Radio in het bedrijfspand van meubelfabrikant Meubitrend
02 maart 2022 
3 min. leestijd

Radio in het bedrijfspand van meubelfabrikant Meubitrend

Meubitrend uit Oss fabriceert al meer dan 40 jaar uniek meubilair van uitstekende kwaliteit. In het pand in Oss zitten kantoren, een fantastische showroom en de fabriek bij elkaar. In oktober 2021 kregen wij van de aanvraag van directeur/eigenaar Hobie van Veghel of we een plan wilden maken voor het weergeven van radio in de fabriek en in de kantoren. Amper 3 maanden verder is een fantastisch audiosysteem geplaatst waarbij het mogelijk is om te switchen tussen verschillende radiozenders. 

Fabriek van 10.000 m2

De fabriek van Meubitrend bestaat uit 3 verschillende hallen. Bij elkaar telt de fabriek een oppervlakte van 10.000 m2. Een flinke oppervlakte waarin verschillende werkzaamheden uitgevoerd worden. Van timmerwerkzaamheden tot het bekleden en het spuiten van het meubilair.


In de fabriek wordt gebruik gemaakt van een 2-weg pendel speaker die aan het spant gemonteerd is. Deze speaker heeft een enorm bereik van 500 vierkante meter. De speaker wordt vanaf het dak naar beneden gependeld op een hoogte van 5 meter. 

Door de speakers op een perfecte afstand van elkaar te monteren merk je in de fabriek dat het geluid perfect van de ene naar de andere speaker overloopt. Hierdoor merk je dus geen geluidsverschil op de werkvloer, maar een mooi egaal geluidsbeeld.

De drie verschillende hallen kunnen apart van elkaar in volume worden bediend.

Wel wordt overal naar dezelfde radiozender geluisterd om zo de rust te bewaren. Dit is ook mede gedaan op basis van ons advies, omdat we in de praktijk vaak zien dat meerdere radiozenders op verschillende afdelingen toch een beetje chaos veroorzaakt.

Muziek in de kantoren en kantine

Niet alleen de fabriek moest voorzien worden van muziek. Ook de collega's in de kantoren willen lekker kunnen werken terwijl ze naar de radio luisteren. 

In de kantine hebben we een module geplaatst waarop je via Bluetooth verbinding kunt maken. De kantine is een plek die multifunctioneel gebruikt wordt. Door je telefoon te koppelen met Bluetooth kun je direct in de kantine muziek afspelen via een eigen playlist bijvoorbeeld.

Dit geeft de medewerkers van Meubitrend in de kantine elk geval wat eigen vrijheid. 

Atmosphere aansturing

Dit project bij Meubitrend is één van de eerste projecten dat is uitgerust met ons nieuwe Atmosphere besturingssysteem. Dit systeem zorgt er eigenlijk voor dat alle bronnen zoals de internetradio's en Bluetooth aansluitpunten op een goede manier door het pand heen gestuurd worden. En dat er een simpele bediening mogelijk is in de ruimte.

Deze witte DSP vormt hiermee het hart van de installatie en biedt bovendien voldoende ruimte voor uitbreiding in de toekomst.

Investering was een no-brainer

Directeur/eigenaar Hobie van Veghel heeft aangegeven heel erg tevreden te zijn met het eindresultaat. Zowel in de fabriek als op kantoor kunnen de medewerkers genieten van top kwaliteit muziek, terwijl ze aan het werk zijn. Dit komt de sfeer ten goede. Die goede vibe zorgt voor meer productiviteit. Daarom was deze investering een absolute no-brainer voor Meubitrend.

Meer weten?

Heb je interesse in een audiosysteem met radio voor in jullie bedrijf? Check dan onze speciale informatiepagina over geluidsinstallaties in bedrijfshallen. Neem gerust contact met ons op via het telefoonummer 085-2500917 of mail ons op info@business-audio-systems.com. 

Reactie plaatsen