Muziek in bedrijfsrestaurant en sportzaal Mapiq BV
01 augustus 2022 
3 min. leestijd

Muziek in bedrijfsrestaurant en sportzaal Mapiq BV

"We built great places to work". Dankzij een smart office platform dat zelf is ontwikkeld draagt Mapiq BV uit Delft aan gave plekken om in te werken. Succesvol, want één van de eerste klanten was Deloitte met wie zij betrokken waren bij de ontwikkeling van The Edge, één van de meest duurzame en innovatieve plekken om te werken in Nederland. Dat Mapiq BV ook een fantastische plek wil bieden voor hun eigen medewerkers mag dan ook geen verrassing zijn. Wij werden benaderd door Senior System Engineer Paul van Iperen om mee te denken over het toepassen van muziek binnen het bedrijfsrestaurant en de sportzaal van Mapiq


Elkaar ontmoeten in het bedrijfsrestaurant

Sinds Corona is de discussie over de functie van het kantoor opgelaaid. Is dit nu een plek om te werken, samen te werken of om elkaar te ontmoeten? Voor Mapiq BV is het bedrijfsrestaurant (of de kantine) elk geval een plek om elkaar te ontmoeten en deze ruimte is dus ook echt als multifunctionele horeca locatie ingericht. Dat wil zeggen dat de ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.


Radio tijdens de lunch

Op een 'normale' werkdag wordt het bedrijfsrestaurant gebruikt voor het nuttigen van de lunch. De medewerkers van Mapiq kunnen in een gastvrije ruimte bij elkaar zitten om een uurtje te ontspannen. Achtergrondmuziek zorgt hierbij voor een lekker sfeertje. Muziek is een wondermiddel wanneer het gaat om sfeer en beleving. Tijdens de lunch wordt er lekker naar de radio geluisterd. 

Microfoons voor presentaties en bijeenkomsten

Om ook presentaties en bijeenkomsten te kunnen organiseren hebben we twee draadloze microfoons geïntegreerd in de geluidsinstallatie. Via het touchscreen kan de functie van het bedrijfsrestaurant aangepast worden, waarna de microfoons meteen klaar zijn voor gebruik. 

Spotify tijdens de borrel

De bedrijfsborrel is onmisbaar in een modern bedrijf. Zo ook bij Mapiq waar met regelmaat samen gekomen wordt ten behoeve van de teamspirit en om ook eens wat meer te weten te komen over je naaste collega's. Muziek is hierbij onmisbaar en er is altijd een collega die zich opwerpt als de 'bedrijfs-DJ' en aan de slag gaat met de juiste Spotify lijsten om de sfeer er lekker in te krijgen.


Bediening geluidsinstallatie cruciaal

Natuurlijk is de geluidskwaliteit van een audiosysteem belangrijk, maar in het geval van Mapiq is ook de bediening cruciaal. Het bedrijfsrestaurant wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en daarom is het zaak dat het geluid kan meebewegen met deze verschillende activiteiten. Daarom heeft ons team gekozen voor een speciale audio processor die alle audio mogelijkheden terug brengt naar simpel te bedienen omgeving op een touchscreen.


Energie in de sportzaal

De juiste muziek geeft energie. Vooral tijdens het sporten. Ook in de sportzaal van Mapiq zorgt opzwepende muziek voor net dat beetje extra motivatie. Hierbij hebben we ervoor gekozen om verschillende speakers perfect verspreid door de sportzaal te plaatsen. Zo is de muziek op elke plek te horen. De muziek klinkt vol waarbij de bassweergave bij deze opzwepende muziek natuurlijk een belangrijke rol speelt. 


Geluidsinstallatie in jullie bedrijfsrestaurant, sportzaal of kantoor?

Ook bij jullie in het bedrijf is muziek niet weg te denken en wordt er gepresenteerd tijdens bijeenkomsten. Wellicht hebben jullie ook wel een sportruimte of luisteren jullie naar de radio op kantoor. Ons team is gespecialiseerd in allerlei audio oplossingen voor in jullie bedrijfspand en daar gaan we graag met je over in gesprek. Plaats een aanvraag bij ons en wij komen vrijblijvend bij jullie inventariseren en de wensen in kaart brengen. 


Reactie plaatsen