Nieuwe geluidsinstallatie Café Bührs in De Pijp, Amsterdam
22 maart 2022 
3 min. leestijd

Nieuwe geluidsinstallatie Café Bührs in De Pijp, Amsterdam

Café Bührs is een typisch Amsterdams café gelegen op het Van der Helstplein, middenin De Pijp. Bij Bührs worden alle wedstrijden van Ajax op een groot scherm vertoond en op de muur is een grote print van de legendarische Johan Cruijff te zien. Amsterdamser dan dit wordt het niet. Het team van Business Audio Systems werd door Kitty Bührs benaderd om mee te denken over een nieuwe geluidsinstallatie in hun café. Na het luisteren van verschillende mogelijkheden tijdens een demo hebben wij recent een prachtige installatie mogen verzorgen.

Het belang van een goede geluidsinstallatie in een café

Tijdens het gesprek met Kitty kwamen haar wensen duidelijk naar voren. Ze waren erg ontevreden met hun bestaande geluidsinstallatie. De muziek klonk niet zuiver en de geluidsinstallatie was moeilijk te bedienen. Omdat er nogal wat verschillende personeelsleden achter de bar staan werd dit vervelend. 

Geluidsinstallatie ook dichtbij de bar

"Goed geluid houdt de gasten binnen"

Kitty gaf aan dat goed en zuiver geluid zorgt voor een prettiger verblijf van de gasten. Geen geschreeuw van een speaker in je oor, maar een lekker stukje achtergrondmuziek, een fantastisch geluid bij een feest en een goede beleving van een voetbalwedstrijd zijn van enorm belang voor de sfeer in het café. 

Speakers zijn perfect in de hoek geplaatst.

Een demonstratie gaf uitsluitsel

Er zijn natuurlijk talloze speakers waaruit een café als Bührs kan kiezen. Dus wat is er beter dan zelf te luisteren? We namen de moeite om naar De Pijp te gaan met een selectie van echte horeca speakers uit ons assortiment.

Kitty en haar team hebben uitgebreid geluisterd en waren het unaniem eens over de uiteindelijk keuze.

"De nieuwe speakers klinken zowel op laag als op hoog volume zuiver. We hadden op hoog volume soms echt een beetje kippenvel, zo lekker klonk het. En met het bediensysteem dat Harry ons heeft laten kan iedereen de muziekinstallatie bedienen. De speakers zijn aangesloten op het grote scherm, waardoor we ook een "wedstrijdstand" hebben. Waarna we daarna de "feeststand" selecteren komt de muziek weer hard uit de speakers."

Typische horeca speakers

De gekozen speaker bij Bührs is een echte horeca speaker. Niet kapot te krijgen terwijl het geluid kaarsrecht overeind blijft op hoog volume en niet gaat vervormen.

De fullrange speakers kosten per stuk iets meer dan € 300,-. Een schijntje wanneer je hoort wat voor geluid eruit komt.
De bass is laag, hoorbaar en voelbaar, maar ook de melodie- en vocaallijnen klinken perfect. 

Ze kunnen tegen een stootje en ze passen perfect binnen de stijl van ons café. Daar horen gewoon van die mooie, grote zwarte kasten aan de muur.

Door de vorm kunnen ze mooi in een hoek geïnstalleerd worden.

Typische horeca speaker

Limiter

In Amsterdam ontkom je er niet aan. Het geluid mag aan een maximale limiet voldoen.
In de horeca versterker die gebruikt is bij Café Bührs zit standaard een limiter die wij hebben ingesteld conform de geluidsnormen die in de lokale wetgeving vermeld staan. 

Op deze manier kan Kitty nooit in de problemen komen.

Ook niet wanneer Ajax opnieuw een titel binnen sleept!

Ook een geluidsinstallatie in jouw café?

Wil je ook dat wij meedenken over nieuw geluid in jouw café? Check dan onze speciale informatiepagina over geluidsinstallaties in de horeca voor meer informatie. Je kunt ons ook bellen op het nummer 085-2500917 of mailen op info@business-audio-systems.com. Direct advies aanvragen kan ook via deze pagina. Wij komen dan vrijblijvend bij jou op de zaak kijken, waarna een uitgebreid advies volgt. 

We komen met alle plezier naar je toe!

Reactie plaatsen