Centrale radio kantoor FS Kantoorinrichting
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Centrale radio kantoor FS Kantoorinrichting

Projectomschrijving

FS Kantoorinrichting ontzorgt klanten volledig op het gebied van kantoor- en projectruimtes. Advies voor een inrichting wordt gegeven op basis van kennis, ervaring en gedetailleerde tekeningen. En bij totaaloplossingen worden wanden, vloeren en plafonds ook meegenomen. Installatiepartner Backline AV mocht voor FS Kantoorinrichting onder andere een centrale radio op kantoor en in de showroom plaatsen. Omdat FS ook vindt dat werken met muziek veel leuker is!

Radio zorgt voor arbeidsvitaminen

91% van werkend Nederland vindt het leuker om te werken met muziek op de achtergrond. Radio’s zijn dan ook op veel plekken in het bedrijf te vinden. In kantoorruimtes, in de bedrijfskantine en in de werkplaats of het magazijn. Wanneer losse radio’s worden verbonden wegens brandgevaar of overlast, dan luisteren medewerkers met oordoppen via hun telefoon. Het Foute Uurtje, de Top 2000 of de Top 40. Het hele bedrijf beweegt mee met populaire radiomomenten.

De voordelen van een centrale radio installatie

Toch kiezen steeds meer bedrijven voor een centrale radio installatie op kantoor of in de bedrijfshal. Overlast van draagbare radio’s speelt steeds vaker een rol. Ook wijzen verzekeraars hun klanten steeds vaker op de gevaren van losliggende kabels of apparaten die in stand-by staan. Een centrale radio geeft de werkgever allereerst controle over het volume. Ook kan voor 1 zender worden gekozen, zodat er een muziekklimaat ontstaat. Bovendien hoeft de muziek ook niet harder gezet te worden om te kunnen luisteren. De luidsprekers zijn dusdanig verdeeld dat iedereen goed kan luisteren.

Radio op kantoor als achtergrondmuziek

Als experts op het gebied van kantoor- en projectinrichting geeft FS het goede voorbeeld. Op kantoor en in de showroom wordt gebruik gemaakt van een centrale radio installatie. In het plafond zijn design inbouwluidsprekers geplaatst. De montageplaatsen zijn tactisch uitgekozen, zodat door alle ruimtes een prettige geluidsweergave ontstaat. Klanten kunnen bij dit gevoel bij FS Kantoorinrichting dan ook ervaren. De radio is subtiel op de achtergrond aanwezig. Zonder te hinderen in gesprekken, maar door de stilte op een hele prettige manier te doorbreken.

Streamen met Sonos naar de centrale installatie

Het gros van alle mensen weet inmiddels om te gaan met Sonos. Legio huiskamers zijn inmiddels uitgerust met deze draadloze geluidssystemen. Ook het bediengemak is bij veel mensen bekend. Zo ook bij de medewerkers van FS, die dit geïntegreerd wilden hebben in hun centrale installatie. Door de Sonos Connect Amp te koppelen op één van de lijningangen van de versterker kan er muziek gestreamd worden vanaf Spotify of Deezer. Net als ze thuis gewend zijn.

Verstaanbaarheid in de vergaderruimtes

De vergaderruimtes worden door FS Kantoorinrichting actief gebruikt voor eigen vergaderingen. Maar ook voor bijeenkomsten met klanten. Een scherp beeld in combinatie met efficiënte, digitale presentatiemiddelen was het eerste vereiste. Goede verstaanbaarheid en muziekbeleving een tweede. Beide wensen zijn door Backline AV geïntegreerd in een mooie totaaloplossing. Een oplossing die elke vergadering weer extreem wordt gewaardeerd.

Bediening radio via een touchscreen

Het type bediening van een radio installatie is afhankelijk van veel factoren. Wie gaat het bedienen? Wat mag er bediend worden? En op welke ruimte heeft de bediening betrekking? Deze 3 kernvragen worden door onze installatiepartners altijd opnieuw gesteld. Bij FS Kantoorinrichting is ervoor gekozen om de bediening van alle audiovisuele middelen terug te brengen naar één touchscreen. Deze is aan de wand geplaatst. Alle bedieningsmogelijkheden terug gebracht naar een compact overzicht. Elke medewerker kan de installatie bedienen zonder de instellingen in de war te brengen.

 

Reactie plaatsen