Radio op de werkvloer bij SafanDarley in Eijsden
01 november 2022 
2 min. leestijd

Radio op de werkvloer bij SafanDarley in Eijsden

SafanDarley is een toonaangevende fabrikant van plaatbewerkingsmachines, zoals kantbanken, buigmachines en scharen. Het bedrijf telt 180 werknemers die verspreid werken over twee vestigingen in Lochem en Eijsden. Voor de locatie in Eijsden werd het team van Business Audio Systems benaderd om mee te denken over het aanleggen van een centrale geluidsinstallatie ten behoeve van radio op de werkvloer. Een mooie uitdaging gezien het achtergrondlawaai wat aanwezig is door de verschillende productieprocessen in de werkplaats!


Radio op de werkvloer

Tal van onderzoeken hebben uitgewezen dat radio op de werkvloer een positief effect heeft op het humeur en de productiviteit van de medewerkers. Daar is men zich bij SafanDarley ook bewust van. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een aantal bouwradio's neer te zetten, maar je kunt het ook professioneler aanpakken. Dat hebben ze op de productielocatie in Eijsden besloten te doen en zodoende kan er nu centraal via internet worden geluisterd naar radio op de werkvloer.

Speciale pendelspeakers voor een groot bereik

De werkplaats bij SafanDarley is vrij hoog en leent zich daarom perfect voor het gebruik van de zogenaamde pendelspeaker. In dit geval hebben we de beste pendelspeaker voor bedrijfshallen gebruikt. Deze kan hoog in het dakspant gemonteerd worden en heeft een hele brede afstraling naar beneden. Deze speaker is uitgerust met 4 tweeters en een baspoort, waardoor de weergave van de muziek voor een echte beleving zorgt. In de praktijk blijkt deze klank ook perfect hoorbaar in combinatie met het achtergrondlawaai van de verschillende productiemachines.


Internetradio

De basis van een installatie met radio op de werkvloer is jawel.. de radio. Maar dan iets specifieker. De internetradio. Wij hebben de afgelopen 10 jaar met tal van radio's getest en gezien dat internetradio de beste oplossing is voor een stabiel radiosignaal zonder storingen. Bovendien heb je de keuze uit talloze radiozenders. Naast de bekende, landelijke radiostations kun je ook intunen op buitenlandse zenders, lokale zenders, piratenzenders en heel populair.... De non-stop zenders.


Volumeregeling per afdeling

SafanDarley had een duidelijke wens omtrent de bediening van de radio. Deze moet op een centrale plek gebeuren, namelijk in het kantoor van de chef. In dit kantoor hebben wij een rack aan de wand gemonteerd waarin alle apparatuur zit die nodig was voor deze installatie. Naast de apparatuur hebben wij ook 3 volumeregelaars geplaatst. De chef kan nu per afdeling het volume van de radio harder of zachter zetten. Dit is handig wanneer de directie of het management een rondleiding geeft aan relaties. Of wanneer er een teambespreking is in de werkplaats en de muziek op deze manier niet stoort.


 Dik tevreden

Het team van SafanDarley is dik tevreden met de gemaakte oplossing. De radio is overal luid en duidelijk te verstaan en zorgt voor een vrolijke noot bij alle collega's. De chef kan de radio vanuit zijn kantoor bedienen. De installatie was binnen 1 dag afgerond en zodoende hebben we weinig overlast veroorzaakt gedurende de productie op de dag.

Radio op de werkvloer in jullie bedrijf?

Willen jullie ook centraal naar de radio luisteren in jullie bedrijf? Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot gros hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina. Lees gerust wat meer over onze oplossingen op de pagina over geluidsinstallaties voor bedrijfshallen of stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917.

Reactie plaatsen