Geluidsinstallatie Nijkamp Uitvaartzorg
20 mei 2020 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie Nijkamp Uitvaartzorg

Projectomschrijving

Nijkamp Uitvaartzorg is gevestigd in Enter, Twente. Recent is hun locatie uitgebreid met een aula, enkele opbaarkamers en een ruimte waar de nabestaanden samen kunnen komen. De uitbreiding van het uitvaartcentrum zorgt ervoor dat er nog meer service geboden kan worden aan de nabestaanden. Zo zijn de opbaarkamers en de ontvangstruimte 24 uur per dag toegankelijk. RJ Audiovisueel mocht onlangs de geluidsinstallatie voor Nijkamp Uitvaartzorg installeren.

Perfecte verstaanbaarheid en uitgebreide afspeelmogelijkheden

De aula is uitgerust met een flink aantal inbouwluidsprekers, die in het systeemplafond zijn geïnstalleerd. Door de luidsprekers kort bij elkaar te plaatsen is de uitvaartleider en eventuele sprekers tijdens de diensten perfect verstaanbaar voor iedereen in de aula. Het voordeel hierbij is dat het geluid niet hard gezet hoeft te worden. Op deze installatie is een microfoon aangesloten. Ook het geluid van de mobiele trolley met presentatiescherm is gekoppeld aan de geluidsinstallatie.

In de opbaarkamers kan achtergrondmuziek worden afgespeeld, wanneer dit wenselijk is. Per opbaarkamer kan het geluidsniveau worden ingesteld. Afhankelijk van de persoonlijke wens van de nabestaanden kan het volume harder of zachter worden gezet middels een eenvoudige draaiknop. Natuurlijk kan het geluid ook uit worden gezet.

In de ontvangstruimte waartoe de nabestaanden 24 uur per dag toegang hebben is ook mogelijkheid tot het afspelen van muziek. Ook hier kan het systeem aan of uit worden gezet en kan het volume harder of zachter worden gespeeld. De muziek is afkomstig van een veelzijdige mediaplayer. Hierop kunnen CD’s, Mp3’s worden afgespeeld via USB, Bluetooth of een smartphone.

Het resultaat is een veelzijdige geluidsinstallatie die zorgt voor extra sfeer tijdens diensten of bezoek van de nabestaanden. Het systeem kan ingezet worden om te spreken en door speciale instellingen in de centrale apparatuur zijn sprekers optimaal verstaanbaar. Een service die past bij het volledige dienstenpakket van Nijkamp Uitvaartzorg.

 

Reactie plaatsen