Geluidsinstallatie productiehal De Vries Trappen
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie productiehal De Vries Trappen

Projectomschrijving

De Vries Trappen is gevestigd in Heerenveen en al 30 jaar specialist in het ontwerpen en vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige trappen. Naar wens van de klant kan elke gewenste trap worden geleverd. Alle onderdelen worden door De Vries Trappen zelf geproduceerd. In de productiehal, schilderloods, bufferruimte, schaverij en op kantoor mocht installatiepartner Inferno Audio Visueel een nieuwe geluidsinstallatie aanleggen. Vanaf nu speelt de radio als achtergrondmuziek door het hele bedrijfspand.

Goed radio bereik in elke ruimte

Internetradio is de trend van dit moment. Een stabiel radio signaal en toegang tot duizenden zenders zijn voor veel bedrijven redenen om over te stappen. Binnen de installatie van De Vries Trappen heeft installatiepartner Inferno Audio Visueel gekozen om 2 internetradio’s te plaatsen. Op kantoor kan naar een andere zender geluisterd worden, dan in de productiehal. Beide radio’s zijn aangesloten op het IT-netwerk van De Vries. Hierdoor is een stabiele ontvangst gegarandeerd.

Bekabelde installatie garantie voor goed signaal

De radiosignalen worden via een besturingssysteem naar de energiezuinige versterker gestuurd. Vanuit hier wordt het signaal via luidsprekerkabel door het hele bedrijfspand gestuurd. Bedrijfsmatig wordt nog steeds met luidsprekerkabel gewerkt, omdat dit gegarandeerd storingen voorkomt. Draadloze oplossingen zijn nog te gevoelig voor interferentie, maar deze ontwikkelingen worden vanzelfsprekend op de voet gevolgd.

Lokale volumeregeling

Per ruimte is het mogelijk om het geluidsniveau van de radio aan te passen. In de ruimte is een witte volumeregelaar op de wand geplaatst, die rechtstreeks in contact staat met het audiosignaal. Door aan de knop te draaien kan het volume omhoog of omlaag worden bijgesteld. Wanneer de directie een rondleiding door het bedrijf geeft kan het volume met een draai aan de knop worden bijgesteld. Maar als er een goed nummer voorbij komt, dan gaat het volume omhoog!

Luidsprekers met groot bereik

De ruimtes van De Vries Trappen hebben een flink formaat. De productiehal telt 2300 m², terwijl de schilderloods, de bufferruimte en de schaverij respectievelijk 350, 450 en 600 m² zijn. Omdat de plafonds van de bedrijfsruimtes relatief hoog zijn kon de SPH20 van Business Audio Systems worden geïnstalleerd. In totaal 17 van deze luidsprekerbollen zorgen voor een perfecte afdekking van alle ruimtes. De radio is in elk hoekje luid en duidelijk verstaanbaar.

Radio op kantoor met de app bedienen

Het kantoor telt in totaal 250 m². Het kantoor is uitgerust met een systeemplafond, waar eenvoudig verschillende inbouwluidsprekers geplaatst konden worden. In totaal 10 design inbouwluidsprekers dekken het kantoor perfect af. Ook op kantoor kan het volume worden aangepast, terwijl via een app voor een specifieke zender gekozen kan worden. Helemaal van deze tijd.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen