Geluidsinstallatie nieuwbouw bedrijfspand Brandsma Digitaal Meten
15 april 2022 
3 min. leestijd

Geluidsinstallatie nieuwbouw bedrijfspand Brandsma Digitaal Meten

Brandsma Digitaal Meten is een landmeetkundig bureau met een werkgebied van heel Nederland en soms zelfs over de landsgrenzen heen. Door de inzet van verschillende meetsystemen kan BDM in principe alles opmeten. Van een gebouw of weg, tot een onderdeel van een auto. Sinds de zomer van 2021 is BDM gevestigd in een gloednieuw bedrijfspand aan de A7. Het team van Business Audio Systems werd gevraagd mee te denken om een veelzijdige geluidsinstallatie te integreren tijdens de nieuwbouw van dit fantastisch, mooie bedrijfspand.

Vraag BDM: 
Moderne geluidsinstallatie nieuwbouw bedrijfspand

In februari 2021 nam Rein Brandsma van BDM contact met ons op met een duidelijke vraag: "Het gaat ons om rustige werkplekken waar radio op de achtergrond aanwezig is. Van de kantoren tot de spreekkamers. Van de kantine tot de sport- en fitnessruimte, maar ook in het magazijn. In de sportruimte mag de muziek harder kunnen zonder dat het hele bedrijf mee deinst op de muziek. En ook in de kantine moet er de vrijheid zijn om zelf aanpassingen te kunnen doen aan de muziekkeuze zelf en het volume."

De beste speaker gekozen voor elke ruimte

Het werd al gauw duidelijk dat het ging om een verscheidenheid aan ruimtes. Ruimtes waar de werkzaamheden van elkaar verschillen, maar waar ook de afmetingen en akoestiek anders zijn. Dit bracht ons erop om te kiezen voor veel verschillende soorten speakers door het hele pand. In de kantoren en kantine is gewerkt met inbouwspeakers in het systeemplafond, terwijl in het magazijn met goede opbouwspeakers een perfecte verdeling van het geluid is ontstaan. In de sportruimte is gekozen voor een grotere inbouwspeaker die ook wat meer bass kan brengen.

Geluidsinstallatie KantoortuinOnopvallende zwarte inbouwspeakers in het systeemplafond

Geluidsinstallatie BedrijfskantineMuziek streamen middels Spotify Connect in de kantine

Lekker binnenkomen bij de receptie

Alle gasten bij BDM worden warm onthaald omdat er direct bij de receptie muziek te horen is. Deze toepassing van achtergrondmuziek werkt heel goed op verschillende manieren. Klanten en relaties komen lekker binnen en kunnen zonder stress rustig wachten. Een heel verschil met een kale, lege ruimte zonder geluid. Daarbij werkt de muziek ook tegen het afluisteren van gesprekken en biedt het dus privacy. Je wilt niet altijd dat de gasten horen wat er achter de balie gezegd wordt, bijvoorbeeld aan de telefoon.

Geluidsinstallatie entreeGeen stress en extra privacy door muziek bij de receptie.

1 radiozender door het hele bedrijfspand

BDM heeft ervoor gekozen om één radiozender te luisteren door het hele pand. Deze zender is gezamenlijk bepaald. Doordat zij voor één zender gekozen hebben ontstaat er rust en duidelijkheid door het pand. Per ruimte is ervoor gekozen om een volumeregelaar te plaatsen. Hiermee kan de medewerker in de ruimte zelf bepalen of de muziek misschien tijdelijk uit moet of juist iets harder. Deze manier van bedienen wordt door alle medewerkers erg gewaardeerd.

geluidsinstallatie logistiekOok in het magazijn wordt naar de radio geluisterd.

Spotify Connect

In de kantine en de sportruimte kan er muziek gestreamd worden. Dit kan via de functie Spotify Connect. De medewerker in kwestie kan op zijn/haar telefoon een playlist van Spotify aanzetten en onderin de Spotify app kiezen voor de ruimte waarin hij/zij de muziek wilt horen. Op deze manier kan er tijdens het sporten, tijdens een feestje of borrel makkelijk eigen muziek afgespeeld worden.

Geluidsinstallatie FitnessruimteIn de sportruimte kan naar eigen muziek geluisterd worden.

Nauwe samenwerking met de e-installateur

Tijdens de nieuwbouw hebben we uitstekend samengewerkt met de lokale e-installateur, die verantwoordelijk was voor de aanleg van alle elektra. Op voorhand hebben we het kabelschema uitgewerkt voor hen, zodat zij alle bekabeling netjes hebben kunnen wegwerken tussen de wanden en boven het plafond. Het resultaat is een hele nette installatie waar geen kabelstrip te zien is en waar alle speakers, bediening en apparatuur perfect is geïntegreerd.

Geluidsinstallatie in uw nieuwbouwpand? 

Het is cliché, maar hoe eerder wij betrokken raken binnen het bouwplan van uw bedrijfspand, des te mooier het eindresultaat. We worden vaak vergeten en we zien bedrijven binnen een jaar terugkomen bij ons. Het is vaak zonde, omdat het eindresultaat nooit zo mooi is dan wanneer we vanaf het begin betrokken waren. 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van muziek op kantoor, radio in de bedrijfshal of krachtige presentatiesystemen? Bekijk dan één van de informatiepagina's of bel met 085-2500917 om even te sparren. Tekeningen kunt u het best direct mailen naar info@business-audio-systems.com. 

Reactie plaatsen