Geluidssysteem fabriek Cavex Holland BV
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Geluidssysteem fabriek Cavex Holland BV

Projectomschrijving

Cavex Holland BV is al meer dan 100 jaar producent van tandheelkundige materialen. Het bedrijf is zeer ervaren in de ontwikkeling en productie van eersteklas tandheelkundige alginaten. De producten van Cavex worden wereldwijd gebruikt door duizenden tandheelkundige praktijken. Tijdens een audit werd door de verzekeraar vastgesteld dat de draagbare radio’s in de fabriek mogelijk brandgevaarlijk zijn. Installatiepartner Van Brienen Audiovisueel mocht voor Cavex een nieuw geluidssysteem ontwerpen om op centrale wijze radio te luisteren in de fabriek. Een flinke uitdaging, omdat de hele fabrieksruimte is opgedeeld in maar liefst 16 ruimtes.

16 ruimtes met achtergrondmuziek

De productie afdeling bij Cavex Holland BV is opgedeeld in meer dan 20 ruimtes. De ruimtes worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Opslag, verwerking, productie, assemblage, etc. Dankzij de verschillende processen is het bestaande achtergrondlawaai in de ruimtes verschillend. In sommige ruimtes is zeer veel lawaai, terwijl andere stil zijn. Alle ruimtes verschillen bovendien van formaat, waarbij met name de plafondhoogte van belang is. Het plafond per materiaal verschilt ook van systeemplafonds tot dichte plafonds en industriële, open ruimtes.

In elke ruimte een andere oplossing

Aan de hand van hoofd Technische Dienst Ton van Gemert werden alle ruimtes tijdens een werkbezoek uitgebreid bekeken. Installatiepartner Van Brienen Audiovisueel vond per ruimte antwoord op de volgende vragen:

  • Wat voor werkzaamheden vinden hier plaats?
  • Hoeveel lawaai is er van deze werkzaamheden?
  • Waar lopen de kabelgoten waar we gebruik van kunnen maken?
  • Op welke positie kan gemonteerd worden?
  • Hoeveel mensen werken er?
  • Welke specifieke luidspreker(s) is nodig?

De inventarisatie nam 2 uur in beslag, maar na dit werkbezoek was direct duidelijk hoe het project aangevaren zal worden.

Centrale installatie in de serverruimte

Tijdens het werkbezoek werd contact gelegd met de IT-afdeling. Samen werd gekeken of de serverruimte nog mogelijkheden bood voor de centrale installatie. Hierbij moet een stukje bandbreedte beschikbaar komen om een stabiel internetsignaal te krijgen voor de internetradio. De centrale omroep gaat plaats vinden vanaf de receptie beneden bij de hoofdingang van Cavex Holland BV. Via 1 druk op de knop kunnen alle werknemer in de fabriek worden bereikt.

Geluidssysteem fabriek op maat

De uiteindelijke geluidsinstallatie bestaat uit stofbestendige luidsprekers per ruimte. In ruimtes met hoge plafonds is gebruik gemaakt van een bol luidspreker met een afstraling van 360 graden. In ruimtes met veel lawaai worden MASK6C opbouwluidsprekers geplaatst. In andere ruimtes was de wens om heel gericht naar personeel te richten in verband met lawaai van machines. Hier zijn MP26 geluidsprojectors ingezet. In de ruimtes waar in het plafond kon worden ingebouwd zijn CM6T inbouwluidsprekers gemonteerd. In elke ruimte kan het volume harder of zachter gezet worden. In elke ruimte is dezelfde radiozender te horen. Hier is bewust voor gekozen om zodanig een rustig werkklimaat te creëren.

Lekker werken met muziek

Voor de medewerkers van Cavex Holland BV is de aanwezigheid van de nieuwe, centrale installatie een zege. Na het oordeel van de verzekeraar dat alle draagbare radio’s verwijderd moesten worden ontstond de angst dat de muziek zou weg vallen. Gelukkig dat de directie de waarde van een centraal geluidssysteem in de fabriek heeft ingezien en snel heeft geschakeld. Enkele weken van stilte werden snel gevuld door een prachtig geluid door de hele fabriek.

We wensen alle medewerkers van Cavex Holland BV enorm veel werkplezier toe!

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

 

Reactie plaatsen