Geluidsinstallatie in productiehal Plastirol, Sliedrecht
01 juni 2022 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie in productiehal Plastirol, Sliedrecht

In 2020 werd het team van Business Audio Systems gevraagd door John Heijdemann of we advies konden geven over het plaatsen van een hufterproof geluidsinstallatie in de productiehal van Plastirol. Onze standaard reactie is 'we doen niet anders', waarna we een afspraak met John hebben gemaakt om de productiehallen te bekijken. Hierna hebben we een goed advies uitgeschreven. Door Corona werd de investering uitgesteld, maar dit jaar hebben we het contact weer opgepakt en hebben we de productiehal recent mogelijk voorzien van een hufterproof radio installatie. Tot volle tevredenheid van John en en het team van Plastirol!

Plastirol zit gevestigd in Sliedrecht en verwerkt kunststoffen tot hoogwaardige kunststoffolies op rol. Deze rollen kunnen op maat gemaakt worden en daarmee kan Plastirol een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers met verschillende wensen op maat bedienen.


Geluidsinstallatie met Q-Music door het hele pand

We krijgen vaak te horen dat men medewerkers zelf een beetje de vrije hand wil geven over de radio. Zodat ze bijvoorbeeld op elke afdeling zelf kunnen bepalen naar welke zender ze luisteren. Deze wens heeft veel invloed op de bekabeling en het aantal radio's in de geluidsinstallatie. Het maakt een installatie vaak onnodig duur. En daarbij.. Het is vaak veel beter voor de sfeer wanneer er naar één zender door het hele pand geluisterd wordt. Zo ook bij Plastirol, waar de zender standaard vast staat op Q-Music.


Veel speakers voor een mooie verdeling

In de productiehal bij Plastirol maken machines nogal lawaai en er wordt door de medewerkers dan ook gebruik gemaakt van gehoorbescherming. Voor ons is dit soms een uitdaging omdat wij ons willen houden aan de ARBO normering wat betreft geluidsniveau. Dit houdt in dat we niet boven de 80 dB mogen uitkomen met de muziek. De truc is om heel veel speakers te plaatsen door de hal, waardoor de speakers niet te hard gezet hoeven te worden.

Premium Muur Speaker voor een Bedrijfshal

In deze installatie is bewust gekozen voor onze eigen Premium Muur Speaker, die zowel aan het dakspant als aan de wand gemonteerd kan worden door de goede, flexibele beugel. De geluidsdruk van deze speaker is perfect voor deze industriële omgeving en de verdeling van het geluid is ook ideaal.

Positieve reactie van Plastirol

John Heijdemann was duidelijk na de installatie: "Bedankt voor de vlotte installatie! Ik ben zeer tevreden en de mensen op de vloer zijn allemaal positief over de muziek, dus dit was een geslaagde actie!"

Ook een geluidsinstallatie in jullie productiehal?

Willen jullie net als Plastirol ook een geluidsinstallatie met radio in jullie productiehal? We komen met alle plezier vrijblijvend bij jullie langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Stuur even een aanvraag in via ons aanvraagformulier, mail naar info@business-audio-systems.com of bel gerust met 085-2500917 voor meer informatie.

Reactie plaatsen