Achtergrondmuziek bij Patissier en Broodspecialist Van Otten
16 mei 2022 
3 min. leestijd

Achtergrondmuziek bij Patissier en Broodspecialist Van Otten

Net na de zomer van 2021 vestigde Patissier- en Broodspecialist Van Otten zich in het centrum van Borne. Een nieuwe stap voor de Twentse bakker Eric van Otten die eerder al vestigingen opende in Enter, Rijssen, Wierden en Almelo. Voor de nieuwe locatie in Borne had Eric een andere visie. Dit moest een echte verwenwinkel worden waar 'live and cooking' samenkomt met gastvrijheid en retail. Het voormalige ABN AMRO kantoor werd in een mum van tijd omgebouwd en Business Audio Systems werd benaderd om mee te denken over de muzikale sfeer in de zaak middels hoge kwaliteit achtergrondmuziek.

Achtergrondmuziek in het restaurant

Harmonie tussen akoestiek en geroezemoes

Eric van Otten was duidelijk tijdens het eerste contact: "Ik wil heel graag een gastvrije sfeer realiseren voor mijn gasten waar men met veel plezier net even langer blijft zitten. Wat mij betreft speelt muziek hierin een belangrijke rol, omdat het kan zorgen voor meer privacy tussen de tafels in het restaurantgedeelte. De keuze van de muziek vult de sfeer aan die wij voor ogen hebben met de zaak, waarbij de open keuken en de gastvrije ontvangst ook een belangrijke rol spelen."

'Het resultaat is geweldig en zorgt dat gasten langer blijven'

Uiteraard begrepen wij meteen wat Eric voor ogen had en samen met het team van Van Otten hebben we een plan bedacht om een deken van muziek neer te leggen door de hele zaak. De kracht zit in de bediening van het systeem dat bijna volledig geautomatiseerd is. Het personeel kan de rest doen met slechts een enkele druk op de knop van het touchscreen. 

Achtergrondmuziek in de winkel

Eric: "Er is een perfecte harmonie ontstaan tussen de akoestiek in de zaak en het gezellige geroezemoes van de gasten. Op subtiele wijze zorgt de muziek voor privacy, zodat mijn gasten vrijuit met elkaar kunnen praten. Zodra de gasten het pand verlaten vult de muziek de lage plaatsen op met warme, gastvrije klanken. Dit komt met name door de uitstekende verdeling van de speakers door de hele ruimte. We hebben hierbij bewust gekozen voor veel speakers, zodat het volume laag kan blijven. Bij het selecteren van de muziek hebben we gekozen voor muziek die perfect bijdraagt aan de totaalbeleving."

Achtergrondmuziek in winkel, restaurant, terras en ijssalon

In Borne zijn alle specialiteiten van Van Otten bij elkaar gebracht. Zo is er een winkel waar alle specialiteiten van deze patissier- en broodspecialist gekocht kunnen worden, maar ook lokale lekkernijen van collega ondernemers. Het restaurant biedt plaats aan 40 mensen en hier kunnen de gasten genieten van een heerlijke lunch. Ook buiten op het terras kunnen de gasten zitten, terwijl voorbijgangers makkelijk een ambachtelijk en huisgemaakt ijsje kunnen bestellen bij de ijssalon. Al deze delen zijn uitgerust met achtergrondmuziek, waarbij het volume per zone afgesteld staat. 

Achtergrondmuziek op het terras

Bediening via touchscreen

De nieuwe zaak van Eric van Otten is opgedeeld in twee delen, namelijk de winkel en het restaurant. Beide ruimtes kunnen op het touchscreen apart geselecteerd worden, waarna het volume van beide ruimtes apart ingesteld kan worden. Een tweede touchscreen is beschikbaar voor de muziek buiten op het terras en in de ijssalon. Door te werken met een touchscreen voelt de bediening voor de vele jonge medewerkers erg vertrouwd. Ze doen tenslotte niets anders in hun vrije tijd! ;-)

Simpele bediening van de muziek middels touchscreens.

Presets op het touchscreen

Op verzoek van Eric van Otten zijn er op het touchscreen diverse presets gemaakt. Dit betekent dat de muziek met één druk op de knop aan of uit gezet kan worden. Dit kan makkelijk zijn wanneer Eric een live event organiseert in zijn zaak en het woord neemt. In de toekomst kunnen er ook andere presets ingesteld worden, zodat de muziek kan meebewegen met de activiteiten in de zaak.

Ook achtergrondmuziek in uw winkel of restaurant?

Het team van Business Audio Systems denkt net als bij Van Otten graag met je mee. Van achtergrondmuziek tot presentatie doeleinden of feestmuziek. Het is maar net welke activiteiten bij jou in de zaak plaatsvinden. Mocht je eens met ons van gedachten willen wisselen bel ons dan op 085-2500917, mail ons op info@business-audio-systems.com of stuur een advies aanvraag in via ons formulier. Bij nieuwbouw of verbouw kunnen wij uitstekend van een bouwtekening werken en anders komen wij met alle plezier vrijblijvend bij je langs. Toch nog even meer lezen? Check dan onze speciale pagina met geluidsinstallaties voor de horeca sector


Reactie plaatsen