Work hard, play hard bij Jeans Centre in Rotterdam
18 februari 2022 
2 min. leestijd

Work hard, play hard bij Jeans Centre in Rotterdam

Jeans Centre is met 100 winkels in Nederland een echte jeans specialist en levert kleding voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Die 100 winkels moeten natuurlijk wel worden bevoorraad en dat gebeurt onder andere vanuit het logistiek centrum in Rotterdam. Dit logistieke centrum bestaat uit kantoren en een uitgebreid magazijn met een totale vloeroppervlakte van 5500 vierkante meter. Business Audio Systems werd gevraagd om te zorgen voor een lekker stukje muziek. Work hard, play hard!


Uitdaging door met lage plafonds

Jeans Centre heeft geprobeerd om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Door twee entresol vloeren te plaatsen in het magazijn zijn er in totaal 3 vloeroppervlaktes beschikbaar gekomen. Dit was voor een uitdaging. Bij een hoge hal kunnen wij heel goed met luidsprekers vanaf het dak of spant richten. Nu hebben we gebruik gemaakt van de kabelgoten. Hierop hebben we dubbele projectiespeakers gemonteerd die de muziek in beide richtingen sturen. 

Over de verschillende verdiepingen zijn in totaal 35 speakers geplaatst. Door te kiezen voor een groot aantal loopt de muziek mooi in elkaar over. Het is niet zo dat je van het geluid van de ene speaker naar het geluid van de andere speaker loopt, maar het geluid is heel mooi en geleidelijk overal aanwezig.

Muziek tijdens het laden en lossen

Voor de entresol vloeren worden alle containers klaargezet om te laden en worden uiteraard ook nieuwe containers gelost. Hier hebben we gekozen voor enkelzijde projectors die vanaf de entresol vloer naar de overheaddeuren staan gericht. Hierdoor is ook tijdens het laden en lossen altijd de radio te horen.

Radio luisteren op kantoor

Ook de collega's op kantoor worden niet overgeslagen. In de verschillende kantoren zijn inbouwspeakers geplaatst waaruit de radio te horen is. Via een volumeregelaar aan de wand in de kantoren kan het volume harder of zachter gezet worden.

Gekozen voor internetradio

Zoals gebruikelijk hebben we ook bij Jeans Centre gekozen voor internetradio. De internetverbindingen in Nederland zijn zo stabiel dat het een groot voordeel is om internetradio te gebruiken in plaats van DAB+. Bij DAB+ moet je altijd een antenne door het pand heen trekken en dan is het nog maar de vraag of de ontvangst oké is. Bij internetradio is dit probleem verdwenen, is de ontvangst uitstekend en kan er gekozen worden uit duizenden zenders.

Ook lekker werken met muziek?

In Nederland is de radio niet weg te denken van de werkvloer. We komen 's ochtends binnen, pakken een kop koffie en zetten de radio aan. Bij Jeans Centre is dit vanaf nu ook helemaal voor elkaar. Willen jullie ook lekker werken met muziek? Check dan onze informatiepagina over geluidsinstallaties met radio in bedrijfshallen of bel direct met 085-2500917 voor meer informatie. 

Reactie plaatsen