Geluidsinstallatie Camping De Paal
20 mei 2021 
1 min. leestijd

Geluidsinstallatie Camping De Paal

Projectomschrijving

In 2018 is Camping De Paal uitgeroepen tot de beste kindercamping van Nederland. Zij zijn specialist als het gaat om blij kindergezichtjes. Een overdekt zwembad, een waterspeeltuin, veel animatie en theater zorgen voor een geweldige vakantie voor elk kind. Installatiepartner Backline AV mocht voor Camping De Paal een nieuwe geluidsinstallatie aanleggen in de kantine en op het terras. Een goede geluidsinstallatie, die bijdraagt aan de fantastische sfeer op de beste kindercamping van Nederland.

De functie van een kantine

Bij het selecteren van de juiste producten voor deze opdracht heeft Backline AV nadrukkelijk gekeken naar de functie van de kantine. Wat gebeurt hier precies? Wie zitten daar zoal? Wanneer? Wie bedient de geluidsinstallatie? Hoe hard of hoe zacht moet het geluid staan? Speelt de kantine een multifunctionele rol? Alle antwoorden op deze vragen hebben bijgedragen aan de keuze voor hele specifieke luidsprekers, die doen waarvoor ze zijn bedacht.

‘Onder’ de muziek door praten

In deze installatie is gekozen voor de MASK6CT luidspreker. Deze heeft een aantal unieke kenmerken, die perfect pasten bij de activiteiten in de kantine en op het terras. De MASK6CT legt klankmatig de nadruk op de midden- en hoge tonen. Dit zorgt ervoor dat de mensen in de kantine ‘onder’ de muziek door kunnen praten. Dus geen stemverheffing. Geen irritatie van veel bass. Maar een fijn muziekje op de achtergrond, die puur zorgt voor sfeer.

Weerbestendige luidsprekers

Omdat Camping De Paal binnen en buiten dezelfde luidsprekers wilde gebruiken was het zaak om voor een weerbestendige luidspreker te kiezen. De MASK6CT is dit. Zijn behuizing is bestand tegen vocht, vorst, hagel of zon. Niet voor niets wordt deze luidspreker ook heel veel geplaatst bij beachclubs. Na het bekabelen wordt de luidspreker vochtbestendig afgesloten en kan geen druppel vocht meer in komen. De luidsprekers kunnen dan ook altijd buiten blijven hangen.

Gebruiksvriendelijke bediening

Het personeel van Camping De Paal is niet technisch geschoold. Integendeel. Ze zijn opgeleid om hun gasten op sublieme wijze te helpen. Juist daarom is het zo belangrijk dat de bediening van de geluidsinstallatie zo eenvoudig mogelijk is. ‘Grand-ma-proof’ noemen wij dat. Met een eigen versterker voor het terras en een eigen versterker voor de kantine kan er niets mis gaan. Met een grote, ronde volumeknop kan het volume harder of zachter worden gezet. Simple as that.

5 jaar garantie

Dat de producten in de installatie maar liefst 5 jaar garantie bevatten was een belangrijk element voor Camping De Paal. Het nam de zorgen weg of de luidsprekers wel echt buiten konden blijven hangen. Bovendien is het van essentieel belang dat de geluidsinstallatie altijd werkt. Met name wanneer er wat minder mensen in de kantine zijn. Dan vult de muziek de leegte toch een beetje op. Wel zo gezellig!

Reactie plaatsen