Geluidsinstallatie fabriekshal PET Power
27 mei 2021 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie fabriekshal PET Power

PET power is de innovatieve leider in Europa op het gebied van rigide kunststof verpakkingsoplossingen. Het bedrijf  is in 1995 opgericht in Etten-Leur en is in de loop der jaren flink uitgebreid. De geluidsinstallatie in de verschillende fabriekshallen is achter gebleven en in het tweede kwartaal van 2020 werd het dan ook hoog tijd om deze flink aan te pakken. 


25 jaar oude geluidsinstallatie fabriekshal zorgde voor overlast

De bestaande geluidsinstallatie in de fabriekshallen van PET Power was 25 jaar oud en dateerde vanaf het allereerste begin. Men heeft deze nooit gewijzigd ondanks dat het gebouw compleet anders is ingedeeld. Bovendien zijn er verschillende ruimtes bij gekomen door de jaren heen.

De laatste jaren kreeg men veel klachten van omwonenden over het geluid. PET Power draait 24 uur per dag en dat betekent dat er ’s avonds en ’s nachts ook naar muziek wordt geluisterd.


1 van de 4 fabriekshallen van PET Power waarin een nieuwe geluidsinstallatie is geplaatst.


Veel speakers zorgen in de fabriekshal voor de oplossing

Installatiepartner Prodjex Audiovisueel uit Made mocht zich buigen over de oplossing om de geluidsinstallaties in de fabriekshallen te vernieuwen en daardoor ook het geluidsoverlast te minimaliseren.

Die oplossing werd snel bedacht door te kiezen voor heel veel speakers die door de hele fabriekshal op relatief korte afstand van elkaar werden geplaatst. Bovendien werden de speakers dicht bij de personen geplaatst.


Dit heeft 2 hele grote voordelen:

Voordeel 1: De speaker hangt dicht bij de personen, waardoor de muziek beter verstaanbaar is.

Voordeel 2: En het geluid hoeft niet zo hard gezet te worden, waardoor overlast wordt beperkt.


De geluidsinstallatie in de fabriekshal bestaat uit heel veel kleinere speakers


Montage soms een uitdaging

Om de speakers relatief dichtbij de medewerkers te plaatsen werd meer dan de helft van alle speakers voorzien van flamco rail en draadeinden. Deze draadeinden variëren in lengte om zo dicht mogelijk in de buurt van de werkplekken te komen.

Er zijn projectie speakers gebruikt. Dat wil zeggen dat de muziek gericht kan worden op een werkplek. Daardoor is er amper last van zogenaamd overspraak.

De productie hoefde tijdens de montage niet stil gelegd te worden. De hele installatie werd door Prodjex gronding voorbereid, zodat zij de medewerkers van PET Power niet tot last hoefden te zijn.


Op deze foto zijn de speakers te zien die dichtbij de werkplekken hangen.


Geluidsinstallatie in uw fabriekshal?

Bij PET Power wordt weer genoten van de muziek tijdens het werk. Er wordt vooral naar Q-Music geluisterd, maar dit wil nog wel eens gaan wijzigen de komende tijd.

Hein Broenen, Utilities Engineer bij PET Power, is elk geval dik tevreden over het resultaat.

Mocht u net als Hein en Pet Power ook lekker naar de radio willen luisteren op het werk dankzij een zorgvuldig uitgekiende geluidsinstallatie in uw fabriekshal? Dan gaan wij graag met u in gesprek.

Lees meer op onze speciale pagina over geluidsinstallaties in bedrijfshallen of bel direct op het nummer 085-2500917. Wij staan graag voor u klaar!

Reactie plaatsen