Achtergrondmuziek bedrijfshal EWN
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Achtergrondmuziek bedrijfshal EWN

Projectomschrijving

EWN Eierencentrale uit Barneveld sorteert, verpakt en vervoert wekelijkse ruim 4 miljoen verse eieren van pluimveehouders uit de regio Barneveld naar diverse supermarkten en horecagroothandels in Europa. Recent is EWN verhuisd naar een nieuwe locatie. RDJ AV uit Ede kreeg de opdracht vanuit installatiebedrijf Leertouwer om mee te denken over achtergrondmuziek in de bedrijfshal van EWN.

Bedrijfshal tactisch gevuld met achtergrondmuziek

De bedrijfshal bij EWN doet dienst als productiehal. In de hal is dan ook het nodige lawaai aanwezig afkomstig van sorteermachines en verpakkingsprocessen. Een meting van het geluidsniveau lag dan ook ten grondslag aan het uiteindelijke voorstel. Tijdens deze meting wordt het achtergrondgeluid geanalyseerd en gecalculeerd waar de luidsprekers gemonteerd kunnen worden zodat deze goed hoorbaar zijn, maar geen hinderend effect geven.

De uiteindelijke installatie zorgt ervoor dat de achtergrondmuziek ruimtelijk en in de juiste delen van de bedrijfshal wordt weergegeven. In totaal 8 luidsprekers zijn verspreid over de hal op tactische plekken geïnstalleerd. Omdat bij de sorteermachines meer lawaai was is daar gekozen voor 2 projectieluidsprekers. Deze richten de muziek op hele specifieke plekken waar de operators zich bevinden en is de radio verstaanbaar, ondanks de herrie van de machines.

De muziek is afkomstig uit een internetradio. Een internetradio heeft als voordeel dat deze beschikt over duizenden zenders. Het selecteren van een zenders kan via een app. EWN beschikt over een uitstekende internetverbinding en dit zorgt ervoor dat de internetradio de snelheid van het netwerk niet negatief beïnvloedt.

De kracht van RDJ AV is het realiseren van een eenvoudige bediening. De bediening bestaat in dit geval uit een overzichtelijk druk- en draaiknop paneel op de mengversterker van Business Audio Systems. Deze nieuwe lijn MA versterkers geeft de gebruiker een uiterst eenvoudig overzicht van de afspeelmogelijkheden. In het geval van EWN is alleen keuze voor internetradio mogelijk. Dit is visueel aangeduid met een sticker naast de selectieknop.

Het was de wens van EWN om een prettige werksfeer te creëren in de bedrijfshal middels een stukje achtergrondmuziek. Door een gecalculeerd plan is dit gelukt en is de radio in de belangrijke delen van de hal uitstekend te horen.

Reactie plaatsen