Hoe voorkom ik muziekloze winkels tussen mijn vestigingen?
16 mei 2018 
1 min. leestijd

Hoe voorkom ik muziekloze winkels tussen mijn vestigingen?

Winkelmedewerkers hebben over het algemeen geen verstand van geluidstechniek. Dat is een stelling die ik wel durf aan te nemen. Toch willen we dat de geluidsinstallatie gegarandeerd muziek afspeelt op het gewenste volume gedurende openingstijden. We willen een ‘muziekloze’ vestiging voorkomen.

Uniforme geluidsinstallatie

Door al uw vestigingen uit te rusten met dezelfde geluidsinstallatie voorkomt u deze ‘muziekloze’ situatie.

Met dezelfde installatie in elke vestiging wordt gezorgd voor:

  • dezelfde bediening voor al het personeel
  • altijd dezelfde muziek kwaliteit
  • overal hetzelfde volume
  • optimale ondersteuning vanuit het hoofdkantoor
  • eenvoudige service door de leverancier

Gecombineerd met een muziekprogramma van uw muziekleverancier wordt dit een winnende combinatie!

Bediening

Waarom überhaupt nog bediening door medewerkers? Laten we ervoor zorgen dat de installatie meebeweegt met het opstarten en afsluiten van de winkel. Zodra de stroomschakelaar aan wordt gezet in de ochtend springt de geluidsinstallatie aan en speelt de muziek de juiste playlist.

Geluidskwaliteit en verstaanbaarheid

Geluidskwaliteit die past bij de winkelformule in kwestie. Wel of geen subwoofer? Een goede spraakverstaanbaarheid? De nadruk op achtergrondmuziek? Of juist een complete muziekbeleving? In elke vestiging exact hetzelfde geluidsbeeld. Een geluidsbeeld waar goed over is nagedacht en wat aansluit bij het totaalconcept.

Muziekvolume

Wanneer personeel toegang heeft tot het muziekvolume, dan gaan we ervan uit dat ze hier gebruik (lees misbruik) van gaan maken. Er zijn tenslotte maar weinig mensen die zichzelf kunnen bedwingen om de muziek niet harder te zetten bij een lekker nummer. Het resultaat is volumeverschil in verschillende vestigingen. De oplossing is simpel. Stel het volume in en zorg dat niemand er meer bij kan!

Ondersteuning vanuit hoofdkantoor

Winkelpersoneel fluctueert. Mensen komen en gaan. Dit betekent dat kennis over de installatie verdwijnt. Wanneer uniformiteit wordt gerealiseerd kan er ondersteuning vanuit het hoofdkantoor plaatsvinden. Een vertegenwoordiger die vestigingen bezoekt kan helpen bij vragen. Of de binnendienst is op de hoogte van bepaalde bedieningsmogelijkheden.

Goede service door uw leverancier

Met een landelijk netwerk van audiospecialisten, zoals de Business Audio Systems Retail Experts, bent u gegarandeerd van een snelle service bij problemen of defecten. Omdat de installaties zijn gestandaardiseerd kan er snel uitkomst worden geboden. Een nieuwe versterker kan snel en eenvoudig worden geplaatst of een luidspreker kan worden vervangen. Het is tenslotte bekend welke producten zijn toegepast voor deze winkelformule.

Voorbeelden van geluidsinstallaties in de retail

Reactie plaatsen