Radio installatie productiehal Rotec BV
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Radio installatie productiehal Rotec BV

Projectomschrijving

Rotec BV is gevestigd in Ede en richt zich op de markt van verspanende gereedschappen. Deze worden geleverd aan professionele toeleveringsbedrijven met klanten in de bouw en industrie. Sinds haar oprichting in 1993 is het Rotec elk jaar weer gelukt gezonde groeicijfers te realiseren. Dankzij deze uitstekende resultaten kon Rotec in 2012 haar intrek in het huidige bedrijfspand aan de Galileilaan in Ede. Installatiepartner RDJ AV mocht in 2019 een nieuwe radio installatie aanleggen in de productiehal van dit mooie bedrijf.

Muziek hoort bij comfortabele werkplek

Maar liefst 81% van werkend Nederland vindt het prettig om naar muziek te luisteren. Radio is hierbij ontzettend populair, dankzij de diverse programmering. Ook bij Rotec is dit niet onopgemerkt gebleven. Omdat Rotec het belangrijk vindt dat werknemers een comfortabele en schone werkplek hebben is er in 2019 voor gekozen om een centrale radio installatie in de productiehal aan te leggen. Zodat ook het personeel in de productie dusdanig prettig kan werken, zodat ze een betere bijdrage kunnen leveren aan het resultaat van Rotec.

Radio installatie productiehallen

Vrij recent heeft Rotec een nieuwe productiehal gebouwd. Hierin is tijdens de bouw geen geluidsinstallatie aangelegd, waardoor het personeel zich meldde bij de directie. Op dat moment is besloten dat er een nieuwe radio installatie door het hele pand geplaatst kon worden. Installateur RDJ AV heeft de diverse ruimtes apart van elkaar bekeken en geadviseerd om in verschillende productiehallen andere luidsprekers te gebruiken. Wel is in elke hal dezelfde radiozender hoorbaar. De muziek is afkomstig van een storingsvrije internet tuner, waarmee wel 10.000 zenders geselecteerd kunnen worden.

Specifieke luidsprekers per bedrijfshal

Per hal vinden bij Rotec andere werkzaamheden. Met deze werkzaamheden komt ook lawaai los. En dit lawaai heeft effect op de verstaanbaarheid van de radio. De ‘oude’ hal is relatief stil. Hierin worden veelal producten opgeslagen en vinden er logistieke activiteiten plaats. Door 5 opbouwluidsprekers op strategisch slimme plaatsen te installeren is de radio overal goed hoorbaar. In de nieuwe productiehal is het een ander verhaal. 2 pendel luidsprekers zijn hoog in de nok gehangen en dekken de hele oppervlakte. Het volume staat een stuk harder, omdat het achtergrondlawaai nadrukkelijker aanwezig is.

Presentatie en achtergrondmuziek in de showroom

De showroom van Rotec wordt multifunctioneel gebruikt. Zo worden er geregeld lezingen of presentaties gegeven. RDJ AV heeft voor deze gelegenheden een doeltreffende geluidsinstallatie met draadloze microfoon geplaatst. Op deze wijze kan de spreker zich goed verstaanbaar maken voor het aanwezige publiek. Wanneer er geen activiteiten in de showroom zijn wordt de geluidsinstallatie gebruikt voor het afspelen van achtergrondmuziek. Op deze wijze wordt de stilte doorbroken en kan er meerdere klanten tegelijk privé worden gesproken. In dit geval zorgt de muziek ervoor dat de gesprekken worden gemaskeerd.

Radio installatie in uw productiehal?

Doe uw medewerkers een plezier en leg een centrale radio installatie aan in uw bedrijfshallen. Net als Rotec heeft gedaan. Hun voornaamste reden was het realiseren van een comfortabele werkplek. Muziek speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het bijdraagt aan een positieve werksfeer. Wanneer u meer informatie wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina over geluidsinstallaties voor bedrijfshallen bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Onze vaklui nemen binnen een werkdag nog contact met u op.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

Reactie plaatsen