Geluidsinstallatie supermarkt met brasserie
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie supermarkt met brasserie

Projectomschrijving

Afgelopen zomer heeft verswinkel Naanhof een nieuwe supermarkt heropend in het Limburgse Vaals. Naast een uitgebreide winkel werd ook een horeca gelegenheid geïntegreerd. Installatiepartner Next Level Audiovisueel mocht een geluidsinstallatie plaatsen in de supermarkt en de brasserie. De installatie zorgt voor de weergave van achtergrondmuziek en omroepmededelingen. Het resultaat is fantastisch. Optimale verstaanbaarheid van de omroep is gecombineerd met een heel aangename weergave van de muziek.

Geluidsinstallatie supermarkt snel geplaatst

Op zaterdag 30 juni kwam de aanvraag van eigenaar Pierre Schoonbroodt binnen bij Next Level Audiovisueel. Op maandag 2 juli maakten beide een afspraak voor een locatiebezoek en binnen een dag werd het voorstel voor de installatie gemaakt. Aangezien de supermarkt binnen 3 weken werd geopend moest er snel geschakeld worden. Enkele dagen later werd het voorstel akkoord gegeven en vrijdag 13 juli is de geluidsinstallatie door Next Level Audiovisueel geïnstalleerd. Sneller kan niet! De snelheid van klant, installateur en leverancier was uitzonderlijk snel.

Muziek en omroep

Het was de wens van Naanhof om de geluidsinstallatie te kunnen gebruiken voor het afspelen van achtergrondmuziek en het omroepen van omroepmededelingen. Dit is van groot belang voor het selecteren van de juiste luidspreker in het voorstel. Niet elke luidspreker leent zich voor beide doeleinden. Door de te kiezen voor universele luidspreker, die bovendien makkelijk aan de kabelgoten gemonteerd kon worden werd de totale installatietijd enorm ingekort. Dit had een groot effect op de uiteindelijke prijs van dit project.

Goede dekking van het geluid

In dit project is ervoor gekozen om met een grote hoeveelheid projectieluidsprekers te werken. Door met veel luidsprekers te werken kunnen 2 belangrijke resultaten worden behaald. Het volume hoeft nergens hard gezet te worden. Bovendien kan er een hele goede dekking op de winkelvloer worden gehaald. De combinatie van beide zorgt ervoor dat de omroep overal goed verstaanbaar is. Bovendien is de achtergrondmuziek op laag volume overal uitstekend te horen. Het resultaat is fijne sfeer, die ondersteund wordt met de juiste muziek.

Eigentijdse winkel met foodcorner

De Naanhof is met de aanwezigheid van een brasserie helemaal met de tijd meegegaan. In deze foodcorner kunnen gasten genieten van een heerlijk ontbijt, vers belegde broodjes of koffie met Limburgse vlaai. De muziek in de brasserie is afkomstig uit de recent gelanceerde KUBO luidsprekers. Het vierkante ontwerp sluit mooi aan bij het design van de brasserie. In de hoek van de winkel kan het volume individueel worden aangepast door een eenvoudige volumeregelaar op de wand.

Lees meer over geluidsinstallaties voor de retail op onze speciale pagina.

Reactie plaatsen