Centraal radio systeem bedrijfshal Mupa
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Centraal radio systeem bedrijfshal Mupa

Projectomschrijving

Mupa Schakeltechniek uit Eersel is één van de grootste paneelbouwers van Nederland. In de bedrijfshal worden schakelkasten ontworpen en geproduceerd voor verschillende toepassingen. Installatiepartner Backline AV uit Bergeijk mocht de bedrijfshal van Mupa uitrusten met een centraal radio systeem. Want bij Mupa zijn ze ervan overtuigd dat werken met muziek toch veel leuker is.

Meer rust dankzij centraal radio systeem

Voorheen stonden in de bedrijfshal van Mupa verschillende bouwradio’s. De radio’s stonden op een andere zender en hadden een eigen volume. Door voor een centraal radio systeem te kiezen wordt rust op de werkvloer gecreëerd.  Rust, omdat nu 1 radiozender door de hele hal te horen is. Het volume kan in de hal zelf worden aangepast. Als er een lekker plaatje te horen is moet er natuurlijk wel even geknald worden en wordt de geluidsinstallatie maximaal getest!

Uitstekende verstaanbaarheid

Backline AV heeft ervoor gekozen om met IP56 luidsprekers te werken, die de nadruk leggen op de midden en hoge tonen. Omdat lage tonen (bass) in conflict met de zware geluiden van de machines zorgt dit voor extra geluidsvervuiling in de hal. De midden en hoge tonen prikken juist goed door deze zware geluiden heen en zorgen voor optimale verstaanbaarheid. Ook voor omroepmededelingen is dit de meest ideale werkwijze, omdat stemgeluid zich ook in die midden en hoge tonen bevindt.

Centraal radio systeem overal goed te horen

De luidsprekers zijn in een cluster van 4 zijn deze midden in de bedrijfshal geïnstalleerd. Middels een stang zijn deze aan het spant vastgemaakt. De 4 luidsprekers staan naar beneden gericht met de ruggen naar elkaar toe. Hierdoor wordt het geluid in een cirkel van 360 graden geprojecteerd in de hal. De afstraling van het geluid is op deze wijze fenomenaal. Alle werkplekken in de hal worden bereikt en zodoende kan iedereen het centrale radio systeem goed horen.

 

Reactie plaatsen