Nieuwe internet radio met Spotify voor zakelijk gebruik
07 februari 2020 
3 min. leestijd

Nieuwe internet radio met Spotify voor zakelijk gebruik

Vanaf vandaag is de nieuwe Business Audio Systems internet radio met Spotify connect leverbaar in Nederland. Het is de beste internet radio voor zakelijk gebruik van dit moment.

Naast internet streams en de koppeling met Spotify levert de OMNIS-100 ook FM, DAB/DAB+, verbinding met een netwerk via UPnP en de mogelijkheden om bestanden af te spelen vanaf een USB-stick.

Kortom, de Business Audio Systems OMNIS-100 is een allesomvattende mediaplayer voor een fantastische prijs van slechts € 395,00 ex BTW.


Waar wordt internet radio gebruikt?

De OMNIS-100 wordt zakelijk gezien veel ingezet binnen bedrijven waar naar de radio geluisterd wordt of waar achtergrondmuziek te horen is.

Denk hierbij aan radio op de werkvloer in het bedrijfsleven, achtergrondmuziek in de horeca of muziekweergave in kantines en ruimtes waar mensen samenkomen.

Onze internet radio met Spotify is 19″ uitgevoerd, waardoor deze perfect in een professioneel rack gemonteerd kan worden. In dit rack wordt de internet radio aangesloten op de andere apparatuur die nodig is om een geluidsinstallatie te realiseren. Denk hierbij aan versterkers, bedieningen, een audiomatrix of voorversterkers.


Internetradio op professionele wijze geïnstalleerd in een 19″ rack


Dankzij de stabiele internetverbindingen in Nederland heeft internet radio altijd een goede ontvangst. Bovendien kunnen er duizenden zenders opgezocht worden en is de geluidskwaliteit van een professionele internetradio, zoals de OMNIS-100 fantastisch.

Eerder schreef ik al een artikel over de verschillen tussen internet radio, FM of DAB+. Het is één van de meest gelezen items op onze website. Erg leuk om ook eens te lezen.


Hoe werkt internet radio met Spotify?

De OMNIS-100 wordt geïnstalleerd en aangesloten op het internet netwerk. Dit kan via een kabel op de achterzijde van de OMNIS-100 of via WiFi.

De Spotify player moet met ditzelfde netwerk verbonden zijn. Dit is vaak een smartphone, maar dit kan natuurlijk ook een tablet, laptop of desktop computer zijn.

Wanneer Spotify op de player wordt geopend en op het scherm de afgespeelde track zichtbaar is kan links onderaan op een icoontje geklikt worden. Dit icoontje laat zien met welke apparaten verbonden kan worden.

In dit geval kan er verbonden worden met de internetradio en vanaf dat moment wordt Spotify afgespeeld over de OMNIS-100. De bediening verloopt gewoon via smartphone, tablet of computer.

Moeilijker is het niet.


Klik op het icoontje linksonder.Selecteer de OMNIS-100


Vrijheid in het afspelen van muziek

Het leuke van deze afspeelmogelijkheid met Spotify is dat er veel meer vrijheid is voor het afspelen van muziek. Iedereen herkent dat moment van ‘ik moet je deze plaat echt nog even laten horen!’

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

– De vrijdagmiddag borrel in de bedrijfskantine
– Verjaardagen in een restaurant of café
– Het favoriete nummer van het 2e elftal in de sportkantine
– Een speciaal nummer tijdens de productie van een spoedklus
– Etc.

Genoeg redenen om Spotify toe te voegen. Vooral omdat het leuk en handig is! En hiermee voeg je een nieuwe dimensie toe aan het afspelen van radio op de werkvloer.


Internet radio bedienen

De nieuwe internet radio met Spotify kan op verschillende manieren worden bediend:

– Bedienen op de internetradio zelf
– Bedienen via een app op smartphone of tablet (iOS of Android)
– Bedienen via apparatuur van externe fabrikanten (hierbij


Professionele internetradio met Spotify bedienen met een app


Geluidsinstallatie met internet radio nodig?

Jaarlijks leveren wij met Business Audio Systems Nederland 500 geluidsinstallaties voor zakelijk gebruik. Met name op de werkvloer wordt veel radio geluisterd en is deze internetradio met Spotify een welkome toevoeging aan het assortiment. Ditzelfde geldt natuurlijk voor gebruik in horeca gelegenheden en sportaccommodaties. Wilt u meer weten? Vraag dan gratis advies aan of bel direct met ons via 085-2500917.

Internet radio, FM of DAB+. Welke keuze maak ik als bedrijf? Apart Audio
Door

Internet radio, FM of DAB+. Welke keuze maak ik als bedrijf? Apart Audio

op 07 Mar 2020

[…] Lees meer in mijn artikel over internet radio met Spotify voor zakelijk gebruik. […]

Reactie plaatsen