Landelijke Dag Radio op de werkvloer

Donderdag 2 april | 09:00 - 17:00

Of bel direct met 085-2500917

Nationale Dag Radio op de Werkvloer

Video afspelen
Muziek installatie laten aanleggen op de werkvloer
Ferdi van den Berg
Ferdi van den BergBusiness Audio Systems
Lees verder
"Wij zorgen ervoor dat je lekker kunt werken met muziek. En dat iedereen het goed hoort. Zo simpel is het."

Nationale Dag
Radio op de Werkvloer

 
Je bent in de ochtend de eerste die op het werk komt. Je opent de deur, schakelt het licht in, gooit de jas op het bureau of in de locker en dan…
Pak je koffie en zet je de radio aan.
 
Heel Nederland werkt met muziek op de werkvloer.
81% van alle mensen vindt werken met muziek zelfs leuker, dan zonder muziek. 
 
Daarom deze Nationale Dag Radio op de Werkvloer.
 
Want hoe vaak komt het niet voor dat de radio stoort?
Hoe vaak staan er verschillende radio’s door elkaar heen te loeien?
 
En hoe vaak staat de radio te hard of juist te zacht?

81% van de mensen vindt werken met muziek leuker

81% van werkend Nederland vindt werken met muziek leuker. De muziek zorgt voor een opgewekte sfeer en positieve energie op de werkvloer. Zonder dat men het in de gaten heeft wordt er mee gefloten met bekende melodieën die voorbij komen. 
 
Maar niet alleen een goede sfeer speelt een rol. Er zijn diverse onderzoeken waar wordt beweerd dat muziek ook bijdraagt aan productiviteit. De meeste onderzoeken worden gehouden op kantoor. Wij durven met onze enorme ervaring te zeggen dat de muziek met name in bedrijfshallen, zoals een fabriek of magazijn een grote rol speelt in het plezier wat mensen hebben op het werk. En dat zorgt voor meer output. 
Logo Randstad

Rapport van Randstad

Logo sciencedirect

Efficiëntie in fabriek door muziek

Logo muziekwerkt

Doe de test op Muziekwerkt.nl

Waarom eigenlijk centrale Radio op de Werkvloer?

Bouwradio die wordt vervangen door geluidsinstallatie bedrijfshal

Geen overlast meer van losse radio’s

Losse radio’s zijn een ARBO-nachtmerrie, omdat het volume niet beheerst kan worden. Bovendien storen ze vaak en staan er veelal meer radio’s tegelijk aan, waardoor er een chaotische werksfeer ontstaat. 

U voldoet aan de officiële ARBO geluidsnormen

Teveel geluid op het werk kan het gehoor beschadigen. Met een centrale geluidsinstallatie kan het geluidsniveau worden gereguleerd conform de richtlijnen van de ARBO.

Meting geluidsinstallatie bedrijfshal
Blije medewerkers door een nieuwe geluidsinstallatie bedrijfshal

Positieve werksfeer voor uw medewerkers

De radio hoort in Nederland bij het werk. Zodra we binnenkomen pakken we koffie en zetten we de radio aan. Omarm muziek en zorg er met een centrale installatie voor dat muziek meewerkt binnen uw bedrijf. 

Onze opdrachtgevers over Radio op de Werkvloer

Johan Terwijn, Isero
"Op de oude werkplekken stonden diverse radio's. Dat wilden we in onze nieuwe vestiging echt anders organiseren."
Johan Terwijn
Manager Logistiek, Isero IJzerwaren
Louis Vosters
"Binnen Yamaha was er behoefte aan goede radio op de werkvloer. Uiteraard voor onze monteurs, maar ook voor de crossers."
Louis Vosters
Teameigenaar Yamaha MXGP Team

Onze installaties kenmerken zich op de volgende manier:

Wij zijn Business Audio Systems

Wij zijn een fabrikant van geluidsinstallaties voor het afspelen van muziek en omroepen van mededelingen. In de loop der jaren is Radio op de Werkvloer ons specialisme geworden. Jaarlijks installeren we samen met onze installatiepartners meer dan 500 centrale radio systemen in het bedrijfsleven. 
 
Wij vinden dat heel Nederland moet kunnen werken met het plezier van de radio. 

Wij werken onder andere voor:

Partners Nationale Dag
Radio op de werkvloer

Zelf ‘Radio op de Werkvloer ervaren? Of advies nodig bij u in de buurt?
Bezoek tijdens de Nationale Inloopdag één van onze installatiepartners bij u in de buurt.

Aanbieding!

Natuurlijk is het feest op donderdag 2 april. En dat vieren we met een hele speciale aanbieding!

Geldig op aanvragen (telefonisch, per mail of schriftelijk)
 die voor 9 april worden ingediend en goedgekeurd. 

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een geluidsinstallatie wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de radio (of Spotify). Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. De meeste van onze installaties krijgen een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Draadloze oplossingen in bedrijfshallen zijn er (nog) niet. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd, zodat medewerkers vanaf een telefoon muziek kunnen afspelen over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de activiteiten die plaatsvinden in de hal, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw werkplaats, productieruimte, magazijn, distributiecentrum of fabriek. 

Lees meer…

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Een vraag die ons vaak wordt gesteld. FM verliest terrein. De kans is groot dat FM in 2023 compleet verdwijnt. Bovendien is de ontvangst van FM niet best. Zeker niet in panden van beton. Hoewel de geluidskwaliteit van DAB+ veel beter is, heeft DAB+ ook te maken met dit probleem. Er moet in beide gevallen een antenne geplaatst worden op een plaats waar de ontvangst goed is. 

Tegenwoordig heeft elk bedrijf in Nederland een stabiele internetverbinding. Daarom is de keuze voor internetradio logisch. U voorkomt hiermee storingen en bovendien krijgt u de keuze uit duizenden radiozenders. Hier zitten ook veel zenders tussen die non-stop spelen. Dus zonder muziek en zonder veel gepraat van DJ’s. 

Lees meer… 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij geluidsinstallaties in werkplaatsen van autobedrijven, compacte productie- of inpakruimtes, kantines en showrooms. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw medewerkers toch het plezier van radio op de werkvloer. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.  

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina toch nog vragen? 
Maak dan gebruik van het contactformulier hiernaast en wij beantwoorden uw vragen graag!