Muziekinstallatie productieruimte Morsink Constructie
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Muziekinstallatie productieruimte Morsink Constructie

Projectomschrijving

Morsink Constructie is al meer dan 12 gevestigd in Enter. In 2005 verhuisde de onderneming van de Fleuweweg naar de huidige locatie aan de Vonderweg. Morsink vervaaardigt staalconstructies en beschikt in het machinepark over een CNC-snijtafel, CNC-ponsknipstraat, CNC-boorzaagstraat, MIG & TIG lasmachines en diverse bovenloopkranen en automatische zaagmachines. RJ Audiovisueel kreeg van Morsink Constructie opdracht om een muziekinstallatie in de productieruimte aan te leggen, die tijdens het werk zorgt voor wat extra arbeidsvitaminen.

Radio moet lekker klinken en niet ‘blikkerig’

Voorafgaand aan de muziekinstallatie voor de productieruimte werd door Morsink de wens uitgesproken dat het geluid lekker moet klinken en absoluut niet ‘blikkerig’ moet overkomen. Dit is vaak het geval bij het gebruik van ouderwetse projectiespeakers waarvan het geluid heel hard wordt gezet. Het machinepark is vrij hoog en dit heeft ook effect op het type luidspreker dat gebruikt zal gaan worden. Door te werken met een 100V systeem kan de hoeveelheid luidsprekerkabel worden beperkt en dit scheelt aanzienlijk in de installatiekosten.

Geen vervorming wanneer de radio harder wordt gezet

RJ Audiovisueel heeft daarom gekozen voor de stof- en waterbestendige MASK6T van Business Audio Systems. Deze 100V opbouwluidsprekers heeft een zeer open klank. De nadruk ligt op de midden en hoge tonen, waardoor een conflict met de lage tonen van de machines wordt vermeden. Bovendien vervormt de MASK6T als deze harder wordt gezet. Door de hoogte van de bedrijfshal is gekozen om veel luidsprekers te plaatsen. Hierdoor wordt voldoende dekking gecreëerd. Binnen een 100V systeem kunnen veel luidsprekers op één kabel worden aangesloten.

Geluidsniveau binnen ARBO normen

Het machinepark is opgedeeld in 2 verschillende ruimtes. RJ Audiovisueel heeft er dan ook voor gekozen om beide ruimtes apart van elkaar te kunnen bedienen qua volume. Hierdoor kan het personeel zelf bepalen hoe hard het volume staat. In combinatie met het lawaai van de machines ontstaat hiermee  een goede balans. Bovendien kan overlast worden voorkomen. Omdat de luidsprekers hoog zijn geplaatst komt het geluidsniveau op oorhoogte niet boven de ARBO gestelde normering van 80 dB uit.

Internet radio machinepark

De radio installatie in het machinepark wordt aangestuurd door een mengversterker. Deze is eenvoudig te bedienen. Op de mengversterker is een multimedia player aangesloten. Deze beschikt over internetradio. Deze heeft als voordeel ten opzicht van een FM radio dat er zeer veel zenders gestreamd kunnen worden. Met een app kan op de telefoon geschakeld worden van zender. Op de multimedia player is verdere een USB poort te vinden voor een USB-stick met een eigen playlist.

Muziekinstallatie productieruimte

Heeft u een productieruimte met veel lawaai? Maar wilt u alle medewerkers toch op centrale wijze naar de radio laten luisteren? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Door gebruik te maken van luidsprekers met specifieke frequenties prikken wij het geluid door het lawaai van de machines heen. Bekijk onze speciale pagina over muziekinstallaties voor productieruimtes voor meer informatie of vraag direct een gratis offerte aan.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen