Muzieksysteem vervangen bij De Brinkhof
03 juni 2024 
2 min. leestijd

Muzieksysteem vervangen bij De Brinkhof

De Brinkhof in Norg is het bruisende hart van het dorp, waar jong en oud samenkomen voor diverse activiteiten.
Dit multifunctionele gemeenschapshuis biedt tal van faciliteiten, zoals een grote zaal voor theater en concerten, vergaderzalen, een gezellige foyer en een sporthal.
Het is de plek voor culturele evenementen, sportlessen, cursussen en gemeenschapsbijeenkomsten.


De Brinkhof speelt een centrale rol in het sociale en culturele leven van Norg, bevordert de gemeenschapszin en zorgt voor een levendig en verbonden dorp.
Beheerd door een toegewijde stichting en ondersteund door vrijwilligers, blijft De Brinkhof een essentieel centrum voor ontspanning, educatie en sociale interactie.

“Verlos ons van de BOSE”

Een muziek- of geluidsinstallatie kan natuurlijk niet ontbreken in dit plaatje.
Het verouderde BOSE-systeem was echter aan vervanging toe, en daarom werd MMconcept uit Assen gevraagd om advies over nieuwe apparatuur waarmee De Brinkhof de komende 10 tot 15 jaar weer optimaal gebruik kan maken van deze functionaliteit.

Mark, eigenaar van MMconcept, heeft gekozen voor materialen die voldoen aan de standaarden en eisen, en die aan te sluiten zijn op basis van de bestaande infrastructuur.
Door gebruik te maken van de bestaande kabeltracés is er veel meerwerk bespaard.


De oude BOSE-processor is vervangen door een AtlasIED Atmosphere-processor, een slimme en toekomstbestendige processor die updates en ontwikkelingen kan oppakken.
Deze processor kan tot 8 zones volledig controleren, met verschillende bedieningsmogelijkheden om muziekbronnen te selecteren en het volume per zone aan te passen.

Luidsprekers

De bestaande opbouwluidsprekers zijn vervangen door luidsprekers van het merk MAG Audio uit Oekraïne.
Ondanks de uitdagingen van de afgelopen jaren heeft MAG Audio nieuwe producten van extreem hoog niveau gelanceerd.
Deze luidsprekers zijn oerdegelijk en bieden een geweldige, warme en volle muziekbeleving, zowel op laag als hoog volume.

Twee FS12T luidsprekers van het merk AtlasIED

In de sporthal zijn hoorn-geladen luidsprekers van AtlasIED geïnstalleerd, die met slechts twee luidsprekers een extreem krachtig systeem vormen.
Deze luidsprekers, voorzien van een 12-inch woofer en een tweeter, leveren een compleet geluid en zijn zo krachtig dat de geluidsdruk beperkt is met de inzet van limiters in de versterkers.

Om voldoende signaal aan te leveren bij alle luidsprekers, is er gebruik gemaakt van Powersoft-versterkers. Deze energiezuinige versterkers staan bekend om hun betrouwbaarheid en hoge kwaliteit, en het merk heeft vanaf dag één efficiëntie en duurzaamheid als kernwaarden.

Energiezuinige versterkers van het merk Powersoft

In totaal zijn er zes MEZZO-versterkers ingezet.
Deze half 19-inch versterkers zijn standaard uitgerust met een DSP (Digital Signal Processor).
Dankzij de DSP kunnen limiters worden ingesteld en klankmatige aanpassingen naar wens worden gemaakt.

Met deze nieuwe geluidsinstallatie kan De Brinkhof weer jaren vooruit, klaar om bezoekers te verwelkomen voor een breed scala aan activiteiten en evenementen.

Heb jij de volgende uitdaging voor ons klaar liggen?

Dan helpen wij je daar graag bij. Bij nieuwbouw kunnen wij op basis van de tekeningen een plan maken en anders komen wij met alle plezier eens op locatie kijken, waarna wij een uitgedacht voorstel op papier kunnen zetten. Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina.

Direct een afspraak maken?
Bel dan met 085-2500917 of stuur je aanvraag in via ons contactformulier.

Reactie plaatsen