Lekker werken met muziek bij Autoschade Bottram
09 mei 2022 
3 min. leestijd

Lekker werken met muziek bij Autoschade Bottram

Autoschade Bottram is het schadeherstelbedrijf in De Kempen. Vanuit hun werkplaats in Bergeijk verzorgen zij taxaties van schades aan auto’s, het schadeherstel zelf en natuurlijk de aflevering na reparatie. De jongens in de werkplaats vinden het heerlijk om te werken met muziek.

De radio aanzetten maakt deel uit van hun ochtendroutine. De eerste collega die ’s ochtends binnenkomt schakelt de verlichting in, gooit zijn jas over de kapstock, pakt koffie en zet de radio aan. Daarna gaan ze aan de slag in de werkplaats en zit de sfeer er meteen goed in.

Muziek zorgt voor goede energie tijdens het werk

Waarom werken met muziek?

De radio zit diep geworteld in onze werkcultuur. Het hoort erbij. Zeker in werkplaatsen, fabriekshallen en productielocaties waar veel met de handen gewerkt wordt. Muziek zorgt voor de nodige afleiding en ontspanning, terwijl er ondertussen gewoon gewoon gewerkt wordt.

Elk uur is het nieuws te horen en dit zorgt direct voor gesprekstof op de werkvloer. Het is dus niet alleen werken met muziek, maar ook op de hoogte blijven van de actualiteiten. De programmering van de radiozenders neemt het hele bedrijf mee de dag door en zorgt voor een uitstekende afwisseling van energie, entertainment, nieuws en interactie.

Wachtverzachter bij de receptie

Autoschade Bottram heeft natuurlijk een receptie waar klanten zich kunnen melden. Buiten het feit dat de collega’s op de receptie het lekker vinden om naar de radio te luisteren tijdens het werk heeft de muziek nog een functie.

Gesprekken kunnen niet afgeluisterd worden door de muziek

Het zorgt er namelijk voor dat klanten een gevoel van welkom voelen en dat het wachten minder lang duurt. En daarnaast geeft het gevoel van privacy. De gesprekken aan de balie worden een beetje gemaskeerd, zodat een andere klant die ook aan het wachten is niet alles verstaat wat er gezegd wordt.

En draai het eens om… Stel je eens voor dat er geen muziek te horen is. Hoe stil en ongemakkelijk wordt het dan?

Hoe regelt Autoschade Bottram de muziek?

De installateurs van Business Audio Systems zijn vooraf in gesprek gegaan met Autoschade Bottram om te horen hoe ze hun muziek graag zouden willen bedienen. Dit is eigenlijk één van de belangrijkste gespreksonderwerpen tijdens een locatiebezoek van ons.

Ze hadden 3 belangrijke wensen:

  1. Het volume van de radio moet bij de receptie en op kantoor afzonderlijk te regelen zijn van de werkplaats
  2. Geen storende of krakende radio meer
  3. Af en toe ook kunnen knallen in de werkplaats met de muziek

Volumeregelaars voor kantoor en de receptie

Om aan de wensen van Autoschade Bottram te voldoen moesten wij de geluidsinstallatie op een bepaalde manier indelen. Het instellen van het volume op kantoor en bij de receptie heeft invloed op de samenstelling van de apparatuur.

Achter elke volumeregelaar zit een groepje speakers. Dat groepje speakers kan via de regelaar worden bediend zonder dat dit invloed heeft op het volume in de andere ruimtes.

Storingsvrije internetradio

Om storingen in de ontvangst van de radio te voorkomen hebben we een internetradio aangeboden. Bij het autoschadeherstelbedrijf is een uitstekende internetverbinding aanwezig en het was dan ook geen probleem om hier een internettuner bij aan te sluiten.

Geluidsinstallatie werkplaats bedienen

De radio is nu net zo stabiel als de internetverbinding. We hebben er voor de zekerheid een UTP-kabel in gestoken om ervoor te zorgen dat je niet afhankelijk bent van de WiFi die natuurlijk gevoeliger is voor uitval.

Het grote voordeel van internetradio is de ontvangst van duizenden zenders. Zo kan men de bekende populaire radiozenders beluisteren, maar ook eens switchen naar een lokale zender. Bijvoorbeeld met de carnaval.

Gas geven met een subwoofer

OK, dit is niet geschikt voor elk bedrijf. Maar in Bergeijk willen ze af toe echt even gas geven om maar in termen van het autoschadeherstelbedrijf te blijven praten. Dus hebben we 2 subwoofers bijgeplaatst in de werkplaats.

Subwoofer in de werkplaats

En zo nu en dan wordt het volume dan even flink omhoog geslingerd. Even de beuk erin!

Ook lekker werken met muziek in jullie werkplaats?

Werken met muziek geeft echt een goede vibe. Een goede energie. Wij zien dit wekelijks, omdat we meer dan 500 geluidsinstallaties plaatsen in het bedrijfsleven. We komen met alle plezier eens vrijblijvend bij jullie kijken hoe we een goede geluidsinstallatie kunnen samenstellen.

Je kunt op onze website ook meer lezen over geluidsinstallaties in bedrijfshallen of specifiek in werkplaatsen.

Wat kost dit nu ongeveer?

Een geluidsinstallatie zoals bij Autoschade Bottram kost nog geen € 3.000,- exclusief BTW. Het is een vrij eenvoudig systeem en toch geeft dit dagelijks zoveel plezier. Ze zijn bovendien van de bouwradio’s af die altijd stonden te schreeuwen en te storen.

Weet dat een geluidsinstallatie zonder problemen 10 jaar mee gaat, mits deze goed geïnstalleerd is.

Prijs van een radio installatie in een autogarage

Reactie plaatsen