15000 m2 radio in bedrijfshallen Probo Print
30 mei 2021 
3 min. leestijd

15000 m2 radio in bedrijfshallen Probo Print

Probo Print en Fulfilment is gevestigd in Dokkum en de absolute specialist op het gebied van full service, web based digitale print. Hierbij werken zij intensief samen met resellers die de diensten en producten van Probo kan aanbieden aan hun klanten. Van doeken, panelen en posters tot textiel, stickers en etiketten. In april 2019 nam Probo contact op met Business Audio Systems met de volgende vraag:

“Wij zijn op zoek naar een oplossing om in onze bedrijfshallen radio te kunnen afspelen. Onze hallen hebben ongeveer een oppervlakte van 15.000 m².”

Jos Nauta, Probo.nl

Inventarisatie van 11 bedrijfshallen

Na het verkrijgen van deze aanvraag kon Business Audio Systems Installatie Partner Inferno Audio Visueel uit Sneek aan de slag met de inventarisatie. In totaal moesten 11 bedrijfshallen met een totale oppervlakte van 15.000 vierkante meter per stuk bekeken worden.

De vraag van Probo was als volgt:

  • Prijs inclusief installatie
  • Prettige achtergrondmuziek
  • Advies over Buma/Stemra
  • Overzicht van jaarlijkse keuring/onderhoud inclusief kosten
  • Demonstratie van pendel speaker
  • In elke hal een eigen volumeregelaar
  • Keuze uit 6 verschillende radiozenders

25 pendelspeakers en 22 opbouwspeakers

Na een uitgebreide demonstratie en volledig onderbouwd plan vanuit Installatie Partner Inferno Audio Visueel koos Probo voor het radio bedrijfshal systeem van Business Audio Systems. Omdat er in de 11 verschillende bedrijfshallen een wisselende dynamiek is wat betreft omgevingslawaai zijn twee verschillende luidsprekers geadviseerd. De pendel speaker werd ingezet in de hallen waar de radio ontvangst vanaf grote hoogte naar beneden gestuurd kan worden. Met één pendel speaker kan wel een bereik gerealiseerd worden van 500 vierkante meter.

Pendel speaker die aan het dakspant gemonteerd wordt

Op de andere plaatsen waar minder hoogte voor handen was en waar meer achtergrondlawaai aanwezig was werd gekozen voor een opbouwspeaker. Deze speaker kenmerkt zich door een nadrukkelijke weergave in de middelste en hogere frequenties. Hierdoor zijn vocalen, stemmen en melodielijnen perfect hoorbaar tussen het zwaardere achtergrondlawaai van de machines.

Speciale opbouwspeaker ten behoeve van verstaanbaarheid tussen machinelawaai.

Keuze uit 6 radiozenders

Probo kiest ervoor om hun medewerkers de keuze te geven. Zo kan er op verschillende afdelingen een andere radiozender gekozen worden. Zo luistert de ene afdeling in de ochtend naar 538, terwijl er op een andere afdeling naar Veronica geluisterd wordt.

Geautomatiseerde radio in de bedrijfshal

Op gezette tijden schakelt de radio zichzelf aan en uit. Dit zorgt ervoor dat de radio onnodig aan staat, maar heeft nog een groot voordeel. En dat is dat de 350 medewerkers van Probo ‘lekker binnen komen’. Want wat is er fijner dan op je werk aankomen, een kop koffie pakken, een muziekje horen om daarna lekker aan de slag te gaan.

De centrale radio in de bedrijfshal kan tevens gebruikt worden als omroepinstallatie en is bovendien gekoppeld met de brandmeldinstallatie. Dit houdt in dat de radio zichzelf uitschakelt, zodra de BMI geactiveerd wordt.

Voor de TD is een user interface gemaakt waarmee zij kunnen inloggen in het systeem en aanpassingen kunnen doen, waar nodig. Denk hierbij aan het toevoegen of verwijderen van zones en het aanpassen van de maximale volumestanden per hal.

Geluidsinstallatie in uw fabriekshal?

Bij Probo.nl luistert men naar volle tevredenheid op centrale wijze naar de radio in de bedrijfshal. In het geval van Probo gaat het over 15.000 m2 vloeroppervlakte, maar wij leveren ook centrale radio in bedrijfshallen van 1000 m2 of 80.000 m2.

Daag ons gerust uit! Wij vinden het waanzinnig om een demonstratie voor jullie te verzorgen zodat jullie zelfs eens kunnen ervaren hoe dit nu eigenlijk klinkt. Dat gaf bij Probo ook de doorslag.

Lees meer op onze speciale pagina over geluidsinstallaties in bedrijfshallen of bel direct op het nummer 085-2500917. Wij gaan graag met jullie in gesprek!

Reactie plaatsen