Muziek in fabriekshallen Bakkersland
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Muziek in fabriekshallen Bakkersland

Projectomschrijving

Eind 2016 werd de nieuwste productielocatie van Bakkersland geopend. Het is één van de meest moderne, efficiënte en duurzame bakkerijen van Europa. De fabriek in Aalsmeer kent een oppervlakte van 60.000 m². Audiovisueel specialist MVIE mocht zorgen voor muziek in de fabriekshallen van Bakkersland. Daarbij werd gekozen voor een systeem van Business Audio Systems.

Verschillende luidsprekers en technieken

Om muziek in de fabriekshallen weer te geven heeft MVIE verschillende luidsprekers en technieken gebruikt. De productieruimtes kennen een hoogte van maar liefst 8,8 meter. Tegen de opbouwrand van het plafond van speakers gemonteerd, zodat er geen stof op kan blijven liggen. Een belangrijke eis in de voedingsindustrie.

In de expeditie en gerelateerde ruimtes zijn opbouwluidsprekers geplaatst op bestaande wanden en kabelgoten. MVIE heeft hierbij gekozen voor een zogenaamde low-cost muziek luidspreker. Deze luidspreker is in staat om muziek op lage volumes goed weer te geven. Door een hoeveelheid van 80 stuks tactisch te installeren ontstaat een prettige deken van achtergrondmuziek door alle ruimtes.

Volume muziek in fabriekshallen instelbaar

De aansturing van de geluidsinstallatie wordt verzorgt door een stabiele audiomatrix. Het volume van de muziek in de fabriekshallen kan hierdoor in elke ruimte afzonderlijk worden geregeld. De bedieningspanelen op de wand zijn gekoppeld aan de audiomatrix via 2-aderige signaalkabel. Het zorgt voor een overzichtelijke bediening voor het personeel.

Efficiënt communiceren via omroep

Op de audiomatrix is een omroepmicrofoon aangesloten. Deze is geplaatst in het kantoor van de teamleider. Een omroepmededeling drukt de muziek weg. De mededeling is in alle zones/ruimtes tegelijk te horen. Een hele prettige functionaliteit om op deze wijze eenvoudig met de werkvloer te communiceren.

Storingsvrije weergave van radio

Als afspeelbron is gekozen voor een internetradio. Er is bewust gekozen voor een eenduidig muziekklimaat in de productieruimtes door overal één zender weer te geven. Dit zorgt voor een rustige werksfeer. Het signaal van de internetradio is stabiel en storingsvrij door de uitstekende internetverbinding die is aangelegd.

 

Reactie plaatsen