Radio met automatische volumeregeling in bedrijfshallen De Rooij
15 maart 2022 
3 min. leestijd

Radio met automatische volumeregeling in bedrijfshallen De Rooij

De Rooij Milieutechniek is een innovatief bedrijf dat actief is in de milieu- en agrarische sector. Het bedrijf levert complete oplossingen op het gebied van afvalverwerkingsmachines. Denk hier aan zelfpersende containers, ondergrondse persen, transportbande, shredders en rolcontainers. In 2021 werd het nieuwe pand van De Rooij opgeleverd aan de A59 in Waalwijk. Het team van Business Audio Systems mocht zorgen voor een centrale radio installatie in bedrijfshallen en kantoren, pauzesignalering in combinatie met een simpele bediening via een app en een heel bijzondere innovatieve techniek: Ambient Noise Sensing.

Het nieuwe pand van De Rooij Milieutechniek in Waalwijk

Centrale radio installatie

De radio hoort in Nederland bij onze werkcultuur. Wanneer de eerste collega 's ochtends binnenkomt hangt ie de jas aan de kapstok, wordt een kop koffie gepakt en gaat de radio aan. Dit was ook het geval in het oude pand van De Rooij, maar moest natuurlijk ook in het nieuwe pand geïnstalleerd worden. Maar wel met de modernste techniek.

Het pand bestaat uit twee bedrijfshallen en een aantal kantoren. In de kantoren zijn inbouwspeakers geplaatst en kan het volume van de radio ingesteld worden via een app, web browser op één van de desktops of via de volumeregelaar aan de wand. 

Kantoren voorzien van inbouwspeakers in het systeemplafond.

In de bedrijfshal zijn opbouwspeakers geplaatst die aan het dakspant gemonteerd zijn. Ze stralen naar beneden af en komen niet in conflicht met de bovenloopkranen die door de bedrijfshallen lopen.

Opbouwspeakers aan het dak zitten de bovenloopkranen niet in de weg.

Automatische volumeregeling

In de bedrijfshallen is een uniek stukje techniek geplaatst. 

Ambient Noise Sensing.

Ambient Noise Sensoren geplaatst in de bedrijfshallen

In de hallen zijn sensoren geplaatst die het geluidsniveau van de machines meten. Aan de hand van dit geluidsniveau wordt automatisch het volume van de radio ingesteld. Dit houdt concreet in dat de radio harder gaat, wanneer de machines meer lawaai maken. En dat de radio zachter gaat, wanneer de machines minder lawaai maken of zelfs uitstaan. 

Het maximale volumeniveau staat ingesteld op 80 dB. Dit is het maximale geluidsniveau dat hoorbaar mag zijn in een bedrijfsmatige omgeving zonder gehoorbescherming te dragen.

Pauze signaal

Een andere waardevolle toevoeging is het pauzesignaal. Gedurende de dag loopt er een programma die op vaste momenten laat horen wanneer er pauze is. 

  • Koffiepauze in de ochtend. 
  • Middagpauze om te eten
  • Koffiepauze in de middag
  • Einde werkdag

Op deze manier wordt het hele bedrijf gezamenlijk geïnformeerd over de pauzes.

De grote voordelen hiervan zijn dat mensen ook echt gezamenlijk even afstand nemen van hun werk en daardoor wordt de sociale binding met elkaar groter. 

Ook wordt kostbare tijd bespaard, omdat werknemers niet geneigd zijn om eerder te stoppen met hun werk.

Voorbeeld

Een bedrijf telt 50 medewerkers. En elke medewerker snoept 5 minuten per dag van zijn tijd af.

Dat zijn 250 minuten per dag.

1250 minuten per week.

62.500 minuten per jaar.

Ruim 1000 uur.

Best veel he? 

Een betrouwbare pauze signalering kan dus helpen om de productiviteit te verhogen.

Wij adviseren wel een leuk signaal of een bekend muziekje, zodat de sfeer er goed in blijft.

Pauze in de werkplaats

Automatische volumeregeling pauzesignalering

Ook voor het pauzesignaal geldt dat deze gekoppeld is aan de Ambient Noise Sensors. 

Dus wanneer de machines meer lawaai maken klinkt het pauzesignaal harder.

Bij minder lawaai klinkt het signaal ook minder hard.

Bediening via een app

Dankzij ons nieuwe Atmosphere audiosysteem kunnen wij alle bediening terugbrengen in een overzichtelijke app, die zowel op de telefoon als in de browser van een desktop te bedienen is.

Per gebruiker kun je exact zeggen wat hij/zij mag bedienen. Dit is ook bij De Rooij het geval.

De chef van de werkplaats heeft op zijn desktop toegang tot het volume in de hallen. En hij kan ook de pauzesignalering aanpassen.

Ook zo'n innovatieve radio installatie in jullie bedrijfshal?

Wij geloven in techniek die bijdraagt aan veiligere, productievere werkomgeving waarbij het plezier niet uit het oog verloren wordt. Onze Ambient Noise Sensor in combinatie met een centrale radio en pauzesignalering zorgt hiervoor. 

Wil je hier meer over weten? Bel dan met 085-2500917 of mail met info@business-audio-systems.com. Meer informatie is te vinden op onze informatiepagina over geluidsinstallaties in bedrijfshallen. Mocht je direct een gratis inventarisatie bij jullie bedrijf willen aanvragen dan kan dit via onze advies aanvraag pagina.

Reactie plaatsen