Achtergrondmuziek winkel en retail

Hoe klinkt uw merk? Ooit over nagedacht? Uw merk verdient namelijk een eigen geluid. Een eigen identiteit die bijdraagt aan het leggen van een diepere connectie met uw klanten.

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Waarom goed nadenken over achtergrondmuziek in uw winkel?

Verhoog omzet

Verhoog uw omzet

Een goede vibe zorgt ervoor dat uw klant langer in uw winkel verblijft. Honderden onderzoeken tonen aan dat deze goede vibe koopgedrag stimuleert. Muziek speelt hierin een belangrijke rol.

Match uw brand identity

Uw assortiment is gericht op een specifieke doelgroep. Breed of smal. Uw hele uitstraling is hierop gebaseerd. Zorg ervoor dat uw muziek past bij uw merk identiteit. 

Zwarte inbouwluidsprekers - geplaatst
voorkom imago schad

Voorkom imago schade

Denk er eens aan wat de verkeerde muziek betekent voor het gevoel van uw klanten. Of wanneer de muziek over een oud en slecht klinkend audiosysteem wordt afgespeeld.

Concurreer met online shops

Iedereen koopt online. Daarom is het steeds belangrijker om mensen een persoonlijke ervaring te bieden in uw winkel. Met muziek- en geluidsselecties kunt u een meeslepende beleving realiseren.

Shop online
Happy-customer-in-a-fashion-shop

Denk aan uw volumeniveau

Hoe irritant kan het zijn als de muziek in een winkel te hard staat (tenzij gewenst door de doelgroep) of juist te zacht (zodat iedereen elkaars gesprekken makkelijk kan afluisteren).

Elke winkel een eigen muzieksysteem

Wij bekijken elke winkel op zichzelf en maken een muzieksysteem dat bij u past. Bij uw uitstraling. Bij uw image. Hoogwaardige geluidskwaliteit. Ook voor achtergrondmuziek. Speakers die passen binnen uw interieur. En muziek die een maximale bijdrage levert aan uw atmosfeer.

In winkel en restaurant zorgen de KUBO luidsprekers voor achtergrondmuziek.

Specifieke luidsprekers

We zetten verschillende type luidsprekers in om de gewenste geluidskwaliteit te realiseren.
Een cluster van 4 speakers om muziek te luisteren in een bedrijfshal


Speciaal gecalculeerd

Elke luidspreker heeft een ander bereik. Wij selecteren de juiste modellen.

Muzieksysteem

Met de juiste muziek

Speciaal geselecteerde muziek voor uw merk maakt ons muzieksysteem af.

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917

Specifiek opzoek naar een oplossing?

Referenties waar we trots op zijn!

Achtergrondmuziek winkel LUSH

LUSH werd ruim 20 jaar geleden opgericht met een sterke focus op duurzame en diervriendelijke productie van cosmetische artikelen. Hun winkel in Utrecht heeft inmiddels gekozen voor een muzieksysteem van Business Audio Systems. In vele online blogs over LUSH is te lezen dat de sfeer wordt omschreven als relaxed.

Audio voorzieningen Lush

Geluidsinstallatie supermarkt Naanhof

In de zomer van 2018 werd supermarkt Naanhof heropend in het Limburgse Vaals. Wij werden gevraagd om een fantastische beleving neer te zetten op het gebied van muziek om zodoende klanten langer in de zaak te houden. Een geoptimaliseerd muzieksysteem werd gecombineerd met verstaanbare omroep voor een uitmuntende centrale communicatie. 

Wij hebben geluidsinstallaties mogen plaatsen bij:

Veelgestelde vragen

‘Hieronder de antwoorden op de vragen die ik het meeste krijg.’
Ferdi van den Berg

Ferdi van den Berg
Business Audio Systems Nederland

Een muzieksysteem wordt in de basis opgebouwd uit 5 componenten. De speakers, de versterker, een bediensysteem en de player met muziek. Het laatste component is de kabel, waarmee alle onderdelen aan elkaar worden verbonden. Optioneel kan er een omroepmicrofoon of draadloze microfoon gekoppeld worden voor omroep- en of presentatiedoeleinden. 

Ja, dit is mogelijk. Zeker bij grotere warenhuizen of supermarkten krijgen onze installaties een verbinding met de ontruimingsinstallatie, wanneer deze aanwezig is. Zodra de ontruiming geactiveerd wordt zal de muziek- en omroepinstallatie middels een contact worden stil gelegd. Op deze wijze wordt het signaal van de ontruimingsinstallatie duidelijk hoorbaar. Zowel een slow-whoop systeem als gesproken woord. 

Natuurlijk, maar niet bij ons. Draadloze oplossingen in winkels worden verkocht, maar nog te vaak zijn er dropouts en valt de muziek weg. We houden deze ontwikkelingen goed in de gaten en zodra er een kwalitatief goed systeem op de markt is zullen we dit direct gaan testen. Wel kan er draadloos worden gestreamd over de centrale geluidsinstallatie. 

Er zijn talloze mogelijkheden voor het weergeven van muziek en omroep in een bedrijfsmatige omgeving. Alleen al in ons assortiment zitten 180 soorten speakers. Welke speaker inzetten hangt af van de activiteiten die plaatsvinden in de hal, de aanwezigheid van achtergrondlawaai, de plaatsen waar uw medewerkers veelal actief zijn en natuurlijk de opbouw van uw werkplaats, productieruimte, magazijn, distributiecentrum of fabriek. 

Lees meer…

Zeker weten. Bij het toepassen van omroep is de spraakverstaanbaarheid van cruciaal belang. Dit heeft dan ook effect op de keuze van de luidspreker en posities waar deze geplaatst worden. In een perfect scenario kunnen we hier bij een nieuwe installatie over nadenken, zodat beide perfect geïntegreerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om een bestaande installatie uit te breiden met één van de twee. 

Nee, absoluut niet. Wekelijks installeren wij muzieksystemen in kleine winkels, showrooms, wachtruimtes, cafés of apotheken. De kosten vallen ook echt ontzettend mee en u geeft uw klanten (en medewerkers) toch het plezier van muziek. Wij geven graag eens een vrijblijvende prijsindicatie af 

Onze voorkeur gaat hier niet naar uit, maar we begrijpen natuurlijk wel dat u hier budget kunt winnen. Zeker wanneer u beschikt over een aantal handige jongens in uw team of wanneer u samenwerkt met een e-installateur of interieurbouwer. Onze audiospecialisten denken in dit geval graag met u mee. Zo zorgen we voor een aansluitschema, zodat jullie de speakers zelf kunnen installeren. Na installatie komen we de installatie wel graag in bedrijf stellen, zodat u verzekerd bent van een goede weergave.

Wij werken in Nederland nauw samen met een groep getrainde en gecertificeerde installatiepartners. Zij zijn verdeeld over Nederland en wij zullen uw installatie dan ook altijd laten plaatsen door een installateur die bij u in de buurt te vinden is. Wij zijn van mening dat dit qua service en aanpak de beste manier is. Deze installateurs zijn gespecialiseerd in de aanleg van audio (en vaak ook video) en kunnen samenwerken met uw elektrotechnisch installateur, IT-leverancier, technische dienst of facilitaire afdeling. 

 

Onze installaties worden geplaatst met 5 jaar garantie op de apparatuur. Componenten die binnen 3 maanden defect gaan worden kosteloos vervangen door een nieuw apparaat. Defecten na deze 3 maanden en binnen 5 jaar worden kosteloos gerepareerd door onze serviceafdeling. In geval van nood kan uw installateur voorzien in een vervangend model. 

Belangrijk om te vermelden is dat onze installateurs niet weggaan voordat u tevreden bent. Hierbij geldt onze niet goed, geld terug garantie. Bent u niet tevreden? Dan doen wij er alles aan om dit te veranderen.  

Achtergrondmuziek in uw winkel?

Vraag jouw gratis offerte voor een geluidsinstallatie aan via de button hiernaast!

Goed advies nodig?

Of bel direct met 085-2500917