Geluidsinstallatie vergaderruimte Park Plaza
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie vergaderruimte Park Plaza

Projectomschrijving

Park Plaza Amsterdam Airport is de Park Plaza locatie met de grootste vergadercapaciteit van Nederland. De vergaderruimtes variëren in formaat en kunnen groepen kwijt van 12 tot 800 personen. Installatiepartner MVIE Audiovisuele Techniek mocht de vergaderzalen van het Park Plaza Amsterdam Airport opnieuw audiovisueel inrichten. Hierbij is in elke vergaderruimte een geluidsinstallatie geplaatst van Business Audio Systems. Deze geluidsinstallaties zijn subtiel betrokken in de volledige audiovisuele infrastructuur.

Geluidsinstallatie 18 vergaderruimtes

In totaal mocht MVIE 18 ruimtes onder handen nemen en voorzien van de beste presentatie-oplossingen. In 14 vergaderzalen werd de geluidsinstallatie gekoppeld aan 82” presentatiedisplay met aansluitmogelijkheden voor HDMI en VGA. In de middelgrote zaal werd groter uitgepakt. In ‘The Sky Meeting Room 3’ werd een WUXGA projector met lichtopbrengst van 4800 ANSI lumen gekoppeld met een uitgebreide geluidsinstallatie, waarop ook enkele draadloze microfoons werden aangesloten.

Grootste ruimtes flexibel in te delen

Het technisch hoofdstandje werd bewaard voor de grootste vergaderruimtes. ‘Polder Meeting Room 1, 2 en 3’ zijn dusdanig ingericht dat zij flexibel te gebruiken zijn in combinatie met een foyer. Ruimtes kunnen gekoppeld worden aan elkaar, zodat er een grotere capaciteit beschikbaar komt. Het audiovisuele systeem beweegt mee. Het beeld wordt vertoond via WUXGA projectoren met een lichtopbrengst van 6700 ANSI lumen. Door het toepassen van speciale audioprocessoren en touch panelen beweegt beeld en geluid mee met de indeling van de ruimtes.

6,5″ design inbouwluidsprekers

In elke vergaderruimte is de geluidsinstallatie uitgerust met onopvallende 6,5” design inbouwluidsprekers. Deze 2-weg luidsprekers vallen weg in het systeemplafond dankzij de dunne rand, waarmee ze zijn uitgevoerd. De klank is uitermate verstaanbaar en er kan optioneel ook muziek over worden afgespeeld om een ruimte van een beetje sfeer te voorzien. Per ruimte is goed gekeken naar de verdeling. Deze verdeling in het plafond zorgt ervoor dat presentaties door elke gast goed te verstaan zijn.

Voldoende vermogen per luidspreker

De inbouwluidsprekers worden aangestuurd door de REVAMP8250 en de REVAMP4120T eindversterkers van Business Audio Systems. In de ene ruimte zijn de luidsprekers laagohmig aangesloten en in de andere ruimte op 100V. Dit heeft alles te maken met afstanden die overbrugd moesten worden, alsook de gewenste geluidskwaliteit. Door laagohmig te werken komt een betere muzikale weergave tevoorschijn, terwijl bij 100V langere afstanden zonder signaalverlies overbrugd kunnen worden. Een duidelijke keuze per vergaderruimtes, waarbij MVIE ervoor heeft gezegd dat elke luidspreker maximaal vermogen binnen krijgt.

Geluidsinstallatie voor uw vergaderruimte?

Heeft u een hotel of restaurant en wilt u ook een verbetering doorvoeren in de audiovisuele inrichting van uw vergaderruimte? Dan zijn wij u graag van dienst. Wij zijn in staat om in elke ruimte optimale verstaanbaarheid en presentatiegemak te realiseren. Hoe moeilijk de ruimte ook is. Bovendien kunnen er vaak bestaande apparaten hergebruikt worden. Bekijk onze speciale pagina over geluidsinstallaties voor presentaties of onze informatiepagina voor hotels en restaurants voor meer informatie.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen