Geluidsinstallatie bedrijfshallen Vendrig
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie bedrijfshallen Vendrig

Projectomschrijving

Met de werkkleding, beschermingsmiddelen en hygiëneproducten van Vendrig uit IJsselstein kan elk bedrijf fris en veilig aan het werk. Het familiebedrijf staat inmiddels bekend als één van de meest frisse bedrijven van Nederland. Afgelopen zomer meldde Vendrig zich bij installatiepartner RDJ AV met de vraag of zij de verouderde geluidsinstallatie in de verschillende bedrijfshallen konden komen bekijken. Na een werkbezoek en goed overleg werd besloten de installatie volledig te vernieuwen, zodat alle medewerkers weer naar een fris geluid van de radio kunnen luisteren.

Muziek werkt als brandstof

Bij Vendrig is muziek absoluut onmisbaar. In bedrijfshallen als productieruimtes, magazijn en expeditie luisteren medewerkers met veel plezier centraal naar de radio. De radio zorgt hierbij voor een positieve werksfeer en geeft de energie om lekker te kunnen werken. De luidsprekers zijn hierbij ontzettend belangrijk. Net als de radio zelf. Want hoe vervelend is het als de radio stoort of wanneer het volume niet hard genoeg is om de radio toch goed te kunnen horen. Dan ontstaat er eerder irritatie, dan een lekkere werksfeer. Een centrale geluidsinstallatie draagt hier maximaal aan bij.

Geluidsinstallatie afgestemd per bedrijfshal

In IJsselstein hebben ze dit goed begrepen. De bestaande installatie was inmiddels 20 jaar oud en echt aan vervanging toe. Bovendien is de activiteit in de bedrijfshallen zelf veranderd. Daardoor is het achtergrondlawaai van machines en bewerkingsprocessen veranderd. Dit zorgde ervoor dat de radio niet goed hoorbaar meer was. Installatiepartner RDJ AV heeft hier een goed plan voor gemaakt, zodat er per hal goed is gekeken naar de verstaanbaarheid. De nieuwe luidsprekers zijn dan ook per positie individueel ingesteld om de best mogelijke verstaanbaarheid te realiseren.

2-weg luidspreker voor muziekweergave

Om muziek op een goede manier te kunnen luisteren is het zaak om 2-weg luidsprekers te gebruiken. Dit type luidspreker splits frequenties op in 2 delen, zodat ze door de juiste woofer of tweeter worden weergegeven. Het verschil met een ander type luidspreker is direct hoorbaar. Omdat er lange afstanden overbrugd moesten worden van audiocentrale naar de verschillende bedrijfshallen is er 100V techniek toegepast. Door het toepassen van deze techniek vormen de afstanden geen probleem voor het bereik en wordt de muziekkwaliteit uitstekend.

Storingsvrije internetradio

Vergeet FM. Internetradio is de beste manier om radio weer te geven op dit moment. DAB+ is vooral in de auto erg populair, maar de dekking in Nederland laat nog wat te wensen over. Bovendien zorgen dikke, betonnen wanden dat de ontvangst niet top is. Een professionele internetradio voorkomt deze euvels en zorgt voor een stabiele en storingsvrije ontvangst. Bovendien kunnen er veel zenders geselecteerd worden en kan zender- en volumeregeling met een app worden ingesteld. Wilt u meer weten over deze verschillen? Lees dan ons artikel over de verschillen tussen internetradio, DAB+ en FM.

Radio bij de koffie

De kantine wordt bij Vendrig een aantal keer per dag gebruikt om lekker koffie te drinken en stoom af te blazen. Natuurlijk mag de muziek ook hier niet ontbreken. In de kantine is een systeemplafond aanwezig. Hierin zijn enkele inbouwluidsprekers geïnstalleerd en aangesloten op de centrale installatie. Een lokale volumeregelaar geeft de mogelijkheid om het volume in de kantine omhoog of omlaag in te stellen.

Geluidsinstallatie in uw bedrijfshallen?

Het resultaat bij Vendrig mag er zijn, want het bedrijf kan met deze nieuwe geluidsinstallatie weer jaren vooruit. Wilt u ook een nieuwe geluidsinstallatie in uw bedrijfshallen laten installeren? Wij helpen u graag met het uitdenken van het juiste plan, zodat uw personeel ook weer lekker kan werken met muziek. Bekijk meteen onze informatiepagina over geluidsinstallaties voor bedrijfshallen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

Reactie plaatsen