Multifunctioneel audiosysteem voor Radisson Blu Hotel Schiphol
22 februari 2022 
3 min. leestijd

Multifunctioneel audiosysteem voor Radisson Blu Hotel Schiphol

Het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport biedt in totaal 1.000 vierkante meter evenementenruimte. Gasten kunnen kiezen uit 16 professioneel ingerichte vergader- en conferentieruimten, die zijn verdeeld over twee verdiepingen. Elke ruimte is voorzien van grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. Daarbij beschikt elke ruimte over supersnelle WiFi. Sinds kort hebben alle ruimtes ook een fantastisch nieuw geluid. Het team van Business Audio Systems heeft zorg mogen dragen voor deze fantastische, multifunctionele audiobeleving.

Multifunctionele geluidsinstallatie

Multifunctioneel audiosysteem in de Balzaal

De balzaal 'Noord-Holland' is de grootste ruimte in het hotel met natuurlijk daglicht. De totale oppervlakte is 435 vierkante meter en de zaal herbergt een capaciteit van circa 435 personen. Het audiosysteem dat we hebben aan mogen leggen beweegt mee met de activiteiten in de ruimte. Plenaire sessies, bruiloften, autopresentaties of tentoonstellingen. Met één druk op de knop van het touchpanel zet de Balzaal zichzelf technisch klaar voor het event. 

Audiosysteem Balzaal

De speakers en de beamers zijn op elkaar afgesteld. Dat wil zeggen dat het geluid van een video op een beamer ook vanaf die kant gehoord kan worden. Ook kan er achtergrondmuziek als totaalbeeld afgespeeld worden in de Balzaal. En zodra iemand de hoge kwaliteit microfoons wil gebruiken is de stem van de spreker direct luid en duidelijk te horen.

 Bedienen via wallpanelHet audiosysteem kan bediend worden via een touchpanel op de wand.

MicrofoonsDe microfoons staan standaard in laders opgeborgen achter het podium.

Bediening via iPadEventueel kan het audiosysteem ook bediend worden via een tablet in de Balzaal.

Inprikpunten in de zaal

Op diverse plaatsen in de zaal zijn er inprikpunten voor handen waarop een gebruiker een laptop of audiobron kan aansluiten. Deze inprikpunten zitten her en der verspreid aan de wand gemonteerd en sturen het audiosignaal over het netwerk richting de speakers.

Inprikpunt audio balzaalHet audiosignaal van dit inprikpunt wordt over het netwerk naar het centrale audiosysteem gestuurd.

Ook zijn er op verschillende plekken vloerputten gerealiseerd met aansluitpunten. Op deze manier kan de grote zaal super efficiënt ingezet worden.

Vloerput met aansluitingen voor audio- of videoverbindingen.

Eigen audiosystemen voor elke individuele vergaderzaal

De vergaderzalen Gelderland, Groningen, Utrecht en Zeeland zijn ook uitgerust met een eigen individueel audiosysteem. Deze audiosystemen zijn aangesloten op de projectieschermen die er in alle vergaderzalen te vinden zijn. Bij presentaties wordt het geluid perfect gesynchroniseerd met het beeldmateriaal dat wordt geprojecteerd. Hierdoor ontstaat een waanzinnige audiobeleving bij elke meeting.

Smaakvolle speakers naast het projectiescherm zorgen voor ultieme audiobeleving.

Elke vergaderzaal beschikt over een eigen touchpanel waarop audio en beeld bediend kunnen worden.

Verschillende vergaderzalen zijn gereed gemaakt voor hybride bijeenkomsten.

Vergaderzalen multifunctioneel gebruiken?

Wilt u ook meer halen uit uw vergader- en presentatiefaciliteiten? Check dan onze speciale informatiepagina's over audiovoorzieningen voor bijeenkomsten en events. Wij komen graag vrijblijvend naar uw locatie kijken om vanuit daar te adviseren. 

Reactie plaatsen