleinden. Voor de muziek willen we graag wat extra betalen, zodat we de muzikanten en producers compenseren voor hun bijdrage. Net zoals dat we lokaal sourcen vinden we het ook belangrijk dat iedereen het deel krijgt wat hij verdient." 

Daarom is bij Kanteen25 gekozen voor de muziek van een music provider. 

Muziek afkomstig van een music content provider.

Muziek wordt verdeeld over verschillende zones

Dit muzieksysteem vormt de basis van de geluidsinstallatie. Vanuit deze computer wordt het audiosignaal gestuurd naar een verdeelstation. In vaktermen wordt dit ook wel een audio matrix genoemd. We hebben deze matrix zo afgesteld dat Kanteen25 is opgedeeld in verschillende audiozones. Al deze audiozones kunnen apart van elkaar bediend worden via één van de bedienpanelen.

Zo kan het geluid van het podium, bij de bar of in het restaurant apart van elkaar worden geregeld. Ideaal in het geval van bijeenkomsten, evenementen of natuurlijk reguliere avonden.

Geluid op het podium

Geluid in het restaurant gedeelte

Geluid afkomstig uit onopvallende pendel speakers

Merle vroeg ons om de speakers niet al te opvallend te plaatsen. We hadden hierbij een gelukje want het plafond was zwart gespoten met geluidsaborberende spray. We konden hier perfect een verdeling maken met pendelspeakers. Deze zijn door de hele ruimte verdeeld en in groepjes aangesloten. Deze 'groepjes' vormen de zones, zoals eerder besproken.

Onopvallende pendel speakers verdeeld door de hele zaak.

Een ander groot voordeel is dat de bekabeling tussen de speakers amper zichtbaar is. 

"Prettig om geluid van boven te hebben"

Met de pendel speakers wordt het geluid dus perfect verdeeld. Je loopt van de ene speaker in de andere speaker zonder dat je een dipje in het geluid ervaart. Daarbij geeft Kanteen25 aan dat het heel prettig is om het geluid vanaf boven te hebben in plaats vanaf speakers die aan de zijkanten geplaatst zouden worden. 

Ook tijdens presentaties en het gebruik van een microfoon is dit ideaal. Het volume kan zo flink naar beneden omdat het geluid slechts een beperkte afstand hoeft te overbruggen om bij de luisteraar te komen. Wederom te danken aan de perfecte verdeling.

Bediening vanaf achter de bar

De geluidsinstallatie kan perfect bediend worden van achter de bar. 

Wil jij weten hoe jij de geluidsinstallatie in je restaurant kunt verbeteren? Klik dan HIER om onze 27 tips te lezen.

Ook zo'n flexibele geluidsinstallatie bij jou in de zaak?

Ben je ook op zoek naar een geluidsinstallatie waar je meer mee kunt dan alleen wat muziek afspelen? Dan denken wij graag met je mee, net zoals we met Merle van Kanteen25 hebben gedaan. We komen met alle plezier eens bij je kijken op de zaak. In het geval van nieuwbouw kunnen wij op basis van een plattegrond of bouwtekening al een heleboel uitdenken. 

Vraag gerust gratis advies aan of bel even met 085-2500917 om even te sparren. 

Reactie plaatsen