Geluidsinstallatie The Greenhouse NH Hotel
20 mei 2021 
2 min. leestijd

Geluidsinstallatie The Greenhouse NH Hotel

Projectomschrijving

Afgelopen zomer opende NH Hotel Schiphol haar nieuwe restaurant en evenementenlocatie The Greenhouse NH. Het glazen dak, de vele planten en zelfgekweekte kruiden zorgen voor een unieke sfeer in de typisch Nederlandse kas. Installatiepartner Van Brienen Audiovisueel werd gevraagd mee te denken over de beste audiovisuele invulling, zodat The Greenhouse multifunctioneel gebruikt kan worden. Hierin werd een flexibele geluidsinstallatie van Business Audio Systems geïntegreerd, zodat The Greenhouse klaar is voor alle type events.

Capaciteit The Greenhouse

The Greenhouse is met 516 vierkante meter de nieuwste toevoeging aan het viersterrenhotel NH Schiphol Airport. Het restaurant biedt plaats aan 500 gasten. Voorheen was deze plek binnen het NH Hotel een terras. Met de komst van The Greenhouse heeft dit terras plaats gemaakt voor een buitengewone setting met astronomische ervaring. Het restaurant werd op 8 september 2018 officieel geopend. Hoteldirecteur Mike Steggerda keek tijdens de opening uit naar vele evenementen met tevreden gasten: “een echte toevoeging op de behoeftes van reizende gasten.” Bekijk ook onderstaande timelapse voor een impressie.

Subtiele muziekbeleving

De vraag van Mike Steggerda aan Van Brienen Audiovisueel was om een geluidsinstallatie te ontwerpen die een muziekbeleving toevoegt aan de fantastische sfeer. Een subtiele muziekbeleving. Achtergrondmuziek tijdens het diner. Aanwezig, maar toch ook weer niet. Muziek die de stiltes aan het begin en het eind van de avond opvangt. Die ervoor zorgt dat de aanwezige gasten zich nooit alleen voelen. Maar ook een geluidsinstallatie die presentaties kan ondersteunen en waar een DJ op in kan prikken wanneer er een feestje georganiseerd wordt.

Multifunctionele geluidsinstallatie

Al deze wensen zijn teruggebracht in een multifunctionele geluidsinstallatie, die bijzonder makkelijk te bedienen is. Namelijk via een touchpanel aan de wand bij de keuken. Met een paar tikken op de tablet wordt de geluidsinstallatie aangepast aan de sfeer in The Greenhouse. Uniek is de aanwezigheid van vloerputten waarop presentatietrolleys kunnen worden aangesloten. Deze vloerputten zijn verbonden met de geluidsinstallatie, waardoor het mogelijk is om het geluid af te kaderen voor een specifiek deel van de ruimte.

Onopvallende pendel luidsprekers

Om uitstekend om te kunnen gaan met al deze multifunctionele wensen heeft Van Brienen Audiovisueel geadviseerd om gebruik te maken van hoogwaardige zwarte pendel luidsprekers. In totaal hangen 8 stuks verspreid door het restaurant heen. Alle 8 luidsprekers kunnen individueel worden benaderd, waardoor deze multifunctionaliteit kan worden gerealiseerd. De luidsprekers worden ondersteund door 2 dubbele 10” subwoofers, die op de bar zijn geplaatst. Onopvallend, maar absoluut aanwezig met een prettige, warme ondertoon.

Beleef het zelf bij NH Schiphol

Inmiddels zijn wij van Business Audio Systems Nederland al te gast geweest bij NH Schiphol en hebben we deze fantastische beleving zelf mogen meemaken. Alles klopt! Van het geluid, tot aan de inrichting, het gastronomische eten en de pro-actieve bediening. Een installatie waarop we ontzettend trots mogen zijn. Alle complimenten zijn dan ook voor installatiepartner Van Brienen Audiovisueel, die het systeem zo heeft ingeregeld dat het sprankelt.

Horeca geluidsinstallatie in uw zaak?

Een multifunctionele geluidsinstallatie biedt uw zaak ontzettend veel flexibiliteit. Wanneer u hier eens over wilt sparren met ons, dan bent u van harte welkom. We hebben een speciale pagina gemaakt voor dit soort horeca geluidsinstallaties. Hier kunt u ook direct een offerte aanvragen.

Wij helpen u gratis en vrijblijvend
bij het uitdenken van de ideale geluidsinstallatie
voor uw bedrijfsruimte of sportaccommodatie.

Of bel ons direct op 085-2500917.

Gerelateerde artikelen:

audiosystemen ten behoeve van presentatie 
audiosysteem voor je restaurant 
achtergrondmuziek.

Reactie plaatsen