Muziek zorgt voor ontspanning op Zernike Campus Groningen
01 september 2022 
2 min. leestijd

Muziek zorgt voor ontspanning op Zernike Campus Groningen

De Zernike Campus is één van de bekendste en oudste campussen in Nederland. Op deze campus in Groningen werken studenten, bedrijven en instellingen met passie voor onderzoek samen aan legio projecten en wordt dan ook wel de innovatiemotor van Noord-Nederland genoemd. Op de Zernike Campus is recent een nieuwbouwpand gerealiseerd dat als innovatiecentrum ruimte biedt aan bedrijven zoals MercachemSyncom, Cliq, Swiss, DEMCON en Ducom. Daarnaast zijn twee innovatielaboratoria aanwezig die gebruikt worden door Innolab Chemie en Innolab Engineering. Het team van Business Audio Systems werd gevraagd om in de horeca ruimte van dit fantastische gebouw te zorgen voor ontspanning middels muziek. En dat is gelukt!


Eten, drinken, ontmoeten en ontspannen

Vroeger zou een horecagelegenheid in een bedrijfspand als dit een bedrijfskantine genoemd worden. Dat is niet meer van deze tijd, want deze ruimte is zo ingericht dat deze uitnodigt tot meer. Live cooking, flexwerken, presenteren, trainen, bijeenkomen, lunchen, dineren, meeten of scrummen. You name it en deze plek faciliteert praktisch alle vormen bij samenkomen in één ruimte.

Muziek zorgt voor ontspanning

Het is een alom bekend fenomeen dat muziek bijdraagt aan een relaxte, ontspannen sfeer in een ruimte. Niet voor niets luisteren miljoenen mensen naar muziek via hun smartphone op hun oortjes, in het huis of in de auto. Dit geldt ook voor multifunctionele ruimtes, zoals deze. De muziek omarmt de mensen in de ruimte, geeft ze een gevoel van welkom, ontspant en biedt bovendien privacy tijdens gesprekken die gevoerd worden.


Goed uitgedachte installatie

Het is hierbij wel relevant dat de geluidsinstallatie goed is uitgedacht en ontworpen. Na het ontvangen van de bouwtekeningen is ons team aan de slag gegaan met dit audio ontwerp. Op basis van de afmetingen en de uitgedachte inrichting hebben wij een plan gemaakt waar de speakers moeten komen te hangen om de muziek zijn werk te kunnen laten doen.

Niet veel speakers, maar wel op de juiste plaatsen

Bij het ontwerp kijken wij op welke plekken de speakers het meeste effect hebben. Dus waar hebben ze het meeste bereik? Waar storen ze niet op de tafels? En waar vandaan moet een presentatie te horen zijn wanneer iemand de microfoon gebruikt? Door antwoorden te krijgen op deze vragen konden wij een perfecte installatie uitwerken en aanbieden. Die aanbieding viel in de smaak en inmiddels hebben wij dit project mogen realiseren.


In jullie bedrijf ook ontspannen middels muziek?

Mocht jij nu ook een multifunctionele ruimte hebben binnen je bedrijf waar je graag wat ontspanning zou willen creeren willen middels muziek, dan helpen wij je daar graag bij. Bij nieuwbouw kunnen wij op basis van de tekeningen een plan maken en anders komen wij met alle plezier eens op locatie kijken, waarna wij een uitgedacht voorstel op papier kunnen zetten. Meer lezen? Check onze speciale info pagina over geluidsinstallaties in kantines of kantoren. Direct een afspraak maken? Bel dan met 085-2500917 of stuur een aanvraag in via ons contactformulier.


Reactie plaatsen