Geluidsinstallatie distributiecentrum Riviera Maison
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie distributiecentrum Riviera Maison

Projectomschrijving

Riviera Maison is een vooraanstaand interieurmerk in Nederland en is sinds 1 januari 2016 gevestigd in een nieuw distributiecentrum in Amsterdam. Maar liefst 600 verkooppunten wereldwijd worden vanuit het nieuwe DC bediend. Installatiepartner RJ Collaboration Solutions mocht een nieuwe geluidsinstallatie in het distributiecentrum plaatsen. De medewerkers van Riviera Maison luisteren vanaf nu lekker naar muziek terwijl ze aan het werk zijn.

Nieuw DC van 17.000 m²

Het nieuwe distributiecentrum staat pal naast het nieuwe hoofdkantoor van Riviera Maison. Het grootste deel wordt in beslag genomen door palletstellingen met smalle gangpaden. In de brede gangpaden worden reachtrucks gebruikt voor het meubilair. In totaal zijn er 28.000 palletplaatsen beschikbaar met een aparte sectie van 1.000 m² voor webshop en kerstpakketten. In totaal werken er 20 FTE in het distributiecentrum in 2 shifts.

Lekker werken met muziek

Muziek zorgt voor een positieve werksfeer, goede energie en resulteert dan ook in werkplezier. Dat was de reden dat RJ Audiovisueel werd benaderd om een geluidsinstallatie te plaatsen om achtergrondmuziek af te kunnen spelen. De muziek is afkomstig van een internetradio, waarmee duizenden zenders storingsvrij kunnen worden weergegeven. Zo hebben de medewerkers in de expeditie en logistiek voldoende keuzevrijheid en kan er gedurende de dag gewisseld worden van zender.

Goede verstaanbaarheid in hele DC

Om de muziek goed te kunnen verstaan is het belangrijk dat er een goede dekking van de weergave wordt gerealiseerd. Installateur RJ Audiovisueel heeft hierbij gekozen voor de SPH20 bolluidspreker van Business Audio Systems. Een budgetvriendelijke luidsprekers die op een hoogte van 5 meter een oppervlakte afdekt van 400 m². Door de juiste hoeveelheid te plaatsen is een goede dekking gegarandeerd en is de muziek in elke hoek van het distributiecentrum te horen.

Omroep en pauzesignalering

Naast het luisteren naar de radio wordt de geluidsinstallatie in het distributiecentrum ook gebruikt voor het weergeven van centrale omroepmededelingen. Alle medewerkers kunnen op deze wijze in één keer worden bereikt. Ook is pauzesignalering geïntegreerd. Op gezette tijden wordt een pauzebel weergegeven, waardoor het personeel weet dat ze aan de koffie mogen. Een groot voordeel van dit systeem is dat alle werkuren van de medewerkers maximaal worden benut.

 

Reactie plaatsen