Lekker naar de lokale radio luisteren in Waalwijk (storingsvrij)
12 april 2024 
4 min. leestijd

Lekker naar de lokale radio luisteren in Waalwijk (storingsvrij)

Ik ben afgereisd naar TMP Coatings in Waalwijk, reden van mijn bezoek? 
Ik kom het opgeleverde muzieksysteem bekijken en wil graag horen hoe zij het proces rondom de installatie van het systeem hebben ervaren.


Als hobbylasser ben ik hier als een kind in een snoepwinkel, met mijn veiligheidsschoenen aan stap ik binnen in een hal vol staal en apparatuur.
Een leuke verassing want ik had mijzelf ingesteld op coatings, afgaande op de naam.

TMP Groep

Maar wat blijkt, TMP Coatings is een onderdeel van de TMP Groep, sinds 1993 een toonaangevende partner in metaal. 

Het bedrijf, opgericht door DGA Andries Tolenaars, bestaat uit drie onafhankelijke entiteiten: TMP Metaalprodukten B.V., TMP Constructies B.V. en TMP Coatings B.V., met in totaal zo'n 45 vakbekwame medewerkers. Door voortdurende investeringen in moderne machines en het inzetten van ervaren personeel heeft TMP gestage groei doorgemaakt. Zelfs tijdens de crisis van 2008 bleef TMP investeren om te blijven groeien, waarbij de focus altijd lag op oplossingen in plaats van problemen. 

In 2013 werd TMP Constructies B.V. opgericht, gevolgd door de introductie van TMP Coatings in 2016, als antwoord op de groeiende behoefte aan een breder en sneller dienstenaanbod. De samenwerking tussen deze drie bedrijven stelt TMP in staat om klanten een totaaloplossing te bieden in de metaalindustrie. 

Met een focus op ervaring, kwaliteit en klantgerichtheid, staat TMP klaar om klanten te helpen bij het vinden van oplossingen voor zelfs de meest complexe uitdagingen.

Rondleiding door het bedrijf

Samen met Mark, die mij een rondleiding geeft loop ik door naar een achterliggende hal, en daar vertaald zich het Coating gedeelte, poedercoating wel te verstaan.


Poedercoating is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaard substraat verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt

Een perfect beschermende laag die zo hard als glas is.

Lokale radio over de luidsprekers

In deze hal heeft onze regiopartner Prodjex AV uit Made een muzieksysteem mogen aanleggen.
We starten in een kantoor, dat binnen deze hal gevestigd is.
Onder genot van een warme drank verteld Mark mij over het bedrijf en het muzieksysteem.
In het kantoor is een inbouwluidspreker geplaatst die in verbinding staat met de luidsprekers in de hal, het volume van deze luidspreker is los te regelen via een volumeregelaar in de ruimte.


Eén punt dat in ons gesprek naar voren komt is het belang van de lokale radiozender: Mark: "Polderradio is voor ons de perfecte zender, een fijne verdeling tussen Nederlandstalige en buitenlandse muziek, en dat met lokaal nieuws ertussendoor" 

Het is muziek die het goed doet bij de mannen op de werkvloer.
Dit blijkt uit het feit dat er geregeld word meegezongen.

Het systeem heeft als bron een internetradio, met internet ben je niet afhankelijk van een antenne.
En dat betekent storingsvrij naar de radio luisteren, en nog mooier, je hebt keuze uit duizenden zenders!

Stofdichte luidsprekers

De luidsprekers die ingezet zijn hebben een IP64 rating, dit betekent dat ze volledig stofdicht zijn, maar ook spatwaterbestendig.
Noodzakelijk voor een ruimte als deze.

Door de strategische plaatsing is er in de gehele hal een egale dekking in geluid.Bij de spuitcabines zijn extra luidsprekers opgehangen zodat personeel op die plekken ondanks het omgevingsgeluid toch kan meegenieten van de muziek.

Extra luidsprekers gericht op de werkplekken naast de geautomatiseerde cabine

Hardware netjes gemonteerd in een afsluitbare kast


Op het kantoor hangt ook de kast met daarin alle benodigde hardware. Het systeem draait op een mixing-amplifier, in Nederlands een mengversterker. 
Voordeel van dit type versterker is dat het twee apparaten in één zijn.
Een mixer die het mogelijk maakt om muziekbronnen aan te sluiten, en een versterker om genoeg vermogen naar de luidsprekers te geven.

Een mooi centraal en eenvoudig te bedienen systeem, klant tevreden, wij tevreden!
En dus kan de GOEDGEKEURD sticker er weer op!

Dit systeem werkt op 100 volt techniek, dankzij deze techniek kun je makkelijk meerdere luidsprekers op één lijn zetten.
Naast dit gemak kun je ook nog eens dunnere bekabeling gebruiken, en dat scheelt serieus geld.
Meer weten over 100 volt? Lees dan dit artikel

Radio op de werkvloer in jullie bedrijf?

Willen jullie ook centraal radio luisteren in jullie bedrijf? Honderden bedrijven zijn jullie al voorgegaan en een groot deel hebben wij uitgeschreven op onze referentiepagina. Lees gerust wat meer over onze oplossingen op de pagina over geluidsinstallaties voor bedrijfshallen  of stuur direct een aanvraag in via ons contactformulier

Wil je eerst even telefonisch sparren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust op het nummer 085-2500917


Reactie plaatsen