Radio op de werkplek bij Hazeleger Kaas in Barneveld
09 maart 2022 
3 min. leestijd

Radio op de werkplek bij Hazeleger Kaas in Barneveld

Toen Hazeleger Kaas in 1922 begon verkocht het kaas aan de deuren. Toen tijdens het venten de vraag naar plakjes en stukjes toenam besloot Hazeleger het roer om te gooien. En zo groeide het bedrijf uit tot een moderne organisatie dat zich elke dag toelegt op het snijden en verpakken van kaas. In maart 2018 werd een nieuw pand in gebruik genomen. En afgelopen jaar werd het team van Business Audio Systems benaderd om mee te denken over het creëren van meer werkplezier in de verpakkingslocatie middels een moderne muziekinstallatie, die gericht is op legio verschillende werkplekken.

Nieuwe pand Hazeleger Kaas geopend in 2018.

Radio gericht op elke werkplek

Het verpakken van kaas gaat op volgorde. De processen volgen elkaar logisch op en vinden telkens plaats in een ander deel van het bedrijfspand. Over het luisteren naar de radio waren alle medewerkers het wel eens. Dat is een absolute meerwaarde en zorgt voor gezelligheid op de werkvloer. 

Alleen over het volume had men toch wat discussies. Zo ontstond binnen Hazeleger Kaas de vraag om elke werkplek te voorzien van muziek, waarbij het volume van de de muziek op elke werkplek apart in te stellen is. Zo kan elke medewerker zelf bepalen hoe hard de muziek staat op zijn/haar werkplek.

Geluidsprojectie met projectie speakers

Om ervoor te zorgen dat het geluid ook gericht is op de werkplek is er gebruik gemaakt van zogenaamde projectiespeakers. Deze speakers richten het geluid naar een bepaalde plek. Zodra je buiten die plek komt neemt het geluid heel snel af. Ideaal in het geval van Hazeleger Kaas, want juist hier moet de muziek 'geprojecteerd' worden op elke werkplek.

Geluidsprojectie op de werkplek

Speciale aandacht voor het richten van de speaker

Tijdens de installatie is er veel aandacht besteed aan het richten van de speaker. De speaker heeft een bepaalde 'afstraling'. Door de speaker goed te monteren en te richten kan deze afstraling zorgen voor een perfecte dekking van het geluid over een werkplek. Wanneer je de speakers verkeerd zou plaatsen zou het geluid op de verkeerde plek terecht komen. Met overlast tot gevolg.

Projectiespeaker perfect afgesteld en geïnstalleerd.

Volumeregeling per werkplek

Op elke werkplek is een volumeregelaar gemonteerd in een waterdichte behuizing, waarmee de medewerkers het volume van de speaker op hun eigen werkplek kunnen instellen. Er is gekozen voor een simpele regelaar die harder of zachter gezet kan worden. Op deze manier ontstaan er geen twijfels over het gebruik en is dit voor iedereen duidelijk te gebruiken.

Volumeregelaar per werkplek in waterdichte behuizing

Pauzebel onderdrukt radio

In combinatie met de radio is ook een pauzebel geïnstalleerd. De pauzebel gaat af op gezette tijden en is heel verstaanbaar omdat deze over de muziek heen wordt gestuurd. Het maakt hierbij niet uit op welke stand de volumeregelaars staan afgesteld, want de pauzebel krijgt ten alle tijde prioriteit over de radio. Het geluid van de pauzebel staat afgesteld, zodat iedereen het signaal luid en duidelijk hoort.

Bovendien wordt er geen ouderwetse zoemer meer ten gehore gebracht, maar is er gekozen voor een vriendelijk en vrolijk signaal. 

Ook muziek op de werkplek in jouw bedrijf?

Wordt het binnen jouw bedrijf ook tijd dat er lekker gewerkt wordt met een muziekje op de achtergrond? Kies er dan net als Hazeleger Kaas voor om het volume af te stemmen op de werkplekken. Zo hebben de medewerkers zelf alle vrijheid om in te stellen hoe hard ze de muziek willen horen. En kan het volume op vrijdagmiddag eens een tijdje omhoog. 

Geluidsinstallaties in bedrijfshallen is ons specialisme. We plannen met alle plezier een vrijblijvende inventarisatie in bij jou op de zaak. Of bel ons op 085-2500917 voor meer informatie.Reactie plaatsen