Hoge kwaliteit achtergrondmuziek in het wereldklasse 7 Pines Resort in Sardinië
05 januari 2024 
3 min. leestijd

Hoge kwaliteit achtergrondmuziek in het wereldklasse 7 Pines Resort in Sardinië


Gelegen aan het betoverende Baja Sardinia privéstrand, geniet je van eersteklas service te midden van 15 hectare geurige tuinen en natuurlijke schoonheid, inclusief 3 restaurants, gratis privéparkeergelegenheid, een buitenzwembad en een fitnesscentrum.
De resort-suites, een harmonieuze combinatie van traditie en comfort, bieden een oase van rust met een adembenemend uitzicht op de helderblauwe zee en het warme zand.


Voor een resort van deze klasse hebben we in samenwerking met onze regiodealer Backline AV samen met hun toegewijde partner Privium Solutions een uiterst kwalitatief Background Sound System, met Powersoft versterkers met Dante technologie geïmplementeerd.

Afgestemde ambiance

Achtergrondmuziek, en vooral de geluidskwaliteit, vormt een essentieel onderdeel van de sfeercreatie in verschillende ruimtes van het resort.
Van levendige muziek met meer volume in de bar tot kalmerende tonen in rustige delen zoals de wellnessruimte.
Kortom, achtergrondmuziek van de hoogste kwaliteit bij 7 Pines Resort.


Door elke ruimte te voorzien van het juiste aantal, en het juiste type speakers is ervoor gezorgd dat het geluid gelijkmatig wordt verdeeld, iets wat de optimale beleving voor de gasten in elke ruimte waarborgt.

Bose DesignMax Speakers

Voor deze installatie is er gekozen voor de Bose DesignMax speakers. De moderne esthetiek, verbeterde basrespons en stemversterking van deze speakers sluiten naadloos aan bij de eisen van elke ruimte. De DesignMax serie biedt ook weerbestendige speakers, speciaal ontworpen voor buitentoepassingen. Met een combinatie van verschillende speakers uit de DesignMax serie, waaronder DM5 en DM6, creëren we een op maat gemaakt geluidssysteem.

Outdoor Rockspeakers


Om de muzikale ervaring naar buiten uit te breiden, hebben we gekozen voor de Sonance Rocks RK63 speakers, die perfect opgaan in de natuurlijke omgeving van het resort. Met een duurzaam, roestvrij en weerbestendig design zijn deze speakers bestand tegen diverse weersomstandigheden.
Een ideale keuze voor het 7 Pines Resort!

Krachtige basis gecombineerd met de efficiëntie van Dante

Echte kwaliteit en rendement start bij de versterker, en dat zit hier wel goed!
De gehele geluidsinstallatie wordt aangestuurd door vier krachtige Powersoft versterkers, werkend via Dante.

Wat is DANTE?

Dante is een op Ethernet gebaseerde netwerktechnologie die zorgt voor betrouwbare overdracht van audio-informatie via een IP-netwerk. Deze technologie maakt de complexe installatie overzichtelijk en betrouwbaar, zonder kwaliteitsverlies en delay over de lange afstanden van het resort.
Bijkomend voordeel aan deze techniek is dat er een serieuze besparing ontstaat in de aanleg van bekabeling.

Gebruiksvriendelijke controle


Om ervoor te zorgen dat het personeel van het resort eenvoudig de installatie kan bedienen, hebben de mannen van Backline AV een touch screen control panels van Q-SYS geïnstalleerd. Met een interface die past bij het resort, kunnen ze eenvoudig de gewenste muziekbron selecteren en het volume per ruimte regelen. Iets wat natuurlijk volledig aansluit bij Business Audio Systems, het streven naar een complete en gebruiksvriendelijke geluidsinstallatie voor onze gewaardeerde klanten.

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bij nieuwbouw kunnen wij op basis van de tekeningen een plan maken en anders komen wij met alle plezier eens op locatie kijken, waarna wij een uitgedacht voorstel op papier kunnen zetten.
Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina.

Direct een afspraak maken?
Stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier. Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917

Reactie plaatsen